Zundert/Wernhout MO15-1 - Moerse Boys MO15-1 (2 - 0)

zaterdag 11 februari 2023, 13:00

Zundert/Wernhout MO15-1 – Moerse Boys MO15-1 (1-0) 2-0

Winnen is leuk, een derby winnen is nog leuker en van Moerse Boys winnen is natuurlijk het allerleukste voor een v.v. Zundert speler of speelster. Hier heb je op het werk, op school of met het uitgaan nog extra plezier van. En dat is op alle niveaus. Jeugd of senioren, mannen of dames, het voelt altijd net ietsjes fijner.

In deze lichting was vorig jaar Moerse Boys veel sterker. En ook in de voorbereiding kon Zundert zich nog niet meten van de leeftijdsgenoten in het oranje-wit. Daarom waren er weinig verwachtingen vooraf. Wat er wel was? Spanning! Zundert was toch wel bevreesd voor deze sterke tegenstander. En dat bleek terecht. Moerse Boys heeft gewoon een goed elftal. Maar gelukkig heeft Zundert/Wernhout dat ook. Een team dat het vooral moet hebben van het collectief. Dat hebben we al eerder beschreven. Echter doen we de powergirls hiermee te kort. Ze gaan echt ook steeds beter combineren. Het is niet meer tegenhouden en gokken op één of twee gevonden kansjes. Nee, Zundert/ Wernhout krijgt een steeds groter spelaandeel. En dit vergt weer andere capaciteiten van de speelsters. De laatste lijn verdedigt tegenwoordig regelmatig op de middenlijn of zelfs daarover. Dit betekent dat doelvrouw Lotte ver uit haar doel moet keepen en de ballen die over de defensie vallen met de voet moet wegrammen. Dit deed zij voortreffelijk.

De achterhoede met Lobke, Guusje, Meike en Salem was weer solide. Een paar keer gingen de behendige speelsters van Moerse Boys er toch vandoor, maar omdat onze dames nooit opgeven en altijd mee blijven lopen en zo de druk opvoeren, moesten de voorwaartsen van Moerse Boys toch vaak gehaast of uit een lastige positie schieten. Hierdoor kon Lotte de bal stoppen of ging de poging naast.

Meike beet zich  supergoed vast in de spits van de tegenstander, die zo geen voet aan de grond kreeg. Salem kwam net als Lobke steeds voor haar tegenstander en zorgden ook voor een goede voortzetting langs de lijn. En Guusje verzorgden met lange ballen voor voeding richting middenveld en spitsen. Kyra deed in de minuten dat zij meedeed eigenlijk hetzelfde. Goed het lichaam gebruiken, niet opgeven en geconcentreerd verdedigen.

Eva probeerde het. Op karakter ging ze door. Ze liet zich wisselen en kwam weer terug. Dit tekent de spirit in de ploeg. Maar het ging echt niet meer. Jente en Angela bikkelden op het middenveld en wonnen bijna alle duels. Hierdoor kon Moerse Boys nooit lekker in de wedstrijd komen. En invalster Lemke is een bezienswaardigheid op zich. Ongelofelijk hoe vaak zij er tussen zit met haar lange benen. En dan met de linkervoet ook met veel drive en power naar voor. Je hebt echt een lastige middag als je tegen Lemke staat.

Voorin stonden deze keer Fieke, Feike en Tes. Fieke speelde een van haar betere wedstrijden, speels dartelde zij keer-op-keer langs haar tegenstander. Feike deed op rechts hetzelfde maar dan meer rechttoe-rechtaan. Bal langs de lijn en een wedstrijd sprinten met de tegenstander en kijken wie het eerst bij de bal is. Gevaarlijk was het over beide vleugels wel. Tes had een dubbelrol. Als aanspeelpunt was ze vaak de vierde middenvelder, waardoor Moerse Boys zich vaak in ondertal zag. Toch was ze steeds op tijd aangesloten om de derde aanvaller te zijn. Niet dat Zundert/Wernhout met twaalf speelde, maar zo voelde het soms wel. En eigenlijk dertien, want het massaal opgekomen publiek was sowieso de twaalfde man (of vrouw).

Zundert was dus gelijkwaardig aan Moerse Boys en het was dan ook niet onverdiend dat na een klein half uur de ploeg in roodzwart op voorsprong kwam. Na een vloeiende aanval gaf Fieke de bal voor op Jente, die hard en strak de 1-0 in de korte hoek op het scorebord schoof. Wat een vreugde. Zundert/Wernhout hield deze stand vast tot de rust.

Na de rust was het spelbeeld een beetje hetzelfde, Moerse Boys werd wel meer dreigend, maar echt grote kansen konden ze ook niet creëren tegen het collectief van Zundert/Wernhout. Steeds was er een Zundertse teen, scheen of been die gevaarlijke kansen in de weg stonden.

Het tempo ging in een moordend tempo op-en-neer. Dan weer Moerse Boys in de aanval, dan was Zundert/Wernhout weer aan de beurt. Het werd een meeslepend schouwspel. En spannend bovendien. Helaas kon de scheidsrechter door een blessure niet verder. Het tempo werd hem te machtig. Gelukkig heeft Zundert z’n zaakjes op het gebied van arbitrage goed voor elkaar. Waar sommige clubs moeite hebben op een scheidsrechter te vinden, heeft Zundert gewoon een reserve klaar staan. Zo graag willen deze mannen op het veld staan met de vedettes van de MO15-1. Dus na een onderbreking van een kleine 10 minuten kon de wedstrijd verder.

Hierin hield Zundert/Wernhout goed stand. En niet door achteruit te lopen, maar door hoog druk te zetten en de tegenstander ver van het doel te houden. Toen Moerse Boys meer risico ging nemen, viel ook de beslissende tweede treffer. Guusje speelde Tes in die de bal over de laatste lijn legde. Fieke aarzelde geen moment en nam de stuiterende bal vol op de wreef, waarna het projectiel insloeg achter de keepster. 2-0!!!  En nog maar een paar minuten te spelen. Dit kon en mocht niet meer misgaan.

En dat ging het gelukkig ook niet. Na 70 minuten kon er nog een keer hard gejuicht worden. De overwinning was binnen. Drie punten tegen een sterk en sportief Moerse Boys. En een voorlopige tweede plaats op de ranglijst. Met deze overwinning is hopelijk ook een mentale barrière genomen. Zundert/Wernhout MO15-1 had nooit gedacht zich te kunnen meten met een sterk team als Moerse Boys MO15-1 en nu won het er zelfs van. De box ging op standje aardbeving, de klanken dreunen over het sportpark. De dames, trainers en coaches mogen trots zijn op het resultaat. En hier van genieten.

Meteen moeten we wel melden, dat de meiden dit week-in-week-uit zullen moeten laten zien, want met tegenstanders als Oosterhout, Moerse Boys en Beek Vooruit in de competitie zul je, je weinig misstappen kunnen permitteren. Maar voor nu, vanaf de redactie (en tevens soms mede veldbewandelaar), van harte gefeliciteerd, fijne carnaval en succes de komende wedstrijd tegen het negental van RSV MO15-1.