Frustrerende middag voor v.v. Zundert

zondag 11 september 2022, 18:00

Frustrerende middag voor v.v. Zundert

Iedereen die zelf gevoetbald heeft kent het gevoel. Je bent favoriet, je bent daadwerkelijk sterker, je hebt een overwicht, maar je loopt je stuk op de tegenstander, de tijd, de tussenstand en je eigen frustraties. Zo’n middag beleefden de mannen van v.v. Zundert in Galder.

Soms is onderschatting een factor, maar gezien de twee confrontaties in de voorgaande seizoenen was hier geen sprake van. Het eerste kwartier had Zundert het ook prima voor elkaar. Een veldoverwicht en controle over de wedstrijd. Na een kwartier moest Thomas voor het eerst in actie komen. Dat deed hij uitstekend, hij tikt een vrije trap uit de kruising. Dit waarschuwingsschot bleek niet voldoende voor de defensie. De volgende poging was het wel raak. GESTA brak razendsnel uit over rechts, waarna de spits de bal na een duikvlucht knap binnenkopte.

Zundert volgde dit voorbeeld en kwam nog binnen het half uur op gelijke hoogte. Een snelle uitbraak door het midden van Wim, werd verplaatst naar de linkervleugel waar Mike z’n tegenstander de hielen liet zien. Lars promoveerde z’n voorzet tot de gelijkmakende 1-1.

Niet veel later moest Thomas K. geblesseerd het veld verlaten. Fabian kwam in de ploeg. Fabian was met een subtiel balletje dichtbij de voorsprong, maar GESTA was dit ook vlak voor rust. Het bleef dus 1-1.

13 seconden na de thee lag de bal er alweer in. Weifelend ingrijpen in de Zundertste defensie werd genadeloos afgestraft. En nog één minuut later had op identieke wijze de wedstijd beslist kunnen zijn. Gelukkig stond het vizier deze keer niet goed afgesteld. Zundert deed dus precies wat het niet moest doen, namelijk op achterstand komen tegen een verdedigende tegenstander die het heerlijk vind om fysieke duels uit te vechten. Sterker nog Zundert deed dit dus tweemaal.

Daarnaast had de doelman van GESTA een ijzersterke dag. Na een schitterende passeeractie van Olivier op de achterlijn , vuurde Karim tot tweemaal van dichtbij op goal, niets mis mee, maar tot tweemaal toe kon de keeper het schot pareren. Met Rob voor Jacco kwam er nieuwe energie in de ploeg. Er kwamen steeds meer kansjes en mogelijkheden. Wel moest Zundert waakzaam blijven bij de lange ballen op de ijverige spits van GESTA.

Uit een vrije trap kopte Fabian de bal schitterend binnen. Dit was het startsein om de duimschroeven nog strakker aan te draaien. GESTA ging meer en meer het spel vertragen, terwijl Zundert juist haast had. Hierdoor ontstond er irritatie aan beide zijden. Menno kwam het laatste kwartier Stijn nog aflossen. Zundert ging voor de volle buit.

Na een scrimmage met meerdere pogingen caramboleerde de bal voor de voeten van Mike, die vrijstaand de doelman verschalkte met een mooi schot. Zundert eindelijk op voorsprong. De scheidsrechter leek het doelpunt goed te keuren, ondanks een vlagsignaal. Mike leek inderdaad totaal niet buitenspel te staan. Na overleg met de lijnrechter, werd de treffer helaas alsnog geannuleerd. Dat kon er ook nog wel bij.

En of het nog niet genoeg was, moest Steven zich na een botsing ook geblesseerd laten vervangen. Daar ging weer een verdediger. De wisselmogelijkheden waren op, dus Zundert moest met 10 man proberen de winnende treffer te maken. In de laatste minuut leek dit alsnog te gaan gebeuren. Met een subtiel boogje over de laatste linie werd Lars gevonden. Lars controleerde de bal en schoot net iets te snel. Over. Daarmee bleef het 2-2. GESTA vierde het punt als een overwinning, terwijl Zundert teleurgesteld het veld verliet. Door de tweede remise, moet Zundert én zelf van Achtmaal winnen én hopen op een overwinning van GESTA bij Bavel, anders eindigt het bekeravontuur in de poulefase.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Stijn Geuke (W: Menno Schrauwen), Thomas Kerstens (W: Fabian Nelemans), Steven Braspenning, Tjeu van der Heijden, Wim Kas, Olivier van Hassel, Karim Vriends, Jacco de Bil (W: Rob Gommers), Lars van Elsacker en Mike Daemen.

Wissels: Fabian Nelemans, Rob Gommers, Menno Schrauwen en Cas van Oijen.