Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 24 november 2023, 8:00

Deze week in de rubriek “Jeugdteam in de spotlights” aandacht voor de JO15-1. Leuk om ook weer te zien dat de leiders moeite hebben gedaan het team en de spelers echt in de spotlights te zetten.

VV Zundert JO15-1 JM

Eerst een korte introductie voor dit team. De JO15-1 JM is ook daadwerkelijk een team, ze doen veel samen en komen ook tot de beste prestaties als ze er met zijn allen voor gaan. Ook is het een team dat al jaren samenspeelt in deze samenstelling met af en toe een paar toevoegingen en een paar mensen die ze uit hebben moeten zwaaien naar andere teams. Dit jaar hebben we een team van 15 spelers. Dit zijn er zeker genoeg, maar helaas hebben we regelmatig met blessures te maken waardoor we vaak genoeg met 1 of 2 geblesseerde naar een wedstrijd vertrekken. Hopelijk word dit in de loop van het seizoen nog wat minder zodat we ook een wedstrijd met zijn allen kunnen spelen. Aan het begin van het seizoen ging het moeizaam, het spel was nog niet zo als de afgelopen jaren en ook miste er soms wat inzet. Dit heeft misschien wat te maken met het welbekende puberen wat rond deze leeftijd ontstaat. Desondanks hebben we de draad op weten te pakken waar we vorig jaar zijn gestopt en hopelijk houd de stijgende lijn dit seizoen nog even aan. Dan zijn wij er van overtuigt dat we nog bovenin mee kunnen gaan draaien in de 2e klasse. Een knappe prestatie als je kijkt naar de voorgaande jaren waar dit team voornamelijk uit kwam in de 3e klasse. Verder zullen we nog wat verder ingaan op de spelers persoonlijk.

Ruben:

Een keeper waar je op kan vertrouwen. Ruben zie je wekelijks stappen maken, luistert graag naar je als je iets anders wilt zien en is niet bang om voor zijn goal te keepen en zo de lange ballen te verdedigen. Ook is zijn redding op de lijn erg sterk. Het is ook dit seizoen al regelmatig voorgekomen dat hij een bal die erin lijkt te gaan toch nog op wonderbaarlijke wijze uit het net weet te houden. Ook weet hij wat hij moet doen met penalty’s, zo stopte hij er afgelopen zaterdag nog een (en deze was zeker niet slecht ingeschoten). Verder neemt hij ook steeds meer de leiding en zet regelmatig zijn verdediging weg.

Isa:

De eerste van de drie meiden in ons team. Als je naar Isa kijkt zou je niet snel denken dat ze op back staat. Toch staat ze hier en dat doet ze niet zomaar. Voor Isa maakt het niet uit tegen wie ze staat, ze zorgt er toch wel voor dat hij of zij een moeilijke wedstrijd krijgt. Ze is scherp in duels en als de buitenspeler op haar af komt gedribbeld pakt ze 9 van de 10 keer de bal af. Een hele sterke eigenschap. Het enige puntje waar nog wat aandacht naartoe kan is de bal dan ook naar een teamgenoot spelen. Verder gaat het hartstikke goed.

Jona:

Een speler die in de 2 jaar dat hij bij deze groep zit veel heeft geleerd en zelf ook stappen vooruit heeft gemaakt. Hij heeft dit jaar al verschillende posities gehad en dat is niet altijd het makkelijkste. Hij komt voornamelijk uit op links of rechtsback maar heeft dit seizoen ook al de nodige minuten gemaakt centraal achterin verder heeft hij een enkele keer rechtsmid gespeeld. Jona weet goed op welk moment hij in moet stappen en pakt op deze manier de bal vaak af van de tegenstander. Als je hem dan hebt mag je wat meer overzicht houden.

Owen:

Owen is centraal verdediger en dit doet hij uitstekend. Leest de situaties verdedigend vaak heel goed. Weet wanneer hij in moet stappen of een sliding in moet zetten. Organiseert zijn verdediging goed en durft waar nodig de leiding te nemen. Als Owen het op zijn hielen krijgt weet hij de weg naar voor ook nog wel eens te vinden. Zo heeft hij dit jaar tot nu toe de mooiste goal van het seizoen gemaakt tegen Jeka, waar hij achterin de bal afpakte en via 3!! één-tweetjes in de 16 van de tegenstander stond schoot hij hem ook feilloos binnen. Hij vergeet soms alleen zijn verdediging mee te nemen richting de middellijn en mag iets vaker in de mandekking gaan spelen, ook dit kan hij uitstekend.

Ward:

Geplaagd door blessure leed hebben we Ward eigenlijk de gehele 1e fase moeten missen. Dit was voor het hele team wel een gemis. Ward is een hele complete verdediger die op snelheid zijn foutjes nog kan compenseren. Samen met Owen vormen ze een hecht blok die elkaar alleen maar beter maken. Ook durft Ward te voetballen en soms mee te doen in het aanvallende gedeelte. Soms nog iets meer durven te voetballen.

Jelte:

Onze linksback, Jelte weet wat hij kan en dat is zijn kracht. Hij is sterk in duels en staat vaak goed opgesteld zodat hij een steekbal al kan onderscheppen voordat hij bij de tegenstander is. Hij weet ook heel goed waar de bal naartoe moet als hij deze heeft veroverd. Het is eigenlijk sonde dat hij de bal niet wat vaker krijgt. Hier moet hij alleen zelf wat meer initiatief in nemen. Durf de bal te hebben.

Jesse:

Jesse is een speler die op vele posities uit de voeten kan. Back of het gehele middenveld. Het maakt hem niet veel uit. Als hij doorheeft wie zijn mannetje is haalt die hem helemaal uit de wedstrijd. En mocht hij er toch een keer langskomen dan zorgt hij wel dat hij hem nog eens tegenkomt. Het puntje wat nog wat aandacht verdient is het herkennen van je tegenstander, zodat je vanaf minuut 1 iemand uit de wedstrijd kan spelen.

Rayen:

Een centrale middenvelder. Die zijn lengte zeker mee heeft zitten. Is zijn tegenstander vaak fysiek de baas maar doet ook voetballend zeker niet onder. Weet vaak waar de bal naartoe moet maar maakt soms te overhaast een beslissing. Maar dat kan gebeuren. Zo lang Rayen lekker blijft trainen komt dat wel goed. Hij mag wel iets meer de leiding nemen in het veld qua coaching en organisatie.

Luan:

Onze aanvoerder. Speelt voornamelijk op het middenveld maar kan ook centraal achterin uit de voeten. Neemt de leiding, zet iedereen weg, klapt goed in de duels en weet wanneer er een overtreding nodig is. De scheidsrechter heeft niet graag met hem te doen omdat hij over elke beslissing wel een mening heeft. Soms mag Luan iets meer rust in het spel brengen of moet hij het juist versnellen.

Elke:

En daar is nummer twee van de drie meiden in ons team. Elke is een middenveldster die soms ook in de spits staat en precies weet wat er op die posities word gevraagd. Ze ziet het spelletje en daardoor kan ze moeiteloos mee tussen de jongens. Omdat ze telkens goed vooruit denkt is ze haar directe tegenstander vaak te snel af en kan ze onze snelle voorhoedespelers goed bedienen. Ze mag alleen iets overtuigender zijn in het afwerken, je schot is goed genoeg.

Ivar:

Ivar is nieuw in ons team, sinds de 2e fase traint hij bij ons mee. Tot een wedstrijd is het helaas niet gekomen door blessures. Nu is hij op de goede weg en hopelijk kan hij zaterdag dan zijn eerste minuten gaan maken.

Raff:

Raff is onze topscorer. Ook al staat hij niet altijd in de voorste posities gepositioneerd. Raff heeft een neusje voor de goal. Maar de verdedigende meters maakt hij ook meer dan nodig. Dit zou soms nog wat minder kunnen zodat hij aanvallend gevaarlijk kan blijven. Door blessures heeft hij soms wat meer verdedigend moeten spelen. Toch ligt zijn kracht voorin, hij weet ook goed wanneer hij een balletje af moet geven.

Raf (Jansen):

Raf, beter bekent als Jansen begint steeds beter zijn draai te vinden. Vooral sinds we een nieuw systeem zijn gaan spelen heeft hij door waar zijn krachten liggen. Mocht het voetballend niet lukken zorgt hij wel dat hij dit compenseert door de verdedigende meters te maken. Nu moet hij zorgen dat zijn 1e aanname beter word zodat we via hem kunnen gaan voetballen.

Jana:

En daar is ook de laatste van de drie meiden. Jana is razendsnel en verbaast zo ook vaak vriend en vijand. Als je Jana diep stuurt heb je bijna gelijk een 1 op 1 situatie. Levensgevaarlijk dus. Ze kan ook nog een tegenstander uitspelen dus dat is erg fijn. Lukt het een keer niet gelijk dan gaat ze er gelijk achteraan om de bal weer te veroveren, een hele goede eigenschap. Als ze nog iets dodelijker word met de 1 op 1 kansen kan Raff uit gaan kijken voor de topscorerstitel.

Tieme:

Een buitenspeler die ook in de spits uit de voeten kan. Tieme is niet bang om zijn man op te zoeken en dan een actie aan te gaan. Hij kan met zijn snelheid ook gevaarlijk worden door een diepe bal. Ook word hij steeds handiger en krijgt hij steeds beter door wanneer hij wat moet doen. Ook voor Tieme zitten de goals er aan te komen als hij zo doorgaat. Het verbeterpuntje is dat hij soms iets vaker achter zijn man aan zal moeten om de bal te heroveren.

Overall dus een leuke groep waar genoeg (voetbal)talent in zit. Als ze zo doorgaan als de laatste weken gaan we nog bovenin meedraaien in de 2e klasse, en dat is een hele prestatie. Mocht je dit hebben gelezen en denken ik wil dit team wel eens aan het werk zien. Dat kan, zaterdag 13:00 thuis op ons eigen sportpark tegen Roosendaal. Tot dan!