DSE 1 - Zundert 1

donderdag 27 februari 2020, 12:00

Indien de weergoden het amateurvoetbal komende zondag gunstig gezind zijn dan bezoekt Zundert op Sportpark Hoge Neerstraat nummer 11 DSE. Twee weken geleden werd dit treffen door toedoen van storm Ciara afgelast door de KNVB. Ook voor komend weekend worden weer zware windstoten voorspeld, waardoor het nog onzeker is of Zundert de reis naar Etten-Leur mag maken. Gaat de wedstrijd door dan staan beide ploegen voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. In speelronde vijf was Zundert op eigen grond met 3-0 de baas over "De Sportvrienden uit Etten-Leur". Met twee doelpunten uit een standaardsituatie en een velddoelpunt in de slotfase wist Zundert toen voor de eerste keer dit seizoen een overwinning te noteren. 

Ondanks de vele afgelastingen op sportpark De Wildert heeft DSE na de winterstop één wedstrijd minder gespeeld dan Zundert. De blauw-witten kwam slechts twee keer in actie. Thuis werd HVV'24 op 1-1 gehouden. Volgens de Ettense oefenmeester "het maximaal haalbare". De laatst gespeelde wedstrijd leed DSE een ruime nederlaag. In Bergen op Zoom overrompelde MOC '17 de ploeg uit Etten met 7-3. DSE-trainer Lambregts was niet te spreken over de wanvertoning van DSE. ,,Sommige spelers moeten eens goed gaan nadenken wat er gevraagd wordt op dit niveau en in een eerste elftal. MOC'17 was scherper, wij waren dramatisch."  Mede door deze resultaten staat de promovendus uit Etten-Leur met 17 punten uit 14 wedstrijden op een elfde plaats. In eigen huis wist DSE dit seizoen drie keer te winnen. MOC '17 (3-2), Terneuzen (2-1) en Hoeven (4-1) werden verslagen. Net Als HVV '24 moest ook VVR met één punt genoegen nemen. De overige twee thuiswedstrijden gingen verloren. RBC en Victoria '03 toonden zich met respectievelijk 1-2 en 1-4 tot de sterkste. Uit deze resultaten blijkt dat DSE in eigen huis moeilijk is te verslaan. Zundert zal zondag dan ook goed voor de dag moeten komen om zich DSE van het lijf te houden en een tweede uitzege mee naar Zundert te nemen. 

Zundert speelde in dit kalenderjaar tot nu toe drie keer. Beide thuiswedstrijden werden ruimschoots gewonnen. MOC '17 werd met 7-1 verslagen en veertien dagen terug werd het in vorm zijnde Steenbergen met 3-1 terug naar huis gestuurd. Tussendoor werd in Terneuzen een catastrofale wedstrijd gespeeld. Terneuzen deklasseerde Zundert met 6-0. Net als tegen MOC'17 startten de rood-zwarten slap en keek de ploeg al snel tegen een achterstand aan. De revival tegen Steenbergen zorgde echter weer voor warme gevoelens bij de rood-zwarte supporters. Zondag is het DSE dat een slechte uitbeurt voor het thuispubliek wil goedmaken, hopelijk kan Zundert de  overwinning tegen Steenbergen een goed vervolg geven met een nieuwe driepunter!

Voorafgaand aan de wedstrijd gaat Zundert JO08-1 het goede voorbeeld proberen te geven. De voorwedstrijd DSE JO08-1 tegen Zundert JO08-1 begint om 12:30 uur. Rood en zwart succes!