Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 9 februari 2024, 8:00

Ook richting het carnavalsweekend een bijdrage in de rubriek “Jeugdteam in de spotlights”. Een team met spelers van alle pluimage. We stellen ze graag aan u voor, dus dames en heren, uw aandacht voor de JO11-2 van v.v. Zundert

V.V. Zundert JO11-2

Eerst even een korte introductie voor dit team. De JO11-2 is een team met veel verschillende spelers die verschillende kwaliteiten beheersen. Een team met zowel individuele talenten als als team. De JO11-2 speelt in de 4e klasse en draait hier leuk mee. We zijn een team met 9 spelers. Soms mist er wat inzet op de trainingen en tijdens wedstrijden maar al met al is iedereen enorm gegroeid afgelopen seizoenshelft. Hieronder kun je kennis maken met al onze spelers.

Yessin: Zoals het in het voetbal werkt, starten we met onze keeper. Yessin heeft zich in korte tijd enorm ontwikkeld in het keepen, je ziet hem wekelijks stappen maken. Het is een keeper waar je op kunt vertrouwen. Zijn redding op de lijn is erg goed en heeft meerde malen bijna zekere goals tegengehouden. In het uitkomen en meevoetballen kan Yessin nog stappen maken. Yessin is een erg enthousiaste jongen die erg graag wilt winnen. Heel fijn om zo’n betrouwbare keeper erbij te hebben.

Saamih: Saamih is onze laatste man, voor niks of niemand bang en wordt niet vaak voorbij gespeeld. Als er dan toch iemand op de een of andere manier langs Saamih is gekomen, komt diegene hem zeker nog een aantal keer tegen op weg naar de goal. Een echte werker dus die koste wat het kost geen tegendoelpunten toestaat. Ook heeft Saamih een goede lange bal om het gevaar uit de verdediging te halen, en de bal vaak bij een middenvelder of aanvaller in de voeten te leggen. Saamih mag soms nog wel iets wat meer de aansluiting mee naar voren verzorgen, om de lange bal eruit te kunnen halen.

Mees: Ieder voetbalteam heeft wel een verdediger die voor de duvel niet bang is en ondanks de grootte van de tegenstander altijd vol het duel inklapt. Mees is voor ons deze speler, hij is erg sterk in de duels en heeft een goede sliding. Ook kan hij met zijn lange ballen de bal vanaf zijn rechterkant over de verdediging van de tegenstander heen spelen, zodat onze aanvallers ermee vandoor kunnen. Wel mag Mees soms nog iets meer rust aan de bal krijgen om in plaats van een lange bal hem rustig bij een vrijstaande medespeler in de voeten te spelen.

Daan: Daan is een speler die op verschillende posities uit de voeten kan. Op de linksback is hij heel goed in zijn positie kiezen en zijn mannetje onschadelijk te maken door zich goed op te stellen. Ook heeft hij een goede tackle in de benen en gaat altijd voor de bal. Ook zien we Daan wel eens schitteren op het middenveld. Hij heeft een goed inzicht in waar dat de bal het best naartoe gepasst kan worden. Met de rust in zowel zijn voetbal, als in zijn persoonlijkheid is hij een erg betrouwbare speler. Hij doet keihard zijn best op zowel de trainingen als in de wedstrijden. Daan kan zich nog wel verbeteren in het passeren van zijn tegenstander door bijvoorbeeld een actie.

Marko: Naast Daan op het middenveld hebben we Marko. Marko is enorm sterk in zijn duels en verovert hierdoor vaak de bal. Hij maakt veel meters op het middenveld, zowel aanvallend als verdedigend en schakelt dus ook goed mee om. Ook heeft Marko een enorm hard schot, waardoor hij verdedigend de bal goed weg kan krijgen wanneer hij in de problemen komt. Aanvallend heeft hij al meerdere goals gescoord door een poeier vanaf een afstandje, erg belangrijk dus. Wel moet Marko nog leren om zowel in het voetbal, als in zijn persoonlijkheid zijn rust te bewaren.

Lugeno: In een opstelling met 2 spitsen, zouden deze 2 spelers de voornaamste doelpuntenmakers moeten zijn. Hier is bij Lugeno geen twijfel aan. Lugeno heeft een goede actie, is sterk aan de bal en heeft een goed schot. Alle ingrediënten voor een goede spits. Met zijn dribbels heeft hij al meerde doelpunten gemaakt uit wat op het eerste oog niet eens op een kans leek. Wel mag Lugeno in sommige situaties leren de bal wat eerder af te spelen, of om te schieten in plaats van nog een verdediger extra uit proberen te dribbelen. Wel is lugeno gebrand om te winnen. Of hij nou moet meeverdedigen om de overwinning over de streep te trekken, of alles op alles in de aanval moet zetten om het winnende doelpunt te maken en blijft hiervoor werken tot het laatste fluitsignaal.

Rares: De andere spits naast Lugeno is Rares. Rares heeft ook een enorm goede individuele actie in de voeten en passeert menig verdediger hiermee. Rares houdt vaak goed overzicht in wanneer hij een actie moet maken, of een bal af kan geven aan een vrijstaande medespeler. Ook zijn schot is erg goed en maakt vaak een actie waarmee hij een paar man passeert en de bal snoeihard tegen de touwen schiet. Hiermee is het een ware doelpuntenmachine. Rares kan zich in het mee terug omschakelen nog verbeteren als er balverlies is geleden door hem, of een medespeler.  Rares wilt kosten wat het kost winnen en werkt hier keihard voor.

Layane: Het enige meisje uit ons team, maar is voor geen van de jongens uit de JO11-2 bang. Layane is halverwege de eerste seizoenshelft komen voetballen bij V.V. Zundert en heeft in deze tijd grote stappen gemaakt. Ze is goed rustig aan de bal waardoor ze vaak een goede pass kan geven. Ook blijft ze hard werken in het geval van balverlies om zo snel mogelijk de bal weer te kunnen veroveren. Layane kan nog wel haar schot verbeteren, maar als ze haar best blijft doen op de trainingen dan komt dat zeker goed. Layane speelt (nog) geen wedstrijden mee, maar wij hopen allemaal dat ze dat snel komt doen, ze is echt een kracht die je zomaar nodig gaat hebben.

Jaro: Onze nieuwe winteraanwinst. Jaro heeft al een aantal keer meegetraind en hier veel vooruitgang op korte tijd laten zien. Jaro leert snel en mag binnenkort dan ook zijn debuut gaan maken in de JO11-2. De tijd zal het nog leren om te zien op welke positie Jaro uitkomt. Jaro heeft in korte tijd al een goede balcontrole en een goede pass in huis. Zijn schot is een verbeterpuntje, maar ik twijfel er niet aan dat hij deze ook snel onder de knie krijgt.

Dit waren de jongens en meisje van de JO11-2. Een leuke groep om mee te voetballen en als team beter worden. Ze hebben veel talent en hiermee zouden ze zomaar bovenin de competitie mee kunnen gaan doen voor de hogere posities. Als je dit team wel eens zou willen zien schitteren op het voetbalveld kan dat uiteraard. We spelen op zaterdag 2 maart namelijk DE DERBY tegen de Moerse Boys. De aftrap is om 09:15 op ons eigen sportpark. Hopelijk tot dan!