Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 23 oktober 2020, 10:00

Deze week in de rubriek: “Jeugdteam in de spotlights”, aandacht voor de JO15-1. Ook dit team verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Sterker nog dit team stijgt tot grote hoogtes bij veel aandacht. Kom al het weer toegestaan is dus allemaal een keer kijken naar v.v. Zundert JO15-1

Jeugdteam in de spotlights: JO15-1

De JO15-1 begon half augustus vol goede moed aan het nieuwe seizoen. Op basis van de prestaties van de afgelopen seizoenen zijn ze ingedeeld in de 2e klasse, wat voor de gedreven trainers Wessel Delcroix en Rinus van Dongen een prima uitdaging is. 

Dit jaar zijn alle jeugdteams van vv Zundert krap bezet, dus samenwerking met de andere teams is van groot belang. Het is dan ook mooi om te zien hoe elke week weer vele spelers dubbele wedstrijden voetballen om de geblesseerden en zieken te vervangen. Niet alleen de spelers, maar ook coördinatoren draaien overuren om dat elke keer weer voor elkaar te krijgen. En de ouders aanvaarden simpelweg dat de gehele zaterdag in teken staat van de voetbal. Dit is dan ook een goed moment om iedereen te bedanken voor de inzet, flexibiliteit en begrip. 

Helaas ligt de competitie vanwege de Corona-maatregelen even stil en het is nog onzeker hoe het seizoen er verder uit gaat zien. Dus dan maar weer terugkijken op de momenten dat de JO15-1 nog wel kon voetballen. 

Doordat er geen toernooien waren in aanloop van de competitie, zouden de bekerwedstrijden gebruikt worden als voorbereiding. Maar de trainers wilden uiteraard het maximale uit het zware bekerprogramma halen. Met een team uit de 3e klasse en twee teams uit de 1e klasse in de poule-fase moesten de jonge Zundertse helden aan de bak. 

De tactiek van de trainers werkte, alle drie de wedstrijden werden gewonnen en de JO15-1 is door in de beker.  

De competitie verliep een stuk wisselvalliger. De eerste wedstrijd werd met 2-1 verloren. De tweede wedstrijd met 1-2 gewonnen, waarbij alle drie de doelpunten door Zundert gescoord werden. De (voorlopig) laatste wedstrijd werd thuis kansloos verloren met 1-5. Aangezien deze wedstrijden totaal niet in verhouding stonden met de bekerwedstrijden, is alles grondig geanalyseerd, met een verrassende conclusie. 

De factor die de JO15-spelers namelijk vleugels geeft..... de 12e man/vrouw: de trouwe supporters. Het mooiste voorbeeld is de bekerwedstrijd tegen het ijzersterke team van VVR op een woensdagavond. 

Deze wedstrijd was op het laatste moment verzet (met dank aan het sportieve VVR), zodat die bewuste zaterdag de andere onderbezette teams van vv Zundert geholpen konden worden. Nagenoeg de hele JO15-1 was opgedeeld om de medeteams te helpen. 

Op een trainingsavond werd de wedstrijd ingehaald. Tijdens de warming-up zagen de Zundertse JO15-ers dat ze aan VVR een zware kluif zouden hebben.  

Vanaf de aftrap was het dan ook de Rijsbergse formatie die het spel bepaalde. Gelukkig wist de Zundertse defensie elke aanval af te slaan en meerdere keren moest de doelman in actie komen. Langzaam begon er steeds meer geluid vanaf de zijlijn te komen. De trainingen waren afgelopen, maar in plaats van lekker naar huis te gaan, bleef de Zundertse jeugd hangen om hun eigen JO15-1 aan te moedigen. De tribune stroomde helemaal vol en op een gegeven moment was de JO15-staf zelfs bang dat de toenmalige toegestane groepsgrootte van 200 personen per wedstrijd overschreden zou worden. 

Toen de Zundertse spelers ook nog fanatiek aangemoedigd werd door de enorme menigte, kropen ze uit hun schulp. Met een klassieke counter werd de Zundertse spits gelanceerd en het was warempel 1-0 voor de thuisploeg. Sportpark De Wildert ontplofte en de Zundertse jeugd liet zich massaal horen. 

Dit zorgde ervoor dat de Zundertse selectie vleugels kreeg. De ene actie was nog mooier dan de andere, welke luidkeels door de tribune bejubeld werden. En hoewel VVR nog steeds de boventoon voerde, was dat op basis van de aanmoedigingen niet te merken. 

Wederom een mooie steekpass en ook de 2-0 was een feit. Het publiek ging uit z'n dak en de JO15 van Zundert leek te beseffen dat dit weleens een hele mooie avond kon worden. 

Voortgestuwd door de supporters gingen ze steeds beter voetballen en Zundert liep uit tot 4-0. VVR liet nog wel een paar keer zijn klasse zien en wist terug te komen tot 4-2. Maar meer viel er niet te halen op De Wildert, hetgeen logisch was aangezien de Zundertse supporters als een ware twaalfde man zijn eigen JO15 bleef steunen. Hoewel het al even geleden is: Namens de spelers: Bram, Floor, Tymo, Luc, Teun, Rick, Leon, Quinten, Mike, de ingeleende Niek, Sieb en Jeroen en de geblesseerde Tim en Maurits en de zieke Niels ontzettend bedankt voor de geweldige support. Dit heeft echt de doorslag gegeven 

Na afloop werd er door de spelers, trainers en leiders nog lang nagesproken over het magische woensdag avondje vv Zundert. Er gingen zelfs geluiden op, om elke wedstrijd naar woensdagavond te verzetten.  

We kunnen nu alleen maar dat we met z'n allen ervoor kunnen zorgen dat de huidige situatie snel verbetert, zodat de Corona-maatregelen weer versoepeld kunnen worden. En hopelijk kan de JO15-1 dan weer schitteren op het voetbalveld, gesteund door de onmisbare support langs de zijlijn.