Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 25 november 2022, 8:00

Jeugdteam in de spotlights

We gaan weer van start met de rubriek. Vanaf nu weer regelmatig op vrijdag aandacht voor één van onze jeugdelftallen. De invulling is vrij aan de teams zelf. De afgelopen jaren bleken de berichten over onze jeugdteams tot de beste gelezen en bekeken items. Dus hopelijk weer een leuk jaar “Jeugdteam in de spotlights”. We starten met de oudste jeugd, de JO19-1.

Bij sommige dingen in het leven voel je eigenlijk aan alles dat het klopt. Vv Zundert heeft dit jaar het geluk dat dit bij de 019 ook het geval is. Alles klopt aan dit team. Het team is qua gezelligheid en kwaliteit perfect in balans om er een topjaar van te maken. Waarom dit is? Dat willen we u graag vertellen!

Het jaar begon heel vervelend voor ons toen onze keeper Job, heel ongelukkig zwaar geblesseerd raakte, de details bespaar ik u graag. Job is mentaal gelukkig ijzersterk en zit zelfs alweer zonder gips op de fiets naar school, hulde.

Nadat het met Job gebeurde, werd er goed en snel geschakeld om het keepersprobleem op te lossen. Hierbij kwamen we uit bij Roy. Roy was gestopt en is gelukkig toch overgehaald om nog een jaartje zijn kunsten te kunnen laten zien. Roy is een keeper die nergens bang voor is. Als Roy uitkomt, dan heeft hij simpelweg de bal. Dat is voor de trainers en het publiek toch wel een hele fijne zekerheid.

Maar een goede keeper heeft ook een goede verdediging nodig. Hier hebben we 5 bijters voor. Ieder heeft zijn eigen krachten, maar wat zijn ze alle 5 o zo belangrijk elke wedstrijd weer. Tegenwoordig zie je in het betaald voetbal dat elke back eigenlijk heel goed moet kunnen aanvallen. Jarno en Harold zijn beide het perfecte voorbeeld dat dat niet hoeft. Goed staan, bal afpakken en inspelen aan de goede kleur is toch wel een kwaliteit van beide waar veel “moderne” backs in het betaald voetbal veel van kunnen leren. Jesse op links is wel onze “moderne” back. Jesse zou het liefst nog door een muur heen rennen als die aan zijn kant staat. Door zijn snelheid en fysiek maakt hij het elke rechtsbuiten, en rechtsback lastig.

Elke back heeft een goede centrale verdediger naast hem nodig die zekerheid biedt. Deze centrale verdedigers hebben wij. Die bieden niet alleen zekerheid aan de backs, maar aan iedereen. Onze aanvoerder, Daan voorop. Niet de snelste, maar compenseert dit met het perfect lezen van het spel en heeft ook zeer zeker een goede actie in huis. Het beste aan Daan is, dat hij nooit betrapt zal worden op negativiteit.  Naast Daan staat vaak Harold of Floris. Beide zijn compleet verschillende voetballers, maar beide zijn ze toch heel fijn om te hebben. Floris is met zijn snelheid en fysiek voor geen enkele spits een fijne tegenstander, wat Harold ook niet is. Harold is nergens bang voor en laat dat ook altijd merken. Toch heeft deze jongen een hele goede tackle en sliding in huis en wordt hij zelden betrapt op een foutieve. En het allergrootste wapen van dit team is toch wel zijn lange bal. Een genot voor elke aanvaller om te ontvangen.

Om een goede muur te bouwen heeft u stenen en cement nodig. Ons middenveld is dat cement. Het blok van 2 middenvelders voor de verdediging staat bijna altijd goed waardoor er heel veel opties zijn om te gaan voetballen met heel het team. Tieme, onze klassieke nummer 6, speelt nog met zwarte schoenen met ijzeren noppen. Als dat u niet comfortabel maakt, weet ik het ook niet! Daarnaast hebben we Merijn of Sieb. 2 compleet verschillende voetballers, maar beide laten ze toch vaak zien dat ze ontiegelijk goed kunnen voetballen.

Merijn is met zijn fysiek een plaag voor elke tegenstander. Zoals hij zelf ook vertelt, slaat hij al 980 tegen boksbal. Wat u met deze informatie wilt doen, is aan uzelf.

Sieb heeft altijd op 10 gespeeld. Dit zie je ook aan zijn spel. Met een hele boel lef speelt hij de bal het liefst altijd naar voren. En welke voetbalfan houdt daar nou niet van? Toch laat Sieb vaak zien ook op een andere positie uit de voeten te kunnen, een prima allrounder.

Op 10 staat toch wel het boegbeeld van de jeugd van VV Zundert. Maarten, die moeilijk weg te houden is van de concurrent (Zundert 1) zal nooit betrapt worden op een slechte wedstrijd. Met de simpelste souplesse dirigeert hij dit team. Hij zal ook nooit eens iets geks doen, wat misschien wel zijn beste kwaliteit is.

Voorin is het vaak puzzelen geblazen. We hebben 5 aanvallers die allemaal goede statistieken leveren. Helaas hebben we wel maar 3 plekken. We hebben in ieder geval geluk dat Issam aan het begin van het seizoen nog niet zo op dreef was als nu, anders moesten we hem een maand missen om mee te spelen op het WK in Qatar. De explosieve buitenspeler heeft een bijzonder statistiek dat hij tot nu toe elke wedstrijd die hij speelt, hij gescoord heeft. Issam levert ook genoeg assists op aan onze Spitsen, Luca en Tijs.

Ook dit zijn 2 compleet verschillende spitsen. Waar Tijs voor het team een baken van rust is als aanspeelpunt en doorgeef luik, Is onze American Boy Luca een dynamische atleet. Menig turner is jaloers op de lenige gesteldheid van onze Amerikaan. Voor allebei is de doelpunten teller inmiddels aan het oplopen & dat is toch waar een spits voor leeft.

Op de rechterflank hebben we de giraffe van het elftal. Sem wordt vergeleken met Umar Sadiq ( de lokale NAC supporters zullen hem kennen )    

Voor iemand die zo lang is, beheerst hij over een uitstekende techniek. In combinatie met een dito versnelling is mening linksback vaak naar zijn hielen aan het kijken. Scoren zit ook wel goed, we zijn nog geen 10 wedstrijden onderweg, maar Sem heeft er al meer dan 10 inliggen.

Dan vergeet ik bijna iemand te noemen. De man die op iedere positie uit de voeten kan, onze Mikai. Soms vraag je je wel eens bij spelers af, wat als deze niet zo veel blessures had, hoe goed zou deze dan zijn geworden. Dit kun je bij Mikai ook wegzetten. Blessures blijven hem toch vaak teisteren. Soms zien we gelukkig flitsen van “Prime” Mikai. Maar het blessure leed lijkt dit jaar weg, dus wij maken ons op voor Prime Moments Mikai.

Met deze 16 parels hebben wij als trainers en leider elke week het naar onze zin. We zijn goed op weg om winterkampioen te worden en hopen dit te doen met jullie steun langs de zijlijn. Graag tot zaterdag!

Met vriendelijke groet, De trainers.