Zundert JO18-1 - DESK JO18-2 (4 - 1)

zaterdag 3 december 2022, 12:00

Zundert JO18-1  Desk JO18-2 4-1

Onze boys mochten zaterdag 3 december thuis aantreden tegen Desk de koploper van dat moment. De missie van Zundert was na het debacle van vorige week immers duidelijk, aanhaken of afvallen. Nadat er (bewust of onbewust) op de vrijdag avond rekening gehouden werd met deze wedstrijd, gaf aan dat men het goed heeft opgepakt. De Trainingen waren niet druk bezocht, ivm diverse blessures, maar degene die er waren lieten weten er te staan. Helaas moest Tymo donderdag geblesseerd afhaken en kon niet deelnemen, en uiteraard ontbrak ook Luc nog in de selectie. Mede door diverse “pijntjes” werd er uit voorzorg een beroep gedaan op Niels en Misu van de JO16.  In de wedstrijd bespreking werd de nadruk gelegd op hard werken voor elkaar. Iets meer inzakken bij bal verlies, waardoor we minder hoog druk zouden gaan zetten, vanuit daar proberen er met de counter uit te voetballen. De Warming up was slordig en het leek als of de focus niet aanwezig was. In de kleedkamer nadien werd dit ook even duidelijk aan gehaald, er moeten taken worden uitgevoerd (zoals het meenemen van de materialen) ook werd hier de start van de wedstrijd van Unitas als voorbeeld aan gehaald waarbij we bij rust tegen een achterstand aan keken. Was dit wat we wilde? Nee natuurlijk niet, laat het maar zien dan, was het devies. De Wedstrijd begon met onze gelegenheid spits Dagmawi, hij moest zorgen dat er achterin onrust zou ontstaan en de boel zoveel mogelijk ontregelen. Mocht de kans zich aanbieden uiteraard ook proberen te scoren. Het Fluitsignaal voor de 1e helft klonk en we waren begonnen. Al heel snel werd duidelijk dat de Boys ons voor de gek gehouden hadden, het was misschien geen gebrek aan focus in de warming up maar een over focus. Ook dit verschijnsel komt voor als sporters juist te graag willen presteren, en daardoor niet de gewenste ontspanning in de spieren kunnen vinden en daardoor gaat alles te krampachtig. Het was al na 40 seconden toen Lars vanuit het midden met een mooie steekbal Mike langs de zijlijn stuurde. Mike haalde de achterlijn en gaf snel voor, Hier kwam Dagmawi aan stormen en schoot de bal met de binnenkant van zijn voet uit de lucht in de touwen. 1-0. Wat een start, zonder dat Desk een bal geraakt had was het raak. Maar goed, er was nog lang te spelen dus concentratie. Desk was duidelijk van slag en Zundert was feller. Na 5 minuten was het Giovanni aan de buitenkant die iets wat tussen een schot en een voorzet in leek produceerde, de keeper verkeek zich hier op en werkte de bal achter de lijn. 2-0. Al snel volgde er een aantal wissels bij Desk, hier werd zichtbaar dat men met een minder sterke opstelling de punten in Zundert op dachten te halen . Nu ook Desk sterker zou moeten zijn was het toch Zundert die door ging met goed spel. Na 19 minuten was het weer een steekbal van Lars die door het midden de goede loop aktie van Mike bediende, en zette hem 1 op 1 met de keeper. Mike bleef cool en schoof beheerst de bal in de hoek 3-0. Een stunt was in de maak, maar wederom er moest nog lang worden gespeeld. Na 20 minuten kwam Juul erin voor Jeroen, en ook hij ging moeiteloos mee in het goede spel van Zundert. Duels waren stevig maar toelaatbaar en er werd vanuit achteruit gevoetbald. in de 22 minuut was het Mike die het Advies van niet te hoog druk zetten negeerde en hij liep door op een terugspeel bal naar de keeper. Deze schrok hier zo van dat hij de weg geschoten bal tegen Mike aanschoot. De bal kaatste vanaf de rug van Mike richting de goal, het publiek hield van spanning even zijn adem in. Met een plof lande de bal precies over de achterlijn in de goal. 4-0. Nu werd het serieus, Desk ging het over een andere boeg gooien en ging de strijd aan. Ze kregen wat kansen en Luuk had een paar goede reddingen. Bij een van deze reddingen blesseerde hij zijn pink, maar hij beet door. Helaas was het in de 29e minuut dan toch raak voor Desk. Een corner werd niet goed beoordeeld door de defensie en hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. 4-1. Erg geschrokken was Zundert niet en had de zaken achterin goed voor elkaar. Met de uitstekend spelende backs Juul /Jeroen en Dirk die het gevaar vanuit de flanken neutraliseerden. Rick en Niek die steeds beter op elkaar raken ingespeeld en daardoor een solide blok vormen in het centrum. Ook Luuk die zich elke week weer beschikbaar stelt als keeper, terwijl hij het liefst zou voetballen, laat wekelijks zien van alle markten thuis te zijn. Met diverse sublieme reddingen houd hij telkens zijn ploeg in de wedstrijden. Zo gingen we met een mooie voorsprong naar de rust

Na de rust stond de tegenstander al te poppelen om te beginnen, en daar waar de scheidsrechter ons probeerde om die reden uit de kleedkamer te halen, besloten we eerst onze bespreking af te maken. Hierdoor zakt de adrenaline van de tegenstander weer iets. Dit bleek niet het geval, we weten niet wat er gezegd is in de kleedkamer van Desk, maar ze kwamen getrechterd tot gefrustreerd aan de aftrap. Dit resulteerde in een 2e helft die aan kwam op knokken voor een resultaat. Helaas nam Lars dit iets te letterlijk en hij reageerde zich af na een rare aktie van zijn tegenstander. Daar waar iedereen dacht aan 2 gele kaarten, kreeg alleen Lars geel. Dit gaf Desk de kans om 10 minuten lang met een man meer iets te forceren. Het was dezelfde houding als oorzaak dat Desk vergat om te voetballen. Men was meer gefocust op duels en hoe deze zo vervelend mogelijk aan te gaan, beter was geweest hoe speel ik een overtal situatie uit. De altijd strijdende Teun had het deze keer lastig en kreeg veel te verduren. Gelukkig was er ook nog Fallou die hem telkens ondersteunde en van grote waarde op het middenveld was. Na de verstreken 10 minuten mocht Niels invallen en speelde een sterke wedstrijd en gaf zich niet zomaar gewonnen in de fysieke duels. Ook Juul moest de strijd leeg gestreden verlaten, met als compliment van de bank, astma goed zit. Zundert gaf niks weg en kreeg zelf nog kleine kansjes op meer, maar kon het zich permitteren deze niet te maken. Helaas viel ook Dirk nog uit met zijn bekende vervelende kuit blessure Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter die niet zijn makkelijkste wedstrijd floot, kwam de ontlading. Een uitstekende wedstrijd met goed voetbal en veel strijd die we “zakelijk” hebben uit gespeeld. Zonder uitzonderingen was er door iedereen hard gewerkt. Dan volgt gelijk wat als…..(vorige week, Unitas) maar dit telt niet. Het hier en nu laat zien dat Zundert op een goede 2e plaatst staat met evenveel punten als de nummer 1 (deze krijgen we in de laatste wedstrijd nog) en Desk als nummer 3, met 1 wedstrijd minder gespeelt. Kortom voor nu zijn we aangehaakt, maar dit telt alleen als we de volgende wedstrijden ook deze energie op de mat kunnen leggen.