Zundert JO19-1 - Moerse Boys JO19-1 (2 - 3)

zaterdag 4 maart 2023, 15:00

Zundert JO19-1 – Moerse Boys JO19-1 (1-1) 2-3

Na een vrij eenvoudige 5-2 overwinning in de vorige competitie was het nu Moerse Boys dat winnend het veld verliet. In een van beide kanten matig duel met veel strijd, won de ploeg die met de meeste ziel-en-zaligheid op het veld stond. Zuur was het wel, onnodig ook. Zeker omdat de winnende treffer diep in blessuretijd viel. Zoals Gary Lineker ooit zij over onze oosterburen: “Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers.”, zo ging het deze middag dus. Ook hier kwam uiteindelijk de ploeg uit het noodoosten tot de overwinning.

Zonder de geblesseerde Floris, de vanwege de uitvaart van z’n opa afwezige Jesse (sterkte nog namens iedereen van en ronde de JO19-1) en Daan die maar 45 minuten mocht spelen, was het puzzelen in de achterhoede. Gelukkig is de selectie van Zundert JO19-1 erg aan elkaar gewaagd, zodat de oorzaak van de nederlaag zeker niet hier gezocht moet worden.

Het digitale aantekeningenboekje bleef lang leeg. Er was veel strijd en er werden op een faire manier verbeten duels uitgevochten, de doelmannen daarentegen hadden het betrekkelijk rustig. In de 20ste minuut was daar de eerste kans. Uit het niets eigenlijk, Harold vond met een mooie crosspass de vrijstaande Issam. Die trok naar binnen en schoot met een verdekt schot op de paal. Het spelbeeld was hiervoor al een paar maal geswitched. Licht overwicht Zundert, Moerse Boys de bovenliggende partij en het initiatief terug bij Zundert. En zo ging het fysieke schaakspel verder. Openingen waren er nauwelijks. De beide defensies waren de aanvallers de baas. Bij Zundert speelden beide back een prima partij, zowel Jarno als Luca kwamen meestal als winnaar uit de strijd. Het centrale duo Daan en Harold gaf ook geen enkele ruimte weg.

In de 32e minuut brak Moerse Boys de wedstrijd open. Een prima aanval werd nog mooier afgerond. De voorzet vanaf rechts was hard en op maat, de kopbal stevig en onhoudbaar. Zundert stond achter, hetgeen nog niet vaak voor voorgekomen was. Zundert was nog niet bekomen van de schrik of het stond bijna 0-2. Een sliding van Daan in extremis en een redding met de voet van Job voorkwamen meer malheur.

In het resterende kwartier herpakte Zundert zich een beetje, zonder echt goed te spelen. Merijn en Tieme maakten gezamenlijk de spelmakers van Moerse Boys onschadelijk. Maarten, Issam, Tijs en Sem, deden de best om tot kansen te komen, maar de echte vorm en scherpte ontbrak. Wellicht was er midweeks te veel gegeven in de gewonnen bekerkraker tegen Groen Wit, misschien waren de spelers te veel bezig met de wedstrijden morgen met de selectie, maar overtuigend was het zeker niet wat de voorwaartsen lieten zien. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren, wel jammer dat het juist nu collectief in de derby gebeurde.

Toch viel de gelijkmaker nog voor rust. Een afgeslagen corner werd beheerst door Merijn achter de doelman geschoten. Zundert was terug. Bijna leek het zelfs met een voorsprong aan de thee te gaan. Issam liet een van z’n flitsen zien en stuurde Sem alleen op de doelman af. Sem kon helaas de vrije hoek niet vinden en schoot tegen de keeper aan.

Mikai was het voor rust Tijs af komen lossen en Sieb kwam in de rust Daan vervangen. Sieb nam de plaats van Merijn op het middenveld over, waarna op zijn beurt de plaats van Daan centraal achterin overnam.

In het eerste kwartier na de pauze was Moerse Boys met een kopbal weer dichtbij een voorsprong, deze keer bracht de lat redding. Na een kwartier was het weer de luchtmacht die het verschil maakte. Uit een corner werd de 1-2 op het scorebord gezet.

Zundert kon weer in de achtervolging. Met een dribbelende Sieb op het middenveld en een loerende Mikai in de spits. Het was slordig in de achtervolging, waardoor Moerse Boys vrij eenvoudig stand kon houden. Zundert was soms iets te gehaast, waar Moerse Boys juist het spel vertraagde. Heel vaak lagen er spelers in het oranje-wit op de grasmat en ging de bal buiten. Bij veel duels werd contact met de arbiter gezocht. Niet lekker voor de ploeg die op zoek is naar een gelijkmaker.

Die viel wel. Niet uit een vloeiende aanval, maar uit een corner. De afgeslagen bal werd door Merijn op doel geschoten. Minder nauwkeurig dan voor rust. De bal viel voor de voeten van Issam die attent de 2-2 binnenschoot.

Zundert wilde erop-en- erover. Het kreeg hier ook wat mogelijkheden toe, maar wederom was de afronding niet scherp genoeg. De beste kans was voor Issam, die na een snelle uitbraak een krachteloos schot produceerde. Verder leek het momentum om te slaan in Zunderts voordeel. Zeker toen een speler van Moerse Boys na herhaaldelijk protesteren 10 minuten extra rust mocht nemen. Zundert probeerde het met een man meer, maar was niet inventief genoeg om de muur van Moerse Boys te slechten. Met nog 3 minuten blessuretijd op de klok werd Moerse Boys weer aangevuld tot een elftal. En toen viel ook de beslissende 2-3. Een bal over de laatste lijn, waarna de aanvaller de bal over de uitstormende Job in het doel schoot. Einde wedstrijd.

De tweede nederlaag van het seizoen was een feit. Nu zal blijken wat de teamspirit en veerkracht Zundert JO19-1 daadwerkelijk waard is. Want grote elftallen kenmerken zich door als team verder te knokken na tegenslagen.

Zundert had de wedstrijd niet mogen verliezen. Als je niet kunt winnen, dan moet je zeker niet verliezen. Zundert miste de meedogenloosheid om de wedstrijd op slot te gooien. Zundert had wellicht net iets meer spelaandeel en kwam voetballend tot mogelijkheden, echter Moerse Boys maakte door de onverzettelijkheid zeker niet minder aanspraak op de overwinning.

Zundert haakt voorlopig even af in de strijd om de titel. Het zit nu in de wachtkamer en moet door het winnen van wedstrijden de druk op Moerse Boys, Right Oh en JEKA gaan opvoeren. Die teams spelen immer ook nog tegen elkaar. De eerste klus is gelijk een pittige. WDS’19 JO19-1 is de tegenstander in Breda. Aan de laatste ontmoeting heeft Zundert zoete herinneringen. In de vrieskou werd vlak voor tijd door een benutte strafschop het kampioenschap binnengesleept. Maar de 2-2 kwam zeker niet eenvoudig tot stand. Tijd om de draad weer op te pakken.

Opstelling: Job, Jarno, Daan (W: Sieb), Harold, Luca, Tieme, Merijn, Maarten, Sem, Tijs (W: Mikai) en Issam.

Wissel: Niek, Tymo, Mikai en Sieb.