Arag dag van de Fairplay

dinsdag 10 januari 2023, 17:00

Arag dag van de Fairplay

Zaterdag 7 januari zijn drie scheidsrechters van Zundert afgereisd naar de KNVB campus in Zeist. Hier hebben zij een dag gehad die volledig in het teken stond van de scheidsrechter. Deze dag wordt ieder jaar georganiseerd om de scheidsrechters te bedanken en iets bij te leren over het, toch ondergewaardeerde, vak.

De dag begon met een mooi ontvangst op de campus. De scheidsrechters begonnen met een rondje over de campus en een bezoekje aan de beeldentuin. Toen zij vervolgens naar binnen liepen konden zij de keuze maken voor de break-outrooms waarin zij later op de dag een interessant uur door zouden brengen.

Vervolgens werd de dag officieel geopend door Hélène Hendricks, gevolgd door een voorlichting van Danny Makkelie. Makkelie gaf alle aanwezige scheidsrechters een voorlichting over de looplijnen, het positie kijken, het omgaan met opstootjes en andere zaken binnen het vak van de scheidsrechter. Natuurlijk kwam ook het afgelopen WK, dat voor Makkelie heel mooi maar toch ook frustrerend was, aan bod.

Na dit mooie en leerzame uur gingen onze scheidsrechters naar de break-outroom waarin zij verschillende casussen voorgeschoteld kregen door Shona Shukrula en Franca Overtoom ( twee van de weinige vrouwen in de arbitrage op het hoogste niveau). Hierin kregen zij ook de mogelijkheid om met de twee (assistent-)scheidsrechters en alle andere scheidsrechters die aanwezig waren te sparren over de casussen.

De dag werd afgesloten met de uitslag van de scheidsrechter van het jaar verkiezing, een spelregelquiz en een voorlichting van Bas Nijhuis over management tijdens een voetbalwedstrijd. Deze voorlichting werd dan ook gegeven op de Bas Nijhuis manier: vol humor en grappen maar toch met een paar belangrijke boodschappen.

Al met al was het een enorm leuke en leerzame dag waar onze scheidsrechters enorm veel aan zullen hebben.

Mocht u meer interesse hebben in het mooie vak van de arbitrage, meld je aan voor een van de cursussen die gegeven worden en probeer het uit. Je moet het doen om te weten hoe mooi het is!

Graag tot ziens op sportpark de Wildert.