Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 18 december 2020, 8:00

Deze week in de rubriek: “ Jeugdteams in de spotlights” aandacht voor de jongens en meisjes van Voetbal op Maat.

Vorig seizoen, 5 juni om precies te zijn konden jullie al genieten van een uitgebreid verhaal over de opzet van Voetbal op Maat en onze wens om in het nieuwe seizoen te groeien naar een volwaardig competitie team van minimaal 9 spelers. Toen nog in de veronderstelling dat Corona ver weg zou zijn richting het einde van het jaar en alle jeugd met een beperking in de Gemeente Zundert en omstreken ons inmiddels wel zou bereiken want aan promotie was geen gebrek in de zomer.

Helaas zitten we met zijn allen nog midden in een tweede golf en is onze doelgroep begrijpelijk voorzichtig, wij ook en houden hier goed rekening mee op het veld.

Wat wel super tof is, is dat er inmiddels een "harde kern" aan Voetbal op Maat spelers is gevormd die week in week uit op woensdagavond om stipt 18.30 vooraan op het B-veld actief is. Aan ons dan ook de eer om in dit verhaal eens deze harde kern aan jullie voor te stellen met naam en toenaam,

Juliette, betrokken vanaf de eerste minuut. Niet alleen doordat zij de oudste is maar juist door haar sociale instelling echt de aanvoerster van onze groep, altijd enthousiast en bekommerend over het wel en wee van iedereen op het veld. Ze heeft altijd zin om de ballen goed hard het doel in te knallen en geniet van de variatie op het veld.

Kaya, onze diva die de camera niet schuwt als het over Voetbal op Maat gaat. Met haar schaterlach zorgt zij al dansend over het veld voor een leuke vibe. Het liefst zou zij in een compleet roze tenue voetballen maar na menig gesprek over de styling is rood-zwart inmiddels gelukkig ook geaccepteerd.

Diego, al een poos bij ons en niet meer weg te denken bij ons team. Hij is altijd fanatiek op het veld bezig om zichzelf een steeds completere voetballer te maken met veel techniek en een steeds beter wordend schot, tijdens een partijvorm is hij altijd goed voor een groot deel van de doelpunten, slalommend over het veld word je als verdediger totaal duizelig van hem.

Ivar, deze talentvolle alleskunner ademt voetbal, geweldig om hem bezig te zien. Hij schuwt het niet om iedereen op het veld voor een 1 op 1 duel uit te dagen en komt dan vaak als winnaar uit de strijd. Keepen kan hij goed en voetballen ook, technisch is hij zeer begaafd en heeft een schot als een volwassen vent, hier gaan mensen in de toekomst voor klappen dat is één ding wat zeker is.

Dari, vanaf de zomer bij ons gestart en als het aan hem ligt staan we iedere dag samen op het veld, hadden we die tijd maar want het is gewoon genieten. Schieten op het grote doel is zijn passie en als de bal zoals op de YouTube video’s de lat raakt viert hij dit als een wereldkampioen. Een bal voor zijn voeten blijft nooit stil liggen en word weg geschoten of soms ergens tegen aan geschoten (zoals laatst ondervonden door onze eigen vv Zundert Pieten).

Jip, onze trainster die de combinatie tussen kennis van de doelgroep en een kennis en passie voor voetbal samen brengt op het veld. Met haar sterke rechterbeen laat zij de mondjes vaak open vallen tijdens afwerkoefeningen wanneer de bal weer strak in de kruising geknald wordt. Een vertrouwenspersoon voor de kinderen op het veld.

Bas, onze trainer die als voetbaltalent bestempeld werd in zijn jonge jaren en altijd probeert zijn kennis en positiviteit op de mat te leggen. Dat zijn glorie jaren ver voorbij zijn zorgen onze spelers wel voor als zij hem voor de zoveelste keer tijdens een training weer door de benen spelen. Als vader van Kaya ervaringsdeskundige met de doelgroep.

Wij hopen dat jullie ons een beetje beter hebben leren kennen en lezen hoe super tof gaaf cool Voetbal op Maat is voor kinderen die moeite hebben aan te sluiten bij een regulier team.

Mochten jullie kinderen kennen tussen de 8 en 18 jaar die echt eens zouden moeten komen kijken of proberen op onze groene mat? Laat hun ouders/begeleiders aub bellen, appen of sms’en naar 06-36125457