Aan de stand verplicht....

donderdag 5 december 2019, 12:30

Voor de tweede keer binnen acht dagen staat opnieuw een duel tegen een opponent uit Zeeuws-Vlaanderen op het programma. Vorige week werd een lange reis afgelegd naar Philippine, zondag is vv Steen te gast op sportpark De Wildert. De club uit Sint Jansteen zag in 1929 het levenslicht als Rapiditas. Omdat een andere vereniging al gebruik maakte van deze naam werd de clubnaam al snel gewijzigd in vv STEEN: Strijd Trouw Eerlijk En Nobel.

De promovendus uit de 4e klasse A werd vorig seizoen met overmacht kampioen. 21 overwinningen, 4 verliespartijen en 1 puntendeling bracht het puntentotaal op 64, twaalf punten meer dan de achtervolgers VV Hontenisse en SV Oostburg. Ook dit seizoen startte de zwart-wit geklede ploeg voortvarend. Drie overwinningen in het bekertoernooi, waaronder een 8-1 zege op zaterdag vierdeklasser Rillandia, zorgden voor een plaats in de tweede ronde. Net als Zundert overleefde Steen deze ronde niet. Op 17 november jl. bleek de op bezoek zijnde hoofdklasser Halsteren met 0-4 te sterk. In de competitie gaat het de Zeeuwse debutant nog niet voor de wind. Steen lijkt voorlopig een dissonant te zijn in een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen. Met slechts vier punten uit even zovele gelijke spelen bezet de Sint-Jansteense ploeg de laatste plaats. Drie hiervan werden op het eigen sportpark 't Steen behaald tegen Hoeven (1-1), VVR (4-4) en HVV '24 (1-1). Opvallend genoeg werd het overige punt veilig gesteld in Roosendaal. In de derde speelronde kwam Steen tegen RBC op voorsprong. Pas diep in de extra tijd wist de huidige koploper langszij te komen en beroofde de Zeeuwen van de eerste driepunter. Zundert mag gewaarschuwd zijn.

De rood-zwarte brigade kwam vorige week met een alcoholloze kater terug uit mosselstad Philippine. Twee afgekeurde doelpunten en wederom een aantal gemiste kansen betekenden de tweede nederlaag deze competitie. De schotvaardigheid van de Zundertse voorwaartsen, maar ook een hoop mis fortuin lijken Zundert parten te spelen in de strijd om een mogelijk kampioenschap. Ook Steen zal niet van plan zijn de doelpunten weg te geven. Sterker nog, alleen van Steenbergen, Philippine en Schijf werd met meer dan één doelpunt verschil verloren.Tegenstanders waaraan ook Zundert mindere herinneringen heeft. De lange rood-zwarte geschiedenis leert bovendien dat Zundert het vaak lastig heeft tegen laagvliegers met het morsen van punten tot gevolg. Laat het zondag niet gebeuren.......

rood en zwart succes!