Zundert VR1 - Gesta VR1 (1 - 2)

zondag 17 november 2019, 10:00

Tweede verlies op rij voor Zundert VR1

Gesta met 1-2 te sterk

"In voetbal is het simpel: je bent óf op tijd óf je bent te laat. Als je te laat bent, moet je zorgen dat je op tijd vertrekt." Een Cruijffiaans gezegde dat te lezen is op de kabel-TV in onze kantine. Niet voor het eerst dit seizoen was deze spreuk van toepassing op Vrouwen 1. Het betekende voor de verslaapsters minimaal een hele helft koukleumen op de bank en voor de coaches een streep door de plannen. Met de wel vroeg uit de veren zijnde MO19 keepster onder de lat was het doel de 4e plaats veilig te stellen t.o.v. concurrent Gesta dat op de 6e plaats stond. Beide ploegen bleken aardig aan elkaar gewaagd en er ontspon zich een leuke wedstrijd zonder echt grote kansen. Gesta was iets sterker, maar ook Zundert kwam, met name via links, enkele keren dreigend voor het vijandelijke doel. Plots zette Gesta toch de 0 - 1 op het scorebord. De vrouwen van Galder En Strijbeek Ten Aanval vonden een speelster helemaal vrij rond de 20 meter lijn die doeltreffend uithaalde. Het veranderde niets aan het spelbeeld en met weinig noemenswaardige feiten werd er na 45 minuten gerust.

De tweede helft ging Zundert op zoek naar de gelijkmaker. Een handsbal binnen het strafschopgebied en vlak voor de ogen van de goed fluitende scheidsrechter betekende een penalty voor de tegenstander. De nonchalant ogende Gesta-spits profiteerde niet van het buitenkansje. De Zundertkeepster keek de bal op buitenkant paal. Toch was het even later 0 - 2. De jonge roodzwarte sluitpost keerde een eerst inzet, maar kon niet voorkomen dat de spits de bal toch net over de doellijn wist te frommelen. Het waren de enige twee wapenfeiten van de vooraf gevreesde Gesta-spits die verder bekwaam door een Zundertse verdedigster aan banden werd gelegd. Zoals wel vaker lieten de Zundertse dames het koppie niet hangen. De druk werd opgevoerd en Zundert creëerde meerdere kansen. Een ander Cruijffiaans gezegde luidt: “Je moet schieten, anders kun je niet scoren.” De Zundertse voorwaartsen draaiden en kapten te vaak daar waar direct schieten meer kans op een doelpunt had opgeleverd. Toch wist Zundert de aansluitingstreffer te produceren. Gesta kreeg de bal niet weg uit de zestien en de Zundertse linksbuiten tikte binnen. Even later had dezelfde speelster zich tot held van de dag kunnen kronen. Alleen voor de keepster bleef haar hoofd dit keer echter niet koel genoeg. Ook Zunderts rechtsback kreeg nog een vrije doorgang naar de goal, maar besloot van te ver uit te halen. Kansen benutten....... een bekend euvel binnen VV Zundert. Eindstand 1-2.