Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 10 december 2021, 8:00

Deze week in de rubriek “Jeugdteam in de spotlights” aandacht voor Zundert/Wernhout MO17-1 of Wernhout/Zundert MO17-1. Het maakt niet uit hoe je het schrijft, het is gewoon een supergezellig en goed team, dat we hier even goed aan u voorstellen.

Meisjes worden meiden. Drie jaar terug was het moment daar. Onze (nog kleine) meisjes werden vanuit twee clubs bij elkaar gevoegd. In het begin was dit voor alle meiden nog een beetje wennen maar eindstand heeft deze keuze een ontzettend hecht en sterk voetballend team neergezet. Al een paar jaar spelen we met dit team en dat is ook zeker op het veld te zien. Als eerstejaars MO17 hebben we een jong team t.o.v. onze tegenstanders, maar daar is op het veld niks van te merken. Met uitslagen van wel 16-0, nog maar één verloren wedstrijd, en still running in de beker laten onze meiden niks van de tegenstanders heel. De eerste seizoenshelft spelen we nog in Wernhout, maar na de winterstop zijn de meiden weer te zien op de velden van Zundert. Advies is om altijd wat oordopjes op zak te hebben vanaf dat moment want veel rust zal er dan niet meer zijn. Hierbij alvast een kleine voorstelronde van onze sterspeelsters:

Fleur Schrauwen

Onze (op dit moment) trouwe supporter Fleur is helaas geblesseerd waardoor we haar een tijdje moeten missen in de goal. Dat we haar op het veld moeten missen betekent gelukkig niet dat we haar nooit meer zien. Iedere wedstrijd is Fleur langs de lijn te vinden om onze meiden te supporten. Fleur heeft met iedereen het beste beentje voor en brengt een hele hoop positiviteit met zich mee. Wij kunnen niet wachten om Fleur weer op te kunnen stellen!

Lot Hermes

Vanwege de blessure van Fleur staat Lot de laatste weken standaard in de goal. En als je onze uitslagen zo eens bekijkt kun je concluderen dat Lot het niet altijd even druk heeft op haar plek, en als ze dan toch nodig is maakt ze de mooiste reddingen. Gelukkig heeft Lot een manier gevonden om zichzelf warm te houden tijdens dit soort wedstrijden. Zo hoor je Lot inmiddels meer coachen dan de coaches zelf en houdt ze de positiviteit er goed in.

Fleur Oomen

Met Fleur als laatste vrouw hoeven we ons nooit zorgen te maken over de spitsen van de tegenstander. Deze coole kikker weet altijd rustig te blijven wanneer er een aanval vanaf de andere kant komt waardoor de bal al snel weer in ons bezit is. Twee weken terug zijn we erachter gekomen dat ook een positie op de flanken voor Fleur geen probleem is. Misschien dat we Fleur hier nog wel eens vaker zullen zien.

Lieke Ruijzenaars

“Is Lieke wel eens chagrijnig thuis” is iets wat wij onszelf vaak afvragen. Tegenstanders hebben het vaak lastig tegen Lieke. Natuurlijk omdat ze een ontzettend harde werker is, maar ook omdat Lieke altijd blijft lachen. Hoe erg ze het soms ook proberen, Lieke krijgen ze niet chagrijnig. Ook tijdens trainingen is het altijd een groot plezier met Lieke.

Lotte Bastiaenen

Als kleinste van ons sterrenteam vervult Lotte haar taak als linksback erg goed. Om de een of andere reden lijkt het altijd wel alsof de langste speelster van de tegenstander bij Lotte wordt gezet maar dit is voor haar allesbehalve een probleem. Op de training en in de kleedkamer is Lotte soms nog wel eens met andere dingen bezig maar zodra zij op het veld staat, gaat er een knop om bij Lotte en staat zij altijd haar mannetje.

Fenna Graumans

Fenna is ons manusje van alles. De laatste weken hebben we nog al eens wat spelers tekort waardoor we lege plekken op moeten vullen. De kwaliteiten van Fenna zijn op iedere linie te gebruiken. Het overzicht houden achterin, het harde werken op het middenveld en de rust houden voor de goal.

Floor Englebert

Als directe tegenstander van Floor weet je van tevoren al dat je een zware wedstrijd gaat krijgen. Het mooie is dat het soms wel lijkt alsof Floor 4 directe tegenstanders heeft. Vanaf het middenveld weet Floor vaak vele tegenstanders te passeren met haar acties en versnellingen. Helaas voelen haar enkels dit ook vaak omdat tegenstanders net te laat zijn. Maar Floor laat zich niet zomaar uit het veld slaan, staat altijd weer op en speelt haar spelletje lekker door.

Perle Graumans

Hard werken is voor Perle geen onbekende term. Net zoals haar nichtje Fenna is Perle multifunctioneel op het veld waardoor we haar op iedere positie wel kwijt kunnen. Die paar stapjes die het zwaarst zijn wanneer je achter een tegenstander aanrent, lijken voor Perle vaak geen probleem te zijn. Ook heeft zij al een aantal goals op haar naam staan, en naar onze mening gaan dit er na de winterstop nog meer worden!

Sam Adriaensen

Onze Samantha maakt het met haar felheid niet altijd even makkelijk voor de tegenstander. Op het middenveld krijgt haar tegenstander bijna geen ruimte om acties te maken om de bal te spelen waardoor zij belangrijk is bij veel aanvallen. Wanneer Sam de kans heeft om uit te halen doet zij dit dan ook en komt de bal vaak gevaarlijk bij de goal terecht. Soms heeft Sam nog wel eens de neiging om de bal op wonderbaarlijke wijze naar de parkeerplaats te schoppen. Dus voor degene die op zaterdag bij v.v.Wernhout zijn; Let op met het parkeren van de auto!

Tess Hereijgers

Onze Tess hebben we helaas nog niet veel gezien op het veld. Tijdens onze tweede wedstrijd dit seizoen heeft zij namelijk haar enkelbanden gescheurd.. maar dit weerhoudt Tess er niet van om niet te komen. Zelfs op trainingen is Tess er gewoon bij om iedereen toch nog even te kunnen zien. En groot gelijk heeft ze! Op zaterdagen in de dug-out laat Tess ook zeker van zich horen waardoor ze de teamspirit hoog weet te houden. Hopelijk zien we Tess na de winterstop weer shinen op het voetbalveld.

Indy Cockx

Indy weet het haar tegenstanders niet altijd even makkelijk te maken. Normaal staat ze op linkshalf waar ze altijd goed haar tegenstander bijhoudt en vaak net die extra stapjes weet te zetten om de bal te veroveren. Sinds vorig weekend zijn we erachter gekomen dat Indy ook heel goed los van haar tegenstander kan komen. Als rechtsvoor heeft ze vorige week namelijk een belangrijke rol gehad bij een paar doelpunten en heeft ze zelfs een paar kansen gehad. Deze zaten helaas net niet, maar dat gaat dit seizoen zeker nog een keer goedkomen!

Mirre Matthijssen

Waar Mirre is, is gezelligheid. Na een aantal jaren trainers/leiders van Mirre te zijn is dit wel duidelijk geworden. Altijd in voor een praatje en vooral als we eigenlijk moeten beginnen aan de warming up op de training ;).  Onze vaste linksvoor heeft helaas het net nog niet weten te vinden dit seizoen maar is er al een aantal keer erg dichtbij geweest. Als we het over speelsters hebben die vaak precies op de goede plek staan dan is dit Mirre.

Anouk Huijsmans

Met een schot waar je u tegen zegt, is Anouk al bij veel goals betrokken geweest. Zijn het geen zelfgemaakte goals dan zijn het wel voorzetten vanaf de flanken. Als echte aanvalster bezorgt zij veel tegenstanders een lastige wedstrijd. Zowel op snelheid als op techniek weet Anouk het haar tegenstanders vaak moeilijk te maken.

Mirte Willemsen

Mirte hebben we een tijdje moeten missen vanwege een liesblessure maar is weer bijna helemaal terug van weg geweest! Wanneer Mirte in de spits staat heeft zij vaak twee tegenstanders tegen zich, maar dit is voor haar geen probleem. Goed om zich heen kijken, de vrije medespeelster inspelen en zelf bewegen. Hiermee heeft Mirte al een aantal mooie goals op haar naam staan dit seizoen, en we weten zeker dat dit niet de laatste zullen zijn.

Tot slot hebben de meiden ook nog een mooi woordje over de leiders geschreven.

Jeroen

Jeroen is als het ware de echte leider. Altijd is hij er bij, het liefst in de donkerblauwe muts met rode streep. Hij leerde ons dat we best wel eens iets sterker in onze schoenen mochten staan. Hiervoor gebruikte hij het code woord B.A.B.S: be a bitch ✨sometimes✨.

Pien

Pien is van de ehbo. Als er iemand gewond is of een blaartje heeft is zei als eerst ter plaatsen (nadat ze haar gesprek over k2 zoekt k3 heeft afgerond dan).

Wendy

Wendy zorgt goed voor de wissels. De dekentjes zijn niet meer weg te denken uit het team. Te groot of te klein broekje? Geen zorgen Wendy heeft vast wel een andere.

Nova

Nova haar fanatisme is niet te missen. Soms is het bij de warming up al te koud, maar dan laat ze zich niet uit het veld slaan. Meestal is ze onze vlagger. Wij vinden dat ze dit heel erg goed doet, maar de zeeuwen dachten daar anders over. Een middelvinger en een grote mond van de tegenstander was het resultaat.