Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 25 september 2020, 8:00

Jeugdteam in de spotlights

Na de leuke en enthousiaste reacties van zowel degene die in de spotlights stonden als ouders, opa’s, oma’s, klasgenootjes en andere supporters, hebben we besloten ook dit jaar de rubriek “Jeugdteam in de spotlights” weer voort te zetten. We beginnen dit jaar met de JO17-1. Dit team heeft, net als sommige andere teams ook wekelijks wedstrijdverslagen. Raadpleeg regelmatig onze website en ga bij het kopje wedstrijden naar verslagen, hier staan alle verslagen die teams aanleveren.

Zoals gezegd verschijnt er haast na iedere wedstrijd van de JO17-1 een wedstrijdverslag. Dit verslag is soms langer dan het gemiddelde boek dat de mannen van de JO17-1 lezen voor de boekenlijst. Maar echt literatuur kun je deze krabbels niet noemen, dus leraren Nederlands wijzen structureel deze verslagen af voor de boekenlijst.

Met wie hebben we te maken in de JO17-1?

In het doel vinden we Job. Een goede keeper, die z’n team regelmatig door moeilijke situaties heen sleept. Durft uit te komen en heeft goede reflexen op de lijn. Heeft echt al punten gepakt. Voor hem staat het centrale duo Tijs en Harold. Harold is de captain, die zich vastbijt in z’n directe tegenstander. En daarnaast graag met lange ballen strooit. Z’n kompaan in het hart van de defensie is Tijs. Een atypische verdediger. Niet snel, wel altijd op tijd, een hele goede sliding om zaken te corrigeren. Maar vooral een slangenmens. Google Epy Drost en ontmoet z’n reïncarnatie, Tijs!

Op de backposities staan over het algemeen Daan en Fallou. Daan heeft echt z’n draai gevonden als rechtsback. Je ziet z’n jarenlange ervaring als centrale verdediger, daarom staat hij positioneel bijna altijd goed en ontlast hiermee het centrale duo. Ook in de opbouw is hij zeer balvast. Datzelfde gaat op voor Fallou. Ook ervaring in het centrum, maar nu aan de zijkant. Staat ook regelmatig op het middenveld. Koppelt duelkracht aan voetballend vermogen. Speelde tot nu iedere week beter, dus dat belooft wat voor de rest van het seizoen. Tenslotte hebben we Merijn als back. Merijn is overgekomen van Internos. Hij is helaas door blessures nog niet in actie gekomen. Op de training toonde hij zich een echt terriër. Een onverschrokken verdediger. In z’n debuut bij Zundert, in de JO17-2 liet hij zien ook z’n doelpuntje mee te kunnen pakken. Helaas liep hij daar z’n vervelende blessure op.

Dan naar het middenveld. De machinekamer wordt gevormd door Tieme en Maarten. Tieme is de kilometervreter, die doorlopend duels aangaat. En hierbij meestal als winnaar uit de strijd komt. Ook heeft hij een behoorlijke passing, waardoor hij het eerste station is in de opbouw. Vooral het wisselen van rechts naar links en visa versa moet bij hem vandaan komen. Voor Zundert JO17-1 is het vooral zaak om Maarten aan de bal te krijgen. Maarten is de balvirtuoos, de strateeg, de ouderwetse spielmacher. Snel, behendig en wendbaar. Daarnaast oog voor de steekbal. Nog iets wat meer body en niemand stopt Maarten af.

Aan de zijkanten op het middenveld staan Joey, Issam (die ook voorin wel eens invalt) en Jesse (die ook achterin wel eens invalt). Joey is misschien niet de grootste, maar staat stevig op z’n benen. Joey legt heel veel energie in de wedstrijd, waardoor hij enorm veel ballen verovert. Daarnaast heeft hij op links een goede actie en voorzet in huis, waardoor hij soms een soort extra buitenspeler wordt. Op rechts doet Issam hetzelfde. Issam wordt ieder jaar beter en gaat steeds met meer bravoure spelen. Hij passeert z’n tegenstanders slim, simpel en effectief. Daarnaast is hij cool voor het doel geworden. Er staan alle drie doelpunten op z’n teller. Dan Jesse. De turbo van het team. Miep-miep op noppen. Jesse is supersnel, maar door het alleen over z’n snelheid te hebben doen we hem te kort. Hij wint veel duels, wordt steeds vaster in z’n passing en ook z’n slimme ballen door het centrum stichten veel gevaar.

Tenslotte de tweemans voorhoede. Meestal zijn dit Mikai en Sem. Mikai is fysiek sterk, wisselt onbegrijpelijke momenten af met briljante ingevingen. Is daarin onnavolgbaar. Creëert daarmee vaak ook z’n eigen kansen. Daarnaast is hij snel en over het algemeen ook redelijk rustig voor de keeper. Scoorde tot op heden al viermaal. Sem is supersnel en altijd bezig. Daarom kun je hem als tegenstander nooit uit het oog verliezen. Heeft door z’n snelheid soms zoveel tijd voor de keeper dat hij kan gaan nadenken. Z’n acht doelpunten kwamen meestal uit situaties dat er minder tijd was. Sem scoorde dus in drie wedstrijden, want eenmaal deed hij mee met de JO19-1, al acht keer. Een keurig moyenne.

De trainingen staan onder leiding van Antoine en Roy. Zijn nemen allebei eenmaal per week deze leuke groep onder handen. Op zaterdag is de begeleiding in handen van Antoine, Peter en Corné.  De keepertraining is in handen van Thomas en de coördinatie van dit hele circus neemt Eddy voor zijn rekening. Daarnaast is er een grote poel van vaders die bereid zijn de vlag te zwaaien langs de zijlijn. Door de achtergrond van de technische staf moet dit team het beste van Moerse Boys, Wernhout en Zundert kunnen samensmeden tot een ware voetbalmachine. Het doel is dan ook om zo min mogelijk de lange bal te hanteren en voetballend tot resultaat te komen.

Het seizoen tot op heden verloopt rommelig. Buiten schuld van de begeleiding of de spelers. We hebben al te maken gehad met blessures, met spelers die door het wachten op een uitslag na een Coronatest niet mee konden doen en zelfs al afgelaste trainingen. Waar op andere plaatsen gesport kan worden op kunstgras, mocht de JO17-1 het veld niet op omdat er gespoten zou worden tegen onkruid. Echter had de eigenaar van het sportpark niet doorgegeven dat deze activiteit niet uitgevoerd was, waardoor we de week erop weer niet op het veld mochten omdat het onkruid nu wel onder handen genomen werd. Weer twee trainingen gemist! Hopelijk gaan we nu een periode in met twee trainingen per week en een wedstrijd. En worden we niet geremd door het veld of Corona.

Hoe gaat het sportief, zoals ik schreef is dit in de verslagen terug te vinden. Maar in het kort. Een 0-6 overwinning tegen de buren van de familie van de Sanden, ook bekend als Vivoo /Odio JO17-1. Daarna een moeilijke tegenstander, Unitas’30 JO17-2. Daar werd nog met 4-1 van gewonnen. De laatste bekerwedstrijd was uit bij Roosendaal JO17-3, daar werd ternauwernood een 3-3 gelijkspel uit het vuur gesleept. En daarmee werd tevens de volgende ronde bereikt.

De eerste competitiewedstrijd tegen UVV’40 JO17-1 was een enerverend spektakelstuk, waarin Zundert niet ongelukkig met 3-2 aan de goede kant van de score stond. Tot op heden dus 3 overwinningen en 1 remise. Morgen wacht JEKA JO17-2. Hierover volgt ook weer een wedstrijdverslag op de website.

Nieuwsgiering geworden? Neem een kijkje op de teampagina van v.v. Zundert JO17-1 waar deze verslagen, programma’s, standen en uitslagen ook terug te vinden zijn. Of beter nog, kom kijken naar de volgende thuiswedstrijd. Zaterdag 3 oktober om 15.00 uur tegen Steenbergen JO17-1.