Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 3 december 2021, 8:00

Geen intro deze keer, het verhaal spreekt voor zich. In de rubriek “Jeugdteam in de spotlights: aandacht voor ons hoogste jeugdelftal, wat vroeger de A-jeugd was, Zundert JO19-1:

De jonge goden van de J019-1

De JO19-1 wordt ook wel gezien als het vlaggenschip van de jeugd. Met de JO19-1 komen wij dit jaar uit in de 2e klasse. Hierin staan wij op een voorlopige 3e plaats. De resultaten zijn nog wat wisselend, maar er is een grote stijgende lijn in het veldspel te zien.

Nou snap ik dat jullie je afvragen welke jonge goden deze JO19-1 dan vertegenwoordigen en wie hun in de hand moet houden gedurende dit jaar. Daarom hieronder een beschrijving van onze mannen:

Lars Vermeulen, bijnaam: Kaplaers Onze keeper dit jaar & wat voor een keeper is het ook. Veel wedstrijden dit jaar heeft hij weinig te doen gehad en dan opeens wanneer het toch opeens moet staat hij altijd zijn mannetje. Meevoetballen is een klein verbeterpuntje bij onze kat onder de lat, maar daar maakt hij dit jaar grote stappen in!

Nou nu hebben we onze keeper gehad en is het tijd voor de 14 veldspelers die dit elftal compleet maken:

Daan Bastiaenen, bijnaam: El Capitano De bijnaam verklapt het misschien al wel een beetje maar Daan is dit jaar onze aanvoerder. En of het aan die band ligt weten we nog niet, maar sindsdien is hij met reuze stappen gegroeid in zijn spel. Daan kun je het beste vergelijken met een moderne verdediger (De trainer ziet hem als een beetje als Ruben Dias). Is niet de allersnelste, maar compenseert dit door een uitstekende positionering. Daan beschikt ook over een uitstekende inspeelpass en staat wanneer het nodig is zijn mannetje in de duels. Kortom een waardig aanvoerder!

Harold Kerstens, bijnaam: De DJ Bij zijn bijnaam zou je niet meteen aan een voetballend iets denken, maar Harold heeft een hele belangrijke taak in de teambuilding. Deze lieftallige jongeman verzorgd ten alle tijden de muziek in de kleedkamer & tegenwoordig ook al geregeld in de kantine. En ondanks dat het af en toe aparte muziek is zijn wij ontzettend blij met zo’n DJ. Ook zijn voetballende kwaliteiten zijn niet te missen. Harold is een verdediger die ijzersterk is in de duels en waar menig spits toch bang voor is. Desondanks heeft hij af en toe niet door hoe goed hij zelf kan voetballen en wil hij nog wel eens voor de wel bekende lange haal gaan. Hier zijn nog stappen in te maken, maar ook hier zit een hele grote stijgende lijn in!

Lorenzo Dobbe, bijnaam: Dobbe Kroket Als je meer wilt weten over zijn bijnaam ga je een van die jongens toch echt zelf aan moeten spreken, want ook bij de schrijver van dit bericht is dat nog redelijk onbekend. Laten we daarom maar snel naar het voetballende gedeelte gaan. Lorenzo is een stille kracht in het team en valt niet extreem vaak op bij doelpunten of assists, maar heeft toch een belangrijke taak op zijn links- of rechtsback positie. Lorenzo is op snelheid vaak zijn tegenstander de baas & ook in de duels staat hij zijn mannetje. Aan de bal is hij voor ons aanvallende spel een technisch goeie back die een uitstekende inspeelpass bezit!

Jesse Graumans, bijnaam: Slager Grauwie Ik denk dat deze bijnaam weinig uitleg nodig heeft. Onze slagerszoon heeft af en toe ook wel wat weg van een slager. Jesse vindt het namelijk niet erg om wanneer het nodig is de welbekende sliding in te zetten en dus ook geregeld zie je hem over het veld glijden. Conditioneel is deze jongen ijzersterk en als het nodig is kan hij daarom ook de hele linkerflank bestrijken. Sinds dit jaar is Jesse er ook achter gekomen dat hij een rechterbeen heeft en begint hij deze steeds vaker te gebruiken. Als buitenspeler sta je niet graag tegen Jesse. Want soms denk je na een sliding van hem dat je er voorbij bent, maar je komt hem altijd nog wel een paar keer tegen daarna!

Tijs van der Poel, bijnaam: Mr Multifunctioneel De bijnaam verklapt het al, maar Tijs kan op veel posities uit de voeten. Hij heeft dit jaar centraal achterin, rechtsback en in de spits gestaan. Op iedere positie is hij van heel nuttige waarde. Centraal achterin heeft hij een uitstekend inzicht & inspeelpass om tegenstanders verkeerd te zetten. Als back is hij zowel aanvallend als verdedigend zijn tegenstaand de baas. En als balvaste spits is hij tot nu toe belangrijk geweest met goede loopacties en assist. Dat doelpunt als spits voor hem is een kwestie van tijd. En wanneer die eerste erin zit zullen er 100% meerdere volgen voor hem.

Merijn Jaspers, bijnaam: Jos de Zeis Misschien niet de leukste bijnaam om te hebben, maar als je een keer tegen Merijn hebt gespeeld kun je hem wel begrijpen. Merijn is een dynamische middenvelder die tevens geen enkel duel schuwt. Soms wil hij wel eens heel dicht tegen de spreekwoordelijk grens aan zitten, maar hij zal nooit verzaken op dit soort momenten. Sinds hij terug is van zijn blessure heeft hij zijn vorm weer helemaal herpakt en wordt hij steeds belangrijker in het aanvallende spel met doelpunten en assists. Kortom, dat beloofd nog wat voor het vervolg van het seizoen. Voor een van zijn hoogtepunten moet u toch echt een van de mannen van VVZ 6 benaderen, want het schijnt dat er beeldmateriaal is van zijn wereldgoal tegen de Senioren van Wernhout.

Mikai Mathijssen, bijnaam: De man van Glas Ik had graag heel dit stukje volgeschreven over prachtige doelpunten en assists van Mikai. De werkelijkheid is echter dat onze rechtsbenige Robben meer minuten gemist dan gemaakt heeft dit jaar. Hier wordt achter de schermen gelukkig keihard aan gewerkt en Mikai wordt klaargestoomd om te vlammen zodra het kan. Mikai is met en zonder bal pijlsnel en kan zowel links als rechts fantastisch afwerken. Als spits of buitenspeler maakt hem niet zoveel uit, als hij zijn doelpunten maar kan maken. en zodra hij fit is weet ik zeker dat die doelpunten als warme broodjes over de toonbank gaan.

Maarten Arnouts, bijnaam: De kleine Krul Onze kleine krullenbol is het creatieve hart van de ploeg. Vanaf zijn plek aanvallend op het middenveld is hij ontzettend belangrijk met zijn creatieve ingevingen. Soms zie je hem een paar minuten niet en dan opeens komt er een steekpass waarmee hij iemand een kans bied. Dit jaar is hij al heel vaak betrokken geweest bij doelpunten en als hij zijn groei zo doortrekt. Dan kan Wessel Delcroix zich klaar gaan maken voor veel sprintmeters na een steekbal van Maarten in het eerste van Zundert.

Thijn Willemsen, bijnaam: Chachi Boy Ook voor zijn bijnaam ga ik toch vragen of je een van die jongens zelf wil aanspreken, want ik snap hem nog steeds niet. Daarom maar snel naar zijn voetballende kwaliteiten. Thijn is een middenvelder met meer dan 2 longen. Al laat je hem op zaterdag 2 wedstijden voetballen, dan loopt hij nog steeds iedereen eruit. Aan de bal is hij technisch zeer verfijnd en is hij van belangrijke waarde voor het team. Op de 8 positie komt hij het beste uit de voeten. Zeker omdat hij ontzettend veel vuile meters maakt, waardoor andere spelers vrij komen. Langzamerhand begint er ook wat scorend vermogen in te komen. Een speler zoeken die vergelijkbaar is met Thijn? Dat is lastig. Ik denk dat hij veel overweg heeft van Owen Maas. Onverzettelijk in de duels en toch een fijn besnaarde techniek.

Jarno van Rijen, bijnaam: De kantine Maestro Dit jaar zijn de prestaties van Jarno niet alleen op het veld zichtbaar. Ook in de kantine is hij de baas over de derde helft, maar laten we het vooral over zijn voetbal kwaliteiten hebben. Ondanks dat Jarno misschien niet over de beste techniek van het elftal beschikt is hij toch van onschatbare waarde. Jarno is koning van het simpel voetballen en zoals bekend is dat ontzettend moeilijk. Zelf is hij hier heel nuchter over en bedankt hij vooral het spelletje FIFA voor zijn kwaliteiten. Dus voor mensen die nog tips zoeken, volgens Jarno kun je het beste veel FIFA spelen en dan komt het vanzelf goed. Maar vooral hulde voor zijn stijgende vorm in het spelletje. Of dit echt aan FIFA ligt ga ik niet op in, maar hij is ontzettend gegroeid in zijn spel!

Valentijn Verdonk, bijnaam: Johan Cruyff, zonder discussie. sommige sporters of trainers nemen wel eens een sabbatical van een jaar, maar Valentijn besloot hier toch net wat langer voor te nemen. Na een jaartje of 10 zonder voetbal begon dat gevoel dan toch weer te kriebelen. En gelukkig heeft hij het wijze besluit genomen om weer op voetbal te komen. Zonder enige twijfel werd meteen het Nr. 14 shirt aangetrokken en stond hij klaar om te gaan. Langzaam maar zeker komt dat oude voetbal gevoel ook weer terug in de voetjes. Valentijn moet vooral ook bedankt worden. Zijn wereldgoal tegen DIA zorgde voor een vreugde explosie die onvergetelijk is. Zelden zal er bij een jeugdwedstijd zo massaal gejuicht zijn, als bij de goal van hem. Hulde!

Sem van Elsacker, bijnaam: Mr Efficiënt Deze bijnaam begrijp ik gelukkig wel en is makkelijk uit te leggen. Sem is met grote voorsprong onze topscoorder, alleen hier zit een kanttekening aan en die weet hij zelf ook. Hij had al lang op 20+ goals kunnen staan, maar helaas staat het vizier niet altijd op scherp. Normaal gesproken zou een trainer hiervan uit zijn plaat gaan, maar bij Sem is dat niet nodig. Sem mag dan wat kansen missen, maar hij is natuurlijk niet voor niets topscoorder. Vaak genoeg staat hij op de juiste plek om een aanval af te ronden. Zodra Sem dat laatste beetje rendement voor de goal kan toevoegen aan zijn spel, gaat hij makkelijk over die 20 goals heen. En dan is het misschien niet Wessel Delcroix die over een paar jaar mag gaan sprinten bij steekballen van de kleine krul, maar is het misschien wel Sem die daar staat. Dat beloofd wat!

Ebbe van de Wouw, bijnaam: Tjeu v.d. Heijden, de 6 het is denk ik geen verrassing waar Ebbe speelt tijdens de wedstrijd. Volgens zijn trainer staat hij op een uiterst cruciale positie in het huidige systeem. Ebbe is de schakel tussen aanval en verdediging. Je kan hem vergelijken met een verdeelstation. In de opbouw is Ebbe in staat om zich positioneel zo op te stellen dat hij zelf het spel kan verplaatsen of een ander dat in de door hem gecreëerde ruimte kan doen. Verdedigend schakelt hij de belangrijkste middenvelder uit en is hij slim genoeg om een overtreding te maken als het gevaarlijk wordt. dit zoals zijn grote voorbeeld Tjeu v.d Heijden dit ook als geen ander kan. Als Ebbe vrije trappen nu ook nog gaat nemen als zijn grote voorbeeld dan gaan er nog wel een paar doelpuntjes bij komen dit jaar voor hem.

Diarno Boden, bijnaam: El Papito Boden Ook deze speler besloot na een sabbatical zijn voetbalschoenen toch weer aan te trekken. Echter duurde het bij Diarno iets minder lang voordat het voetbalgevoel weer begon te kriebelen. Diarno is van Nature een killer spits met een verwoestend schot. Wegens de huidige omstandigheden heeft hij nog geen wedstijd in de benen en zul je dus op het woord moeten geloven dat hij echt een verwoestend schot heeft. Maar nu ook deze aanvaller zijn weg naar sportpark de Wildert heeft hervonden. Kan iedere verdediging zijn borst natmaken, want onze pistolero komt eraan!

Dat waren de jonge goden van de JO19. Dan rest mij nu alleen nog de taak om de mensen voor te stellen die de taak hebben gekregen om deze jongens in bedwang te houden. Oftewel de technische staf:

Nick Schrauwen, bijnaam Remco Voor zijn bijnaam wordt vriendelijk verzorgd een babbeltje met Tom v.d. Kloof te maken. die kan je perfect uitleggen hoe deze naam tot stand is gekomen. Na een jaartje zonder elftal besloot Nick toch weer het trainersvak op te pakken. Hij zocht een elftal waar hij zijn tactische doeleinden mee kon bereiken, aanvallend voetbal is voor hem een vereiste! Bij de JO19-1 beginnen ze zijn voetbalvisie langzaam over te nemen en zie je in het veldspel een stijgende lijn. Om te zeggen dat dit de hand van de trainer is die je ziet? Dat mag je aan de spelers zelf vragen! Nick is helaas voor het team niet snel tevreden, dus er is een grote kans dat je hem tijdens een voorsprong nog steeds mopperend langs de kant ziet staan.

Cas van Oijen, bijnaam: eigen invulling Ja, voor de bijnaam moet je echt even je eigen gedachtes gebruiken. Ik weet zelf even niks te verzinnen namelijk. Cas is aan het begin van het seizoen na een lastige contractbespreking gelukkig toch overstag gegaan en besloot aan te sluiten bij de technische staf. Cas zijn ervaringen in de jeugd en in de selectie komen goed van pas tijdens belangrijke beslissingen. Verder is Nick altijd heel blij als Cas 3 stoelen mee naar het veld neemt! Het nadeel voor het team is dat Cas tijdens de wedstrijd een beetje op Nick lijkt, want ook is niet snel tevreden!

Ruud Hereijgers, bijnaam: Ruud Buurt Ik denk dat zo ongeveer iedereen die dit bericht leest wel bekend is met Ruud. Ruud zou eigenlijk het vangnet moeten zijn voor Nick en Cas bij moeilijke momenten, maar om Ruud zo weg te zetten doet hem te kort. Ruud is namelijk van onschatbare waarde voor dit team. Niet alleen vanwege zijn praatgrage karakter, maar ook vanwege zijn bakken aan ervaring. Ik denk dat iedere trainer eigenlijk een Ruud Buurt in zijn staf moet hebben, want geloof me. Je hebt hem nodig! Ruud is een echt mensenmens die voor iedere speler de tijd maakt als het nodig is. Kortom, alleen maar waardering voor Ruud. En geloof je dit bericht niet? Doe maar een rondvraag bij VVZ 6 en je komt er vanzelf achter.!

Dan zijn er nog 2 mensen die ik in het kort erbij betrek: Etienne Hereijgers en Mascha Domen.

Etienne is trainer/leider van VVZ 2 en besloot om tijdens trainingen te assisteren bij de JO19-1. Laat ik namens heel de ploeg spreken dat dit ontzettend wordt gewaardeerd!

Mascha is voornamelijk achter de schermen bezig met alles in goede banen te leiden. Zoals Ebbe een verdeelstation is in het veld, is Mascha dat achter de schermen. Van vriendschappelijke wedstrijden tot rijschema’s ze is bij alles betrokken en ook dat wordt door de ploeg enorm gewaardeerd!

Mocht je na dit lange bericht nog steeds geen juist beeld bij de JO19-1 hebben? Dan nodig ik je uit om is op een vrije zaterdagmiddag om 15:00 te komen kijken bij een thuiswedstrijd van deze helden, wanneer dit weer mag natuurlijk! En als je ze echt wilt leren kennen? Dan moet je na de wedstrijd even blijven voor de 3e helft!

Wil je toch al een beetje op de hoogte blijven van dit elftal? Volg ze dan op Instagram onder de naam vv,zundert_jo19_1