Zundert JO17-1 - Victoria'03 JO17-1 (3 - 1)

zaterdag 2 oktober 2021, 15:00

Zundert JO17-1 – Victoria’03 JO17-1 (2-0) 3-1

Na twee relatief eenvoudige overwinningen, stond er een wedstrijd tegen Victoria’03 JO17-1 op het programma. Waarbij de tegenstand toch wat tegenviel in de eerste twee wedstrijden, leek de derde tegenstander van een ander kaliber. Sieb was er door een “mannenweekend” niet bij. Roy en Jan hadden al een wedstrijd gespeeld met de JO16-1. Jan had hier last aan z’n rug aan overgehouden en Roy moet nog steeds uitkijken met z’n vingers. Hierdoor zat alleen Dirk fit op de bank.

Zundert begon in het vertrouwde 4-3-3 en schoot enthousiast uit de startblokken. Victoria’03 werd vanaf de aftrap met de rug tegen de muur gezet. De dreiging was eigenlijk constant aanwezig. Het leek een kwestie van tijd voordat de eerste treffer zou vallen. Na 6 minuten was het dan ook zover. Tieme lanceerde Issam met een pass binnendoor richting de doelman. De eerste poging kon worden gekeerd, waarna Issam attent in de rebound de 1-0 binnenschoot.

De honger van Zundert was hiermee nog niet gestild. Sunvir was erg balvast deze middag en behield opvallend makkelijk balbezit, waardoor Zundert de druk er steeds op kon blijven houden. Quinten was weer een plaag voor de defensie. Hij scoorde vandaag niet, maar werkte hard en was een echte handenbinder.

De verdediging had alles onder controle. Pas in de 27e minuut moest Job voor het eerst uit z’n doel komen om gevaar te voorkomen. Dat deed hij adequaat. Daarna was het weer Zundert wat de klok sloeg. Vooral het goede spel van Lars als rechtshalf viel op. Hij lijkt echt z’n plek te hebben gevonden op de flank. Verdedigend steeds op tijd en aanvallend loerend op de afvallende ballen. Helaas had hij een beetje pech in de afwerking, maar een doelpunt zit er aan te komen. Vooral z’n  scheenbeenpoging was levensgevaarlijk. Quinten had bij twee goede schietkansen het vizier niet scherp genoeg afgesteld.

In de achterhoede begint Floris z’n rol als vrije man steeds beter in te vullen. In voorgaande jaren had hij meestal een vaste man, waar hij zich in vast kon bijten, nu is hij de stofzuiger die alle kruimels opruimt die er doorheen komen. En dat met de stugge Jeroen, Rick en Tymo in de mandekking ervoor. Rick schakelt zich het meest in met de opbouw, terwijl Jeroen net als die vervelende kauwgom onder je schoen is. Als hij je eenmaal vast heeft, laat hij nooit meer los, hoe snel en sterk de tegenstander ook is. Tymo heeft hetzelfde onverzettelijke, waardoor hij steeds als winnaar uit z’n persoonlijke duels komt. Door deze stabiele achterhoede wordt het makkelijk voetballen voor de rest. Tymo gooide zich vlak voor rust nog een keer in de baan van een schot, waardoor een gevaarlijke poging onschadelijk werd gemaakt.

Op het middenveld speelde Mike een dijk van een wedstrijd. In het begin gleed hij wat vaak uit, maar daarna was hij sterk in de duels, goed in z’n passing en hield hij z’n hoofd koel. Hierdoor had Zundert steeds een mannetje over op het middenveld en in de aanval. Het was dan ook Mike die aan het einde stond van een schitterende aanval.  Issam speelde Tieme in. Die opende op Mike. Mike combineerde in de zestien met Quinten en kreeg de bal terug. Vanuit een onmogelijke hoek, bijna op de achterlijn werkte hij toch de bal achter de doelman. Een minuut later leek het zelfs 3-0 te worden. Een aanval via Tieme kwam bij Issam. Zijn poging werd gekeerd. Mike in de rebound vond ook de doelman op z’n weg, terwijl de volgende poging van Issam weer door een verdediger gestopt werd.

Hierdoor ging Zundert met 2-0 aan de ranja. Het enige verwijt dat gemaakt kon worden is dat er te weinig gescoord was. En dat Zundert soms meeging in het rommelige spel van Victoria’03.

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Zundert drong aan, Victoria’03 liep terug. Bij een aanval over rechts kwam de bal bij Rick die een stap te kort kwam en overschoot. Daarna scheerde een "poeier" van Lars rakelings over de lat. In nog maar de 11e minuut na de pauze slalomde Quinten onnavolgbaar langs een aantal tegenstanders en gaf een mooie voorzet op Rick die op het middenveld was gaan spelen. Dirk had zijn rol als spitsenvernietiger overgenomen. Rick liet in de afwerking zien dat hij niet vaak op die helft van het veld actief is.

Weer een minuut later kwamen alle kwaliteiten van Mike in 1 actie tot wasdom. Hij joeg z’n tegenstander op, ging met een sliding het duel aan, rommelde zich erlangs en schoot op doel. Helaas miste z’n poging nog wat kracht.

De opvolgende aanval van Victoria’03 was een opmaat voor een sterkere fase van de tegenstander uit Oudenbosch. Tymo wierp zich in 1 aanval tot driemaal toe in de baan van een schot. Dit had een waarschuwing moeten zijn.  Zundert pikte de signalen niet goed op en stond een tijdje onder druk en gaf onnodig het initiatief aan de tegenstander, waarbij het geloof in een goed resultaat steeg.

De enige kans van Zundert kwam halverwege uit een vrije trap van Tieme die door Rick in het zijnet werd gekopt. Een minuut later, in de 21e minuut was het raak aan de overkant. Een situatie die zich het best laat samenvatten als klusterdeklutserdekluts werd achter de kansloze Job getikt. 2-1. Het was weer onnodig spannend.

Zeker toen Job vijf minuten na de aansluitingstreffer mistastte bij een vrije trap. De paal redde z’n enige foutje van de middag, want verder pakte Job weer een paar belangrijke ballen. Tot tweemaal aan toe voorkwam hij met goed keeperswerk een tegentreffer, waarbij hij geraakt werd aan z’n hoofd. Gelukkig viel de schade mee. Zundert moest vaker aan de bak om een gelijkmaker te voorkomen. Dit was in goede handen bij Dirk, Jeroen, Floris en Tymo. In de slotminuut nam Mike weer een gevaarlijke corner. Deze keer was het wel raak voor Rick, die echt uitstekend de bal met de kop tegen de touwen sloeg. 3-1 wedstrijd gespeeld.

Zundert staat nu op een verrassende eerste plaats. Hierbij moet wel gezegd worden dat Moerse Boys, Boeimeer en METO nog gelijk kunnen komen. Zundert lijkt de mindere tegenstanders in het begin getroffen te hebben. Volgende week zijn we vrij vanwege het oneven aantal teams in de competitie, de week erop staat een wedstrijd tegen het eveneens ongeslagen METO op het programma. Dus kom dan zeker supporteren!

Opstelling: Job, Jeroen, Floris, Rick, Tymo, Mike, Tieme, Lars, Sunvir, Quinten en Issam.

Wissels: Roy, Jan en Dirk.