Geslaagde avond(t)urentocht

zaterdag 19 oktober 2019, 13:00

Geslaagde avond(t)urentocht

Een van de leukste niet-voetbal activiteiten van het jaar is toch nog altijd de Avond(t)urentocht. De activiteitencommissie had het weer groots aangepakt. De kantine was omgetoverd tot een ridderkasteel, en alle leden van de organisatie waren uitgedost in schitterende kostuums, passend bij het thema middeleeuwen.

Alle jeugdteams deden mee en gingen gewapend met zaklamp het grote donkere avontuur tegemoet. Om de tien minuten vertrok er een groep. Ze kregen een plattegrond tot de eerste post mee, verder een map met vragen om onderweg op te lossen en een zak om muntjes in te bewaren die onderweg met de spelen verdiend konden worden.

In het donker bleek het eerste spel met voetbalsokken van een afstandje zoveel mogelijk muizenvallen laten klappen. Daarna mocht men bij de tweede post een leuke teamfoto maken met de attributen die verstopt lagen in de omgeving van de fotopost.

Vervolgens kwam met nog een memoryspel in het ridderthema tegen, een lastige puzzelopdracht, ringsteken op een kleine fiets en katapult schieten met tennisballen. Dit alles met als doel zoveel mogelijk muntjes te verdienen voor het eindspel, waarin een woord geraden moest worden. Met de muntjes konden letters gekocht worden. Maar eerste moesten de teams door de “enge post”, traditioneel was deze verzorgd door de JO19 spelers. Met veel herrie, rook, boobytraps en enge geluiden en figuren werden de deelnemers de stuipen op het lijf gejaagd.

In de kantine werden ze daarna opgevangen om onder het genot van een heerlijke kop soep met stokbrood weer tot rust te komen. Uiteindelijk konden de punten worden opgeteld en kwam het volgende podium op het briefje van de notaris. De prijswinnaars ontvangen woensdag op de training het presentje, uitgereikt door de jonkvrouw.

1e JO11-1

2e MO11-1

3e JO10-2

Activiteitencommissie, een groot compliment voor de voortreffelijke organisatie en de creatieve uitwerking. En bedankt, alle begeleiders die meegelopen hebben met de teams. En natuurlijk deelnemers bedankt, hopelijk hebben jullie weer genoten. Het ene team heeft fanatieker meegedaan, dan het andere, maar in alle gevallen is het enorm goed voor de teamsfeer!

En natuurlijk bedankt, moeder natuur, voor het tijdelijk niet laten neerdalen van regendruppels op onze dappere avonturiers!