Zundert JO18-1 - MOC'17 JO18-3 (10 - 1)

zaterdag 24 september 2022, 12:00

Sambavoetbal in Zundert

24 september vv Zundert JO18-1 MOC’17 JO18-3

Eindelijk was het dan zover de eerste echte thuiswedstrijd van de JO18 na 2 eerdere uitwedstrijden gespeeld te hebben waren de jongens er wel aan toe om voor eigen publiek te laten zien wat ze kunnen. Het begon deze week met het ontbreken aan informatie, onze administratieve leider had geen appje gestuurd en de eerste verwarring was daar. Hoe laat verzamelen? Dit bleek 13:45 te zijn door Jacco verteld op de training van donderdag, maar met name een deel van de staf dacht 14:00 en hiermee ontbraken deze dan ook bij de technische bespreking. Aangezien uw verslaggever 1 van deze 2 was skippen we de bespreking en beginnen we aan de warming up. Hoogte punt in de warming up was een schot van Dirk (die Luc aan het inschieten was) die onderkant lat net over de achterlijn in de goal plofte. Dirk keek verwonderend rond maar de rest was vol geconcentreerd bezig en had dit niet gezien. Tot zijn grote opluchting had ik het wel gezien en beloofde hem het te vermelden in het verslag Na de complimenten voor een goede serieuze warming up te hebben ontvangen gingen de jongens vol vertrouwen het veld op voor de eerste helft. Rick Quinten en Dirk waren de reserves.

Er was door de staf gewaarschuwd voor MOC omdat zij net als vorig jaar bij de jo17 niet beschikken over een trainer of leider, en dit bleek toen een heel erg sterk team te zijn. We mochten hen dan ook vooral niet onderschatten Zundert vloog uit de start blokken en al binnen een paar minuten kreeg men het publiek al warm. Met een schot van Teun op de paal, inzet van Mike en Lars net naast en een schot van Giovanni die wat kracht miste waren we nog maar 10 minuten onderweg. Al snel vormde zich het beeld van de wedstrijd Zundert combineerde goed van voet naar voet in elke linie van het veld en bij bal verlies zette men gelijk de tegenstander onder druk. Toch was het MOC die met een snelle bal door het midden 1 op 1 met Luc kwam te staan. Luc kwam goed uit bleef kijken naar de bal en verwerkte de inzet tot corner, knappe redding. Dit was voor Zundert het signaal om orde op zaken te gaan stellen. Posities werden beter bezet de druk opgevoerd en het aller mooiste er werd nog beter gevoetbald steeds de vrije man gezocht en gevonden. Juul stond achterin met al zijn rust steeds op de goede plaats, hij leest het spel goed, zoals de analisten dan zeggen. Niek was sterk in duel en won keer op keer, en maakte goede keuzes in de voortzettingen. Jan stond voor hem weer op een onwennige positie als links back maar speelde als of hij al jaren niets anders gedaan had.  En dan Dagmawi als rechtsback die een stevige tegenstander moest zien uit te schakelen en er daar zelf een vlieglesje van cadeau kreeg. Voor deze solide verdediging stond Tymo die aan de basis stond van bijna alle balveroveringen en die als eerste de bal bij de verdediging kwam halen om vervolgens de middenvelders aan het werk te zetten. En werken dat hebben Lars en Mike gedaan met om de beurt diep lopen in de aanval, druk zetten op tegenstander om te dwingen tot een fout. Kortom het weer was erg druilerig en af en toe slecht maar het publiek waande zich in het tropische Brazilië, men werd getrakteerd op samba en tikkie takka voetbal. In de 18e minuut was het dan zo ver Zundert nam de voorsprong, een boogbal van Luuk belande op de lat,wat een groot oehh geluid op de tribune tot gevolg had. Maar de bal kwam terug van de lat en gelijk was daar Mike die de keeper onder vuur nam, deze had moeite met het schot en loste de bal waarna het voor Luuk een koud kunstje was om in te tikken 1-0. Hongerig naar meer startte Zundert na de aftrap, MOC wist zich geen raad met de lopende mensen kwam niet onder de druk uit. Giovanni die het spel goed breed hield en daarmee ruimte maakte voor andere, en op zijn tijd naar binnen sluipend voor een afvallende bal. Teun aan de andere kant kreeg zelfs dubbele dekking omdat hij te houden was, in de 35e minuut probeerde Teun met een schot, maar zijn inzet zou naast gegaan zijn ware het niet dat onze Braziliaanse spits Luuk nog met een hakje achter het standbeen de bal de goede richting in dirigeerde. Helaas recht op de keeper, maar de toon was gezet. In de 38e minuut veroverde Tymo de bal en speelde op het middenveld in op Mike en met een kaats kreeg Tymo de bal weer terug en werd Luuk gevonden die rechts van de 16 meter stond deze zocht de achterlijn en gaf voor. Hier stond de ondertussen door gelopen Mike die glijdend met zijn knie probeerde binnen te werken, de bal bleef liggen en dit gaf Mike de herkansing die niet gemist kon worden 2-0. Het laatste hoogte punt net voor rust was de ingooi van Jan waarbij de bal niet eens in het veld terecht kwam, is het dan nog steeds een ingooi of een naast gooi? In ieder geval waren we aanbeland bij de rust en was het een wonder dat er slechts 2 keer gescoord was. De supporters liepen vol ongeloof naar de kantine, waar hebben we naar zitten kijken? Speelt mijn zoon in dit swingend team? Dit kan vanaf nu alleen maar minder gaan en laten we hopen dat ze de tweede helft niet verslappen. Waren enkele van de uitgesproken teksten.

Waar men rust verwachtte in de kleedkamer omdat het zo goed ging, heerste er juist bliksem. Dit omdat de tl verlichting geen keus kon maken tussen ga ik uit of aan, wat een irritant knipper effect tot gevolg had. Terug naar de wedstrijd, gewaarschuwd om niet te verslappen en op dezelfde voet door te gaan begonnen we aan de 2e helft. Rick kwam erin voor Juul en Quinten voor Giovanni. Met nog meer power in het team begon Zundert slordig. Men was na de omzettingen wat aan het zoeken en speelde te veel de lange bal. Zie je wel klonk van de tribune, dit kon niet gehandhaafd blijven. Toch zou Zundert de toeschouwers doen verbazen, na een weifelend begin stond Dagmawi op en begon aan een nieuwe aanval, hij speelde Mike in en via Mike kwam de bal bij Quinten die naar binnen trok, daar vond hij op de rand van de 16 Luuk in de voeten, Luuk draaide en met een bekeken schuiver was het raak 3-0.  De trein was op gang, het voetbal van de eerste helft werd terug opgepakt en het spel speelde zich af op de helft van MOC. Een paar minuten later kreeg Zundert een corner, Mike nam deze half hoog bij de eerste paal, waar Luuk in kwam lopen en met een fluwelen voetbeweging de bal bij de eerste paal tot doelpunt promoveerde 4-0. 1 minuut later een zeldzame maar goed uitgevoerde diepe bal van Tymo op Mike die hem in 1 keer doorgaf aan Luuk, Luuk vind Teun en deze komt met een mooie slalom tussen drie man uit en geeft de bal aan Mike, zijn inzet word gestopt door de keeper maar daar staat de goed opgestelde Lars en die schuift de bal tegendraads in de verre hoek 5-0. In de 65e minuut (u leest het goed nog 25 minuten te gaan) maakt Luuk in de 16 meter een katachtige beweging en scoort bijna met een achterwaartse hak beweging. Ondertussen vind de veel besproken wissel plaats, Jan maakt plaats voor Dirk. Na 65 minuten op de bank het gehad te hebben over dochters en zusjes van leiders was het dan toch tijd om wat stoom af te blazen in het veld. Teun speelde een geweldige wedstrijd (eigenlijk iedereen) maar vergat om zichzelf te belonen met een doelpunt. Luuk bleef oog houden voor zijn medespeler(s) en zette Teun 1 op 1 met de keeper maar helaas stuitte deze de inzet. Een inzet in de 69e minuut bleef door een halve redding van de keeper steken in het drassige veld net voor de lijn. In de 72e minuut kreeg Zundert een penalty door een handsbal (deze werd later in de kantine besproken en door een trouwe supporter bestempeld als; bij deze stand moet hij niet gegeven worden. Gelukkig heeft de goed Fluitende Wim daar maling aan, en hands is hands ongeacht de stand) gelijk het roesemoes op de tribune wie zal m gaan nemen, maar op het veld was geen enkele twijfel, Dirk. Zijn naam werd gescandeerd alsof het een gladiator was die de arena binnen liep. Koel pakte Dirk de bal droogde de nog even af met zijn shirt, niks aan het toeval over laten. Spanning op de bank, op de tribune en zeker ook in het veld. Niet vanwege de stand, maar meer om de gun factor voor Dirk. De aanloop word genomen een schot volgt en………. Doelpunt !! zeer netjes in de hoek geplaatst. Dirk had gescoord (in het veld deze keer) en werd luid bejubeld en gefeliciteerd zelfs Luc had er een sprint over het hele veld voor over. Maar Zundert was nog niet tevreden na een mis trap van Lars (over de bal, enkel lucht rakend) kwam er een aanval opgezet door Quinten via Mike naar u raad het vast al Luuk deze schuift hem wederom bekeken binnen 7-0. Tymo (uit voorzorg voor blessure) werd gewisseld voor Giovanni wat enige omzetting in de ploeg bracht Het moet worden gezegd dat MOC ondanks alles toch bleef knokken (op de juiste wijze) en voetballen en dit resulteerde in een onverwachte tegen goal 7-1. Hierna herpakte Zundert en met een schot van Lars net Naast was het vanaf 25 meter Luuk die met een boogbal de keeper verraste. 8-1. Wissel Jan voor Mike, Jan weer op een nieuwe positie centraal op het midden en ook dit deed hij met verve. Giovanni maakte uit een ouderwetse scrimmitch  9-1. De wedstrijd liep ten einde en toch bleef men voetballend goed en deze keer speelde Jan in op Luuk die verbazend rond keek naar wie de bal nog wilde hebben. Maar iedereen was al bezig met het einde en er waren geen directe opties tot afspelen voor Luuk. Die maakte hier dan ook geen probleem van en schoot vervolgens zelf de 10-1 binnen.

Wat een wedstrijd, met goed verzorgt voetbal en strijd tot de laatste minuut, waarbij iedereen en niemand uitgezonderd de complimenten verdient voor het spel en inzet. Ga zo door, blijf scherp op de training en in wedstrijden. Mocht je als supporter er niet bij geweest zijn dan heb je zeker iets gemist, maar je hebt volgende week weer een nieuwe kans om de jongens aan te moedigen tegen Victoria in Oudenbosch.