Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 9 oktober 2020, 8:00

Grenzeloos enthousiasme bij MO13-1

Deze week in de rubriek: “Jeugdteam in de spotlights” aandacht voor v.v. Zundert MO13-1. Vorig jaar verscheen al een mooie bijdrage over deze meiden te lezen in deze rubriek. Toen onder de titel “het sprookje van de MO11-1”. Toen werd er met trots geschreven over de groei van 7 speelsters naar net genoeg om te voetballen op een half veld met 9 speelsters. Nu is dit aanstekelijke gezelschap uitgegroeid tot een team met voldoende meiden voor een elftal met reserves op een heel veld. Meisjes die ooit zeiden: “ik ga echt nooit op voetbal!”, zijn nu super enthousiast en balen dat ze niet eerder zijn gaan voetballen.

Dit mede door de enthousiaste en positieve begeleiding van de trainers Eduard en Roger. Hier dan ook de analyse van de trainers over één van de leukste en gezelligste teams van v.v. Zundert: De spotlights op de dames van Zundert MO13-1.

Lotte: Super keepster. Van een klein doel naar een groot doel. Voor het seizoen was al afgesproken dat ze dit jaar niets fout kon doen. En wat blijkt, ze doet ook niets fout. Geweldige reflexen op de lijn. Sterk in 1-tegen-1 duels en ze durft haar goal uit te komen. En komt de spits van de tegenstander in haar buurt dan is daar altijd die dodelijke blik van: “Dat zou ik niet meer doen”.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Haar concentratie mag zeker op de trainingen beter. Dat is de plek om nog beter te worden.

Bo: Rechtsback. Kan zich vastbijten in een tegenstander. Blijft altijd het uiterste geven. Gaat steeds beter ook meevoetballen en heeft echt aan haar trap gewerkt waardoor die veel beter is geworden.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Denkt nog steeds (en dat weet ze zelf ook) te veel dat ze iets niet kan, terwijl de trainers er van overtuigd zijn dat ze het wel kan. Met meer zelfvertrouwen spelen is dan ook heel belangrijk voor haar.

Kira: Na een half jaartje mee trainen nu ook op het veld tijdens wedstrijden. Achterin of middenveld, links of rechts, het maakt niet uit waar Kira staat, je weet als trainer dat er op die positie iemand staat die 100% haar best doet. Typisch een speelster die elke wedstrijd een klein beetje beter wordt. Je ziet aan haar dat ze er plezier in heeft en dat ze beter wil worden en dat is de manier.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Alles en eigenlijk niets. Zoals gezegd stapje voor stapje gaat ze alles onder de knie krijgen. Let maar eens op wat deze jongedame over een half jaar allemaal kan.

Eva: Nieuw in het team. Zie je dat? Absoluut niet. Of het nu als laatste vrouw is of op het middenveld deze powermeid voetbalt of ze het al jaren doet. Gezegend met een tactisch inzicht om altijd hulp te bieden op de juiste plaatsen. Voor de duvel niet bang en onvermoeibaar.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Eva heeft een goeie trap maar moet deze ook gaan gebruiken om haar passing te verbeteren.

Meike: Ook nieuw in het team. En wat een aanwinst. Stoere voorstopper die het elke spits lastig maakt. Geeft nooit op en blijft altijd positief, wat er ook gebeurt. En moet de beuk erin, dan doen we dat. Voor wie hem kent: Meike doet me denken aan de vrouwelijke Jaap Stam.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Blijf werken aan de traptechniek, veel met het balletje spelen en oefenen en oefenen. De trap zit er in en met oefenen komt hij er vanzelf uit.

Belle: Inzetbaar op alle posities in de achterhoede. Ziet het spelletje heel erg goed en heeft het vermogen om op de juiste momenten in te grijpen. Belle heeft een goede trap waardoor we vaak onder de verdrukking uit kunnen komen. Met nog meer op de bal verdedigen gaat ze nog belangrijker worden.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Laat het negatieve niet de overhand krijgen op het positieve. Zowel in de wedstrijd als op de training. Als je dat doet kun je echt de leider van het team worden.

Maud: De benjamin van het elftal op linksback  En niet onbelangrijk een “linkspootje”. Ze gebruikt haar linkerbeen dan ook goed om vooruit te voetballen met een strakke pass langs de lijn. Maud is niet de snelste maar weet dit te compenseren door goed opgesteld te staan.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Maud loopt te lang met de tegenstander mee, ze mag eerder ingrijpen door op de bal te verdedigen.

Roos: Valt niet op, op het veld en dat is in dit geval een groot pluspunt. Achterin of op het middenveld en zelfs als de nood daar is voorin, Roos haalt altijd een voldoende. Degelijk als verdediger, goed als middenvelder en verrassend als aanvaller. Onderschat deze dame niet, echt een speelster die een trainer als eerste op het wedstrijdformulier zet.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Blijf werken aan je techniek. Probeer de bal altijd onder controle te hebben. Dit leer je door veel te oefenen.

Guusje: Super gedreven laatste vrouw of centrale middenveldster. Guusje is sterk, heeft loopvermogen, een goed inzicht en een goede techniek. Kan als geen ander het team op sleeptouw nemen. Durft ook nog eens uit te delen als de situatie daar om vraagt, zonder daarbij gemeen te worden.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Vergeet niet te genieten op het veld. Je hoeft niet alles op te lossen voor het team. Zoek de combinatie zodat je nog moeilijker te verdedigen bent.

Jente: Het wordt misschien eentonig maar ook Jente zal je nooit in de steek laten. Jente is op haar best op het middenveld waar ze zowel verdedigend als aanvallend van grote waarde is. En als je graag op het veld een mooie steekpass wil zien dan moet je bij Jente zijn, dit kan ze als geen ander.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Rust aan de bal. Je hebt vaak meer tijd dan je denkt. En met jouw overzicht en goede pass ga je nog veel medespeelsters vrij voor de keeper zetten.

Feike: Ook al nieuw. Maar heeft in korte tijd flinke stappen vooruit gemaakt. Echt een speelster waar je als tegenstander niet graag tegen staat. Altijd in beweging, altijd bereid om als aanvaller de eerste verdediger te zijn om haar geen tijd te geven om op te bouwen. Vooruit voetballen gaat steeds beter en het is een kwestie van tijd voordat Feike haar eerste doelpunt erin gaat schoppen. Let maar op!

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Net als bij vele andere, probeer de baas over de bal te worden. Veel oefenen door lekker te spelen met het balletje tussen de voeten en gebruik je broer maar als hulpmiddel.

Leonie: Watervlugge aanvaller met een prima schot. Is ook altijd bereid om te werken voor het team en als ze op het middenveld staat zowel achterin als voorin te vinden. Ben je de tegenstander van Leonie dan vraag je al snel aan je trainer of je ergens anders mag staan.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Gebruik je snelheid nog meer. Blijf de diepte zoeken in je spel. En blijf rustig aan de bal, schiet hem niet zomaar ergens naar toe maar zoek je medespelers.

Mirte: Kennen jullie de uitdrukking: “Wie niet sterk is moet slim zijn?” Dat is Mirte. Balvast en kan een bal perfect afschermen en altijd goed opgesteld. Verder heeft zij het spreekwoordelijke neusje voor de goal. Ook dat heeft Mirte. Zij heeft het vermogen om binnen de 16 op de juiste plaatst te staan om de bal over de doellijn te tikken.

Waar ze nu nog aan mag gaan werken: Mirte staat heel vaak vrij maar haar medespeelsters zien dit niet altijd. Laat je horen dat je vrij staat! En blijf letten op buitenspel.

Tes. Pechvogel tot nu toe. Zit op het moment van schrijven met haar arm in het gips. En wat missen we haar. Super gedreven aanvaller of aanvallende middenvelder. Lastpak voor elke verdediger en heel doelgericht. Was de eerste die wist te scoren op het grote doel. En beheerst de edele kunst van het punteren tot in perfectie.

Maar dat is ook waar ze nu nog aan mag gaan werken: Punteren is alleen als het echt niet anders kan. Ook met de binnenkant of de wreef kan je een uitstekend schot hebben, train daar op.

Laura: Maar de grootste pechvogel is Laura. Langdurig uitgeschakeld door ziekte. Heeft ondertussen voorzichtig haar eerste stapje op de training weer gemaakt. Neem je tijd want je gezondheid staat voorop. En als je weer volledig aan kunt sluiten bij de training gaan we je stapje voor stapje wegwijs maken op het grote veld. Dat gaat zeker goed komen. Dat heb je vorig seizoen bewezen door elke wedstrijd beter en beter te worden.

Zoals jullie kunnen lezen is Zundert MO13-1 een gezellig team. Maar ook een team dat naast veel plezier maken ook hard voor elkaar werkt. En echt iedere training en wedstrijd wil leren en beter wil worden. En ook steeds beter wordt! De eerste doelpunten zijn al gemaakt. Sterker nog, het eerste punt is al binnen. Dat er nog maar veel mogen volgen. En voor liefhebbers van puur voetbalgenot, kom als de maatregelen het toelaten echt eens kijken naar de meiden van v.v. Zundert MO13-1. Zij verdienen het!