Zundert JO18-1 - Schijf/Achtmaal JO18-1 (5 - 4)

zaterdag 8 oktober 2022, 15:00

Derby Zundert JO18-1 – Schijf/Achtmaal JO18-1

Vandaag mochten onze jongens hun 2e thuis wedstrijd (en tevens laatste wedstrijd van deze korte competitie) spelen tegen het gecombineerde Schijf/Achtmaal. Persoonlijk vind ik dit een dappere en goede beslissing van 2 verenigingen die samen komen tot wat voor hun de beste oplossing is. Niet blijven zwemmen in problemen met je jeugd teams, maar hulp vragen en vinden bij een naaste vereniging. Iets wat bij onze club al weer een aantal jaren gebruikelijk is bij de meidenteams en goed werkt, en dus waarom dan ook niet bij de jongens vraag je dan af? Waarschijnlijk staat dan de trots van een vereniging voor aan, waar hulp vragen niet gezien word als een verbetering maar als een zwakte. Terug naar de wedstrijd. Op de eerste plaats een enorm groot compliment voor Lars en Dagmawi, die zelfs met een derby in het vooruitzicht het vereniging belang boven eigen belang stellen en onze JO19 hebben geholpen die een te kort aan spelers hadden. Hieraan sluitend ook weer een grote dank richting de JO16 die met Teun , Niels en Misu de JO18 kwamen ondersteunen.

Nadat de eerste wedstrijd besprekingen al hadden plaats gevonden bij de lokale shoarma tent in de nacht voor de wedstrijd in een kleinere setting ,was het dan nu tijd voor het echte werk met bijna iedereen erbij. Luuk was immers zoals tegenwoordig al bijna normaal word beschouwd keepen bij de JO16. In de bespreking kwam naar voren dat onze tegenstander in een ruit plat of met de punt naar voren zou spelen. Quinten wist gelukkig het antwoord op deze vraag, ze zouden volgens hem plat of met de punt naar voren spelen. Wel werd benadrukt dat er vanaf het begin scherp en geconcentreerd gespeeld moest worden en dat we zeker niet op een achterstand gezet mochten worden, want dan zouden we een hele zware pot tegemoet gaan. Nee we gingen er voor om snel een voorsprong te nemen en zo onze tegenstander het gevoel te geven dat hier niks te halen viel.

Na een lange warming up, waar ook nog foto’s gemaakt werden voor onze moeders plakboek gingen de jongens vol gemotiveerd naar de aftrap. Onze gasten hadden het derby gevoel ook serieus genomen en brachten zelfs vuurwerk mee welke vooraf werd afgestoken. Zou dit bedoeld geweest zijn om Zundert in verwarring te brengen? Dan was dit toch deels gelukt. Het was in de eerste minuten zoeken voor beide partijen en er waren kansen aan beide kanten. Zundert had met Luuk en Quinten de keeper getest en Juul haalde op zijn beurt een bal van de lijn om een doelpunt te voorkomen. Na deze openingsfase werd het spelbeeld duidelijk Zundert zocht met combinaties de aanval maar ontbrak het vaak in de laatste fase aan zuiverheid of overzicht. Maar stuitte ook vaak op een uitstekende keeper aan de overzijde. Schijf/Achtmaal zocht het meer in de lange ballen en gokte op de snelheid van een zeer bekwame buiten speler. Net op het moment dat Zundert de overhand begon te krijgen, keek het na een 18 minuten spelen toch tegen een 0-1 achterstand aan. Door slordig bal verlies op het midden werd de snelle buiten speler gevonden en deze zette een Jusain Bolt achtige sprint in en liep er onze gehele verdediging uit. Helaas voor ons kon hij behalve hard lopen ook nog goed voetballen en bij de 1 op 1 met Luc plaatste hij de bal beheerst in de hoek. Goed er was nog niks aan de hand iedereen had nog steeds het gevoel dat we dit wel konden herstellen. Zundert bleef doen wat er gevraagd werd, maar kon het laatste zetje om een goal te maken niet geven. Iets wat bij onze gasten na 35 minuten wel gebeurde. Na weer een snelle actie via de buitenkant werd de bal goed terug gegeven en door de mee gelopen middenvelder binnen geschoten 0-2. Nu werd het dan toch wel vervelend, precies wat we niet wilde gebeurde toch. Maar met hard werken moest het toch ook een keer bij ons goed komen? Dus vol met goede moed aan de aftrap gingen we weer op zoek naar de goal aan de overzijde. De staf had er goede hoop in dat we voor de rust de achterstand konden halveren. Maar schijf/Achtmaal werd in een spaarzame tegen actie geholpen door de goed fluitende scheidsrechter. Deze zag een overtreding in de 16, terwijl het duel om de bal in de hoek van het veld bij de cornervlag gaande was. Tijdens het sprint duel tussen Jeroen en zijn tegenstander raakte de hak van de aanvaller het scheenbeen van Jeroen. Hierdoor raakte hij uit balans en viel. Tot ieders verbazing en zeker van Jeroen zelf werd dit gepromoveerd tot een penalty. Het cadeautje werd hartelijk in ontvangst genomen en zeer beheerst binnen geschoten 0-3. Verhip, dit was tegen alle verwachtingen in, hoe gaan we dit ombuigen? Het publiek met hoge verwachtingen vooraf, wist niet wat het mee maakte een paar weken terug was elke poging op goal een doelpunt en nu leek het een dag dat er niets in ging. Gelukkig bleven onze mannen in het veld er wel in geloven en met Teun en Tymo die veel meters maakte en duels wonnen voor op. Ondertussen was Dirk in het veld gekomen voor de leeg gestreden Jeroen. In de 40e minuut werd er goed druk gezet door Giovanni en Luuk die daarmee de verdediging van onze gasten dwongen om een bal voor hun eigen goal langs te spelen. Dit werd goed op gepakt door Rick en Quinten die op hun beurt ook weer de druk verhoogde en dit resulteerde in bal bezit. De bal lag plots in de voeten bij Quinten die hier wel raad mee wist en netjes binnen schoot 1-3. Op slag van rust was het weer die verdraaide keeper die op een inzet van Teun en de rebound van Luuk er voor zorgde dat we geen verdere aansluiting konden vinden.

In de rust werd vooral aangehaald rustig te blijven, hard te werken en degene die het hardste wilde winnen deze wedstrijd zou winnen. Een derby is zelden voorzien van mooi voetbal maar wel van veel strijd en passie.

Jan kwam er in voor de goed spelende Giovanni en Teun V kwam erin voor Juul, die met een paar goede intercepties een grotere achterstand had voorkomen. Zundert ging verder waar het gebleven was, druk zetten, voetballende oplossingen zoeken en was gelijk gevaarlijk met kansjes. In de 51e minuut kreeg Zundert een corner en deze leek te worden weg gewerkt, maar Tymo pikte de bal op en schoot van afstand. De bal werd onderweg licht getoucheerd en kreeg hierdoor net voldoende hoogte om de keeper te verrassen 2-3. Zundert bleef gretig en 10 minuten later kregen het een corner. Mike ging achter de bal staan en bedacht een plan. Hij gaf de bal een effect mee waar menig biljarter jaloers op zou zijn en deze lande zonder dat iemand er aan kon precies bij de 2e paal tegen het netje 3-3. En nu door dachten de mannen, wij willen winnen en niks minder. In de 67e minuut was het een goede ingooi van Mike waarmee hij Quinten weg stuurde deze gaf strak en laag voor waar de goed ingelopen Jan een niet te missen kans kreeg. Hoewel Jan in het verleden heeft bewezen zelfs dit soort kansen te kunnen missen, bleef hij dit maal rustig en schoot beheerst binnen 4-3. Zundert stond voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Toch bleef ook Schijf Achtmaal het proberen maar werden door de goed verdedigende Niek Teun V en Dirk geneutraliseerd. Tot de 70e minuut, wederom was het de snelle aanvaller die in een sprint probeerde voorbij Dirk te komen. Dirk bedacht zich geen moment en produceerde de zaag van de dag, hij torpedeerde de aanvaller op de rand van de 16 en kreeg slechts een vrije trap tegen. Deze vrije trap werd goed om de muur heen in de verre hoek geplaatst en we stonden weer gelijk 4-4. Met nog 20 minuten te spelen moest Niek geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Niels. Ook de moe gestreden Luuk werd vervangen door Misu, die gelijk liet zien wat hij waard was, met een afstand schot waar de keeper nog net een handje tegen kreeg. Ook Jan probeerde na een korte slalom met een schot maar miste net de juiste richting. Zundert had goed geluisterd en liet zien dat zij de ploeg waren die een overwinning verdiende. In de 81e minuut kreeg Quinten het op zijn heupen en begon aan een slalom. Terwijl de meeste dachten dat dit een doodlopende weg zou worden vond Quinten toch steeds een klein gaatje en belande voor de goal oog in oog met de keeper. Door goed te blijven kijken en de keeper de verkeerde kant op te dwingen leek dit een koud kunstje, maar het was juist een actie waarvoor je naar het stadion komt. En door kalm te blijven en de bal in de hoek te dirigeren in plaats van blind hard uit te halen had de keeper deze keer geen schijn van kans 5-4 Op gezweept door het uitzinnige publiek ging Zundert niet leunen om het resultaat over de streep te trekken maar bleef zoeken naar meer. De laatste 10 minuten was de tegenstander volledig kapot gespeeld en kreeg Zundert nog een paar mogelijkheden om de marge te vergroten. Dit lukte helaas net niet maar de overwinning was een feit. Wat een heerlijke pot met alles wat een derby verdiend. 2 ploegen die tot het uiterste zijn gegaan op een faire manier (is wel eens anders) Nu staan wij aan de winnende kant maar de volgende keer kan dit zomaar andersom zijn.

De eerste kleine competitie zit er op en voor nu kunnen we ons focussen op de trainingen, het is nog onduidelijk wanneer de KNVB een indeling heeft gemaakt zodat we weer kunnen toeleven naar nieuwe wedstrijden.