Geslaagde jeugdclinic

zondag 24 mei 2020, 12:00

Geslaagde jeugdclinic v.v. Zundert bevestigd verenigingsgevoel

Al sinds jaar en dag sluiten we het trainingsseizoen af met de jeugdclinic. Een laatste uitgebreide training voor de jeugd die nog op een half veld of kleiner speelt. Een circuittraining met diverse onderdelen onder leiding van de hoofdtrainer en spelers uit de selectie. Gisteren was het weer zover!

Het mooie is, dat er altijd voldoende vrijwilligers uit de selectie en staf zijn om hierbij te helpen. Ook hoofdtrainer Jack Sweres was gelijk enthousiast. Veel spelers uit de selectie weten nog hoe leuk zij het vonden toen zij zelf in de jeugd speelden.

Deze leuke activiteit onderstreept het verenigingsgevoel. We zijn zoals het clublied aangeeft samen één club: “van het G-team (nu voetbal op maat) tot aan de selectie en van het bestuur tot aan de terreinknecht”.

Vanwege de Corona maatregelen stond de jeugdclinic dit jaar niet in plaats van de laatste training op de planning, maar als extra activiteit. Eerst waren de spelers en speelsters van 8 tot en met 12 jaar aan de beurt. Op zes verschillende onderdelen werden de voetbal skills getest en verbeterd. Naast de gebruikelijke pass- en trapoefeningen, was er pylonvoetbal, een ouderwets partijtje, maar ook oefeningen om de coördinatie te verbeteren. Met een loopladder werd de looptechniek nog verfijnd terwijl de sprongkracht werd getraind bij de oefeningen met poortjes. De bovenbeenspieren kwamen goed aan bod. Tijdens deze trainingen klonken gezellige muzikale klanken over het sportpark, zodat deze training extra sfeervol verliep. Iedere 10 minuten mochten de deelnemers naar een nieuw onderdeel met nieuwe trainers.

Na afloop ontvingen alle deelnemers een welverdiend sportdrankje, iets lekker en een certificaat ondertekend door hoofdtrainer Jack Sweres. Vervolgens gingen de kinderen moe en enthousiast naar huis. Op een veilige en leuke manier hadden zij een topochtend. Daarna herhaalde bovenstaande zich voor de jeugd van 4 tot en met 8.

Met dank aan de organisatie, Jack en de spelers uit de selectie had de jongste jeugd van v.v. Zundert weer een fantastische voetbalochtend.

De foto’s zijn met zorg gemaakt met in acht neming van de anderhalve meter afstand, door het gebruik van meerdere lenzen kan de illusie ontstaan dat deze van dichtbij gemaakt zijn. Dit is niet het geval. Op de website en Facebook verschijnen later vandaag nog fotoalbums.