Zundert JO18-1 - DIA JO18-1 (4 - 0)

zaterdag 19 november 2022, 14:00

Zundert 18-1 DIA 18-2

Deze keer stond onze 1e thuis wedstrijd van het 2e (?) seizoens idee van de KNVB op het programma tegen DIA. Altijd leuk thuis op het beste veld voor de kantine met een volle tribune met ouders en jeugd die al eerder die dag gespeeld hebben. Echter was deze zaterdag anders we speelde op het B veld, jeugd deze ochtend was afgelast en het was f**king kou. Je moest dus echt al een fanatieke supporter zijn  (ouders) of echt niks anders te doen hebben om te komen kijken. Met Luc Tymo en Quinten geblesseerd was de spoeling dun en werd er een beroep gedaan op de jo 16 in de vorm van Misu die later aansloot.

Wat een contrast kan het zijn tussen de ene week (lees vorig verslag) en de andere. De warming up was scherp en goed gefocust. Partijtje goed stevig en afwerken deze keer op goal, zou dit dan een voorbode zijn op de wedstrijd? In de bespreking werd aangehaald om deze ploeg zeker niet te onderschatten en gezien de vorige wedstrijd hadden we daar zeker ook geen reden toe. We moesten immers zelf goed en scherp beginnen met “simpel” voetbal als start. De wedstrijd begon 5 min later omdat er bij de tegen partij een auto met pech had komen te staan. Met de warme chocomel op de reserve bank begon de wedstrijd. Zundert was direct goed aan de bal en scherp in de duels. Met (weer) Teun als aanjager en duels winnend had Zundert gelijk de overhand en was het de betere partij. We lieten weten dat hier vandaag niks te halen was het eerste half uur was tot nu toe een van de beter momenten van deze ploeg. Taken goed uitvoerend en posities goed bezetten en overnemen was het een lust om te zien. Met Rick en Niek achterin spelend  in de zone kwam er niks doorheen de 2 backs Dagmawi en Dirk schakelde hun tegenstanders uit en waren stoomtreinen in de aanval. Ook Lars en Falou wonnen elk duel op het middenveld en daardoor kwam er ruimte voor Teun om het spel te verdelen. Jan speelde in de spits een prachtige partij als goed aanspeelpunt en op de juiste momenten voor de goal als afmaker, wat eerst een onwennige positie bleek leek  het nu alsof Jan al jaren daar speelt. En dan onze 2 flank bezetters Giovanni en Mike zij leggen een enorme bak energie in het afjagen van de tegenstander, hierdoor heeft de tegenstander geen moment van rust en is het  hun verdienste dat de bal veroverd word. Van de kou hadden de toeschouwers het eerst half uur geen last, alleen Luuk die de 1e helft weinig tot niks te doen had kreeg het kou. Er was deze week in het geheim achter gesloten deuren getraint op dode spel momenten, corners en vrije trappen. Deze varianten hadden ook een naam gekregen, waardoor het voor de toeschouwers af en toe leek of ze bij de IKEA waren. Met namen als Elke en Ruben werden bepaalde varianten afgesproken en uitgevoerd. Aangezien ik uit betrouwbare bron heb vernomen dat er ook tegenstanders de verslagen lezen bespreek ik uiteraard niet wat deze varianten betekenen. De 1e helft was begonnen en met Mike was afgesproken om geen slidings te maken en zoveel mogelijk op 2 benen te blijven staan, dit heeft hij goed begrepen en maar liefst 1,35 minuten vol gehouden alvorens de 1e sliding in te zetten. Zundert kwam na 2 minuten al op voorsprong door Giovanni die zich langs zijn tegenstander manoeuvreerde en met een snelle punter langs de keeper schoot. 1-0  Hij kort daarna ook de uitgelezen kans op de 2-0 maar deze inzet ontbrak aan kracht en was een prooi voor de keeper. In de 10e minuut maakte Jan wel de 2-0 na een goede aktie van Mike en Falou, kreeg Jan de bal en bleef goed kijken en schoof beheerst de bal binnen. In de 11e minuut was het enige smetje op de wedstrijd met een opstootje tussen Giovanni en zijn tegenstander. Deze begon te slaan en werd er af gestuurd  door Wim die een makkelijke middag had en goed floot. Zundert maakte hier dankbaar gebruik van en in de 18e minuut was het Mike die met een schuivende beweging (sliding ga ik niet zeggen) de bal netjes in de hoek dirigeerde. 3-0 . Het was ook dezelfde Mike die met een rollende aktie in de 16 een penalty had verdiend, maar Wim liet terecht door spelen en zag dat de bal bij Jan terecht kwam. Jan aarzelde geen moment en maakte zijn 2e van de dag. 4-0. Hierna had Zundert met Lars en Rick nog een mogelijkheid om de marge te vergroten maar hun inzet ging net naast. En zo gingen we met een 4-0 voorsprong naar de rust

In de 2e helft kwamen Jeroen en Juul erin voor Dirk en Niek, en nam Misu plaats op de bank en mocht invallen in de 25 minuut. De 2e helft was een andere dan de 1e er werd goed strijd geleverd, met name Falou kwam vaak als winnaar uit de duels, en hoe hard Dia ook probeerde hem tegen te houden bleef Falou op de been en slalomde er op los. Dia had in de 2e helft de opstelling en instelling aangepast aan Zundert. Het was meer schade beperken ipv resultaat halen. Toch had Dia in deze helft tot 2 keer toe de kans op een ere treffer maar Luuk wilde ook warm blijven had zich voor genomen dat er niks in ging vandaag. Met een hele knappe redding wist hij zijn doel schoon te houden. met de inbreng van Jeroen komt er altijd meer dan een speler op het veld, het is een persoonlijkheid. Zijn aan coaching en roep om de bal worden tot diep in de kern van gemeente Zundert gehoord. Buiten de strijd die hij met zijn tegenstanders uitvecht en vaak wint, vecht Jeroen tegen een onzichtbare tegenstander waardoor hij onterecht niet vaak in het verslag voorkomt. Maar Jeroen is een voorbeeld voor velen hij is er altijd, met een goede instelling en ook als een lolbroek maar zeker ook als motivator en steun voor zijn team genoten. (voetbal is soms een bijzaak) na Weer een goed inbreng werd Jeroen na 25 minuten vervangen door Dirk. Zundert was in de 2e helft de betere partij en had zeker ook voldoende kansen. Met name de geoefende corner varianten verdiende een doelpunt. Maar de keeper van Dia had een elixer drankje van Astix op (strip Astix en Oblix) er daardoor zou geen enkele bal meer langs hem de goal in gaan. Zundert kreeg met Teun Mike Fallou en Jan kansen op een goal, maar 1 op 1 redde de keeper steeds en werd de held van de 2e helft. Het hoogte punt moest komen uit een corner genomen door Lars. Hier op was immers getraind en moest geen probleem geven, echter was er in de training 1 detail vergeten en deze maken vaak het verschil. Er was namelijk getraind zonder corner vlaggen. En bij een wedstrijd staan deze er weer wel. Het is Lars dan ook niet kwalijk te nemen dat hij de bal aan de verkeerde kant van de vlag had weg gelegd. Waarna hij vervolgens eerst de hoekvlag aan gruzelementen schopte voordat hij bij de bal aan was beland. Lars moest hierna geblesseerd het veld verlaten. Jacco verdiend ons alle respect en doet het uitstekend, maar dit was een smetje op zijn trainings oefening. Wie vergeet er nu een hoekvlag?. Zundert wist niet meer te scoren op het inmiddels door kunstlicht verlichte B-veld. Maar hield wel de 0 . al met al een goede pot met ruimte voor verbetering. Vanaf nu gaan ook de tegenstanders iets beter worden is de verwachting met als eerste wedstrijd volgende week uit naar DIOZ.