Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 21 april 2023, 8:00

Deze week in de rubriek “Jeugdteam in de spotlights” aandacht voor v.v. Zundert JO18-1. Een bijzonder gezelschap, dat een bijzonder reis had rond de Paasdagen. Een mooie verslag.

v.v. Zundert JO18-1Met de JO18 naar de Germany Cup.

Er werd al lang over gesproken: zullen we met de mannen van de JO18 op toernooi gaan? Waar gaan we dan heen? In Nederland? België dan? Tja, daar spreken ze ook gewoon Nederlands, dus dan lijkt het nog geen buitenland. Dan naar Duitsland! Nu nog een geschikte datum vinden. Met Pasen? De mannen zoeken al lang geen eieren meer, dus dat lijkt een mooie oplossing. Wat zal het weer doen? Het zal toch al wel warm zijn rond die tijd? We gaan het regelen! We beslissen om als leiders zelf te rijden en geen bus te nemen, om de kosten zo laag mogelijk te houden. Maar hoe krijgen we alle spullen in Duitsland? We vragen een vader van een van de spelers, zoals in een eerder stuk al gezegd bekend om zijn service, om met zijn bedrijfsbus mee te rijden. Ideaal, want alle spullen kunnen in zijn bus en in Duitsland zijn we vrij om te gaan en staan waar we willen met onze auto’s.

De vrijdagochtend verzamelen we om 10:30 bij Jose van Café Neefs, om te starten met een bak koffie en daarna maakten we een foto met Stanneke, zijn bus en de hele groep.

Zoals jullie kunnen zien heeft iedereen, zelfs Stanneke, er enorm veel zin in. We gaan de auto’s in en rijden naar Essen, waar voor ons een Hotel geboekt is door de organisatie van de Germany Cup. Tot onze verbazing krijgen we allemaal een eigen kamer, terwijl we toch echt maar voor 11 kamers hebben betaald. Nadat we de kamers hebben ingericht gaan we nog even Essen in. We hebben nog ruim de tijd om een drankje te doen voordat we naar het stadion van Dortmund gaan. De vraag “Klein oder Gross?” wordt volmondig met “Gross!” geantwoord en zo is de toon voor het weekend gezet.

Aangekomen bij het Signal IdunaPark krijgen we een gids toegewezen. Deze dame spreekt vol passie over haar club, de Gelbe Wand en het aantal toeschouwers er in dit stadion kunnen… Vraag maar aan Dirk hoeveel! Ook wordt door haar aan bepaalde personen van enorm dichtbij verteld, waardoor blijkt hoe gepassioneerd ze is. Het is een enorm stadion, waardoor de kleedkamer wat tegenvalt. De entree door de tunnel en de transfer van Jacco maakte veel goed. Al trekt hij weinig toeschouwers, zoals je aan de lege Gelbe Wand op de foto ziet.

Een mooie rondleiding door het stadion wordt natuurlijk afgesloten met een schnitzel en bij het naast gelegen restaurant. Het was goed was dat we gereserveerd hadden, want het was lekker druk in deze Biergarten.

Daarna weer terug naar Essen om onszelf op te frissen. Deze avond stond de teambuilding op het programma. Nu nog een bar zoeken waar we dit konden doen. Het werd de Temple Bar. Ik vraag me af of de eigenaar in eerste instantie blij was dat wij binnen kwamen, maar toen we weg gingen was duidelijk door het “Biss Morgen!” dat we de volgende dag weer welkom waren. Over de teambuilding zal ik niet te veel loslaten, maar een kin in het schuim van bier, wat leugens en wat waarheden gaven de aanwezigen soms slappe lach met de tranen over de wangen. Ook het wisselen van ondergoed zal een mooie anekdote blijven van deze geweldige avond. Na nog een aantal afzakkertjes gingen we weer terug naar het hotel, waar de meesten gingen slapen en waar het voor een aantal een ‘korte’ of ‘lange’ nacht werd.

De volgende ochtend spraken we af voor het ontbijt. We hadden ruim de tijd, omdat we pas in de middag moesten voetballen. Het ontbijt was prima geregeld. Alleen het fruitsap was slecht volgens sommigen, maar dat kan ook door de dag eerder komen. Na het ontbijt nog even chillen om op tijd naar het sportpark van DSCWanne Eickel te gaan. Althans, sportpark? Dit viel wel wat tegen en met de kou erbij was dit een trieste vertoning. Na een wedstrijdje of drie gevoetbald te hebben wisten we dat we zondag voor plek 10 t/m 12 mochten spelen op een andere locatie. Door de organisatie was een diner geregeld in Essen. Na het op de kamer gedoucht te hebben zijn we op zoek gegaan naar het restaurant. Het was geen speciaal diner, maar we mochten van 20:00 tot 22:00 eten en drinken wat we wilden van het buffet. Toen onze buikjes rond waren gingen de meeste mannen op zoek naar een club, terwijl de leiding en degenen die terug wilden naar de hotelbar gingen. De mannen hebben het centrum van Essen doorgelopen. De enige club die ze vonden was Balkan only, dus die waren snel weer terug in het hotel. Bij Hassan in de 24-uurs bar werd nog een consumptie gedronken, maar om een uurtje of 1 zocht iedereen zijn kamer op om de volgende dag weer fit aan het vroege ontbijt te verschijnen.

Op zondag werden we verrast door een gift van de hotel Paashaas die iets voor onze deur had verstopt. Een kleinigheidje wat superleuk werd ontvangen. Toen om 9:00 iedereen aan het ontbijt zat bleek dat de mannen toch wel wat geleden hadden tijdens de eerste toernooi dag. Zere knieën, kapotte elle bogen en knieën en nog tal van andere blessures waardoor verschillende spelers geen hele wedstrijd zouden kunnen spelen. Dit gaf perspectief voor coach Jacco die voor de zekerheid zijn voetbalspullen maar had meegebracht. Dit had hij zeker niet verkeerd ingeschat! Om 9:45 zouden we vertrekken naar Bochum, waar we onze wedstrijden van zondag moesten afwerken. Toen om kwart over tien iedereen beneden was konden we eindelijk die kant op om de laatste twee wedstrijden te spelen. Het weer was beter, de accommodatie was beter, de sfeer op de accommodatie was beter: dit moest goed komen! De eerste wedstrijd van zondag leverde meteen het eerste toernooi doelpunt op door Mike. Zou de gisteren bedachte yell dan toch werken? De tweede en laatste wedstrijd van de dag maakt zelf Stanneke nog zijn opwachting. De tegenstander is volledig onder de indruk van de Zundertse energie en weet het niet meer, volgens een speler in de achterhoede bij Zundert. Maar vanaf de kant moeten we toegeven dat we heel blij moeten zijn met het optreden van onze keeper dit weekend.

Dan weer terug naar Zundert! In de auto wordt gerust en naar de radio geluisterd, waar we meekrijgen dat Matje vd Poel Parijs-Roubaix wint. Een mooie overwinning die wij gaan vieren met een sportmaaltijd bij het gebouw met de Gouden M, om daarna in Zundert nog wat sportdrank te gaan nuttigen. Eenmaal aangekomen bij Jose wordt goed geëvalueerd en daarna zoeken een aantal nog de gezelligheid op bij Victoria. Een mooie avond om dit super gezellige weekend af te sluiten. Ik moet zeggen: wij als leiding hebben totaal geen omkijken gehad naar de mannen en ze hebben zich voorbeeldig gedragen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Met Pinksteren weer? Voor meer voetbal verslagen maar even navraag doen bij de mannen, die zeker een hechter team geworden zijn door dit weekend in Duitsland.