Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 13 maart 2020, 10:00

Deze week in de rubriek “Jeugdteam in de spotlights” aandacht voor de JO13-2. Het jongste team dat dit jaar voor het eerst op een groot veld speelt. De jongens en meisjes zijn intussen helemaal gewend aan het grote doel, elf-tegen-elf en buitenspel. Wat heet, lees hier de verrichtingen in de clash der roodzwarten afgelopen weekend!

Rood Zwarte Derby

Zaterdag 7 maart stond voor de JO13-2 de Rood Zwarte derby in Sprundel op het programma.

Voor de staf en selectie was dit het moment om de teleurstellende prestaties (zowel op veld als training) om te buigen.

Vanaf het begin stond de verdediging onder leiding van Youri als een huis en doordat het middenveld ook bijna als zijn duels won, kregen de Zundertse aanvallers meerdere kansen. Met rust stond het dan ook 0-3 (Misu 0-1, Teun 0-2 en Misu 0-3).

Na verdiende ranja en peptalk waren ze weer klaar voor de 2e helft. De verdediging en het middenveld gingen weer door met hun goede spel en dat leidde alweer snel tot de 0-4 door onze aanvalsleider Misu (die op deze zaterdag toch wel een beetje op Hagi in zijn beste tijd leek).

In een zeldzaam moment van onoplettendheid werd Sprundel de 1-4 gegund. Voor de vaste supporters was het al bijna vanzelfsprekend dat keepster Lot verder weer uitstekend keepte.

Niet van slag door deze tegengoal ging Zundert gewoon weer verder en zodoende kon Misu ook de 1-5 einduitslag laten noteren.

Spelers konden na deze uitstekende teamprestatie weer tevreden naar huis terugkeren. De staf zag weer een team met veel plezier en vertrouwen. Dit geeft de staf ook veel vertrouwen in de rest van de competitie.