Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 14 juni 2024, 17:30

Deze week de laatste bijdrage in de rubriek “Jeugdteam in de spotlights. Alle aandacht voor de spelers en speelsters van de JO-14-1. Maar ook een klein beetje aandacht voor de leiders Lars Kardienaal en Tieme Verschuuren, die als stagiaire vanuit Curio Sport en Bewegen o.a. dit team van training en coaching hebben voorzien. Kortom ook bij v.v. Zundert moet je zijn voor een mooie en leuk stage. En passant behaalden de meeste van dit team ook het scheidsrechter diploma pupillen voetbal waar we eerder over konden berichten. Maar nu het podium voor de JO14-1

v.v. Zundert JO14-1

EINDEJAARSRAPPORT JO14-1

Eerst even een korte introductie voor dit team. De JO14-1 is een enorm gezellig team, maar naast al deze gezelligheid kunnen ze ook nog eens goed voetballen. We hebben veel verschillende kwaliteiten. De spelers zijn dit seizoen enorm gegroeid in het voetballen. Individuele kwaliteiten, maar zeker als team. De JO14-1 begon dit seizoen in de 4e klasse, hier grepen we in de kampioenswedstrijd helaas net naast het kampioenschap. Ondanks het misgelopen kampioenschap zijn we toch in de 3e klasse terecht gekomen voor de tweede seizoenshelft. We zijn een hechte groep van 15 spelers. Hieronder kunt u kennis maken met al onze spelers.

Thijmen: Zoals altijd beginnen we met de keeper. Thijmen is een betrouwbare keeper die enorm goed op zijn lijn is. Met zijn katachtige reflexen heeft hij al meerdere tegendoelpunten die iedereen al telde toch weten te keren. Ook heeft hij een goede uittrap in zijn benen, vaak kan hij met zijn lange trap de aanvallers aan het werk zetten en hieruit kunnen wij meteen dreigend zijn. Ook is Thijmen enorm leergierig en doet altijd keihard zijn best. Wel kan Thijmen zich nog verbeteren in het uitkomen en meevoetballen.

Vigo: Onze voorstopper, is voor de duivel niet bang en gaat elk duel aan die hij maar kan. Hiermee schakelt Vigo elke wedstrijd de spits van de tegenstander helemaal uit. Groot of klein, sterk of niet, hij gaat voorop in de strijd. Daarnaast heeft Vigo een goede trap in zijn benen waarmee hij de aanvallers door middel van een bal op maat diep  sturen. Hij kan zich nog wel wat verbeteren in zijn coaching van achteruit, dit is erg belangrijk om het team goed weg te zetten.

Imran: De laatste man in het elftal, met zijn snelheid haalt hij elke tegenstander in die een vrije weg naar onze goal dacht te hebben. Imran heeft een enorm goede sliding in huis waarmee hij van menig doorgebroken speler toch de bal weet te ontnemen. Ook is zijn staande tackle en positionering enorm verbeterd dit seizoen, waardoor hij vaak zijn sliding niet eens meer nodig heeft. Ten slotte weet hij ook vaak de rust achterin te bewaren en de pass naar het middenveld te vinden, erg belangrijk om het spelletje de andere kant op te brengen. Imran kan zich nog verbeteren in het positief blijven bij tegenslagen.

Julie: Het enige meisje uit ons team en o zo belangrijk. Julie heeft alles in huis wat je van haar positie als linksback kan vragen. Ze is enorm snel, waardoor ze met gemak de rappe buitenspelers van de tegenstander bij kan houden. Daarnaast is ze niet bang om in een duel te gaan met spelers die een kop groter dan haarzelf zijn. Ze heeft een goede tackle in haar voeten waar vele tegenstanders steeds op vast zijn gelopen. Ook weet ze altijd de juiste pass te vinden naar het middenveld of de aanval waardoor wij meteen dreigend kunnen worden. Julie mag nog wel wat brutaler worden in het veld: haarzelf iets harder laten horen en soms zelf wat verder met de bal dribbelen.

Milan: Langs de andere zijde van het veld maakt  geeft Milan de andere buitenspeler een rotdag. Hij maakt enorm veel meters tijdens een wedstrijd en lijkt niet moe te krijgen. Milan heeft een vlugge sprint in huis waarna een goede tackle volgt. Als hij de bal afgepakt heeft, stuurt hij vaak een goede bal de hoek in voor onze rechtsbuiten, hiermee heeft hij al vele kansen en doelpunten gecreëerd

Deon: Over naar het middenveld, op de verdedigende positie hier staan onze deon. Ondanks dat hij verdedigend op het middenveld staat, komt hij geregeld mee op naar voren en met zijn sterk schot kan hij nog wel eens van verassend ver op goal schieten. Naast zijn schotkracht heeft Deon ook een enorme goede pass, zowel korte steekpassjes tussendoor, danwel om de buitenspelers diep te sturen. Deon kan wel nog werken aan zijn snelheid en uithoudingsvermogen. Als hij deze ook nog eens weet te verbeteren heb je aan Deon een enorm goede middenvelder.

Alec: Naast Deon hebben we op het middenveld Alec, hij begon dit seizoen wat aanvallender dan dat hij aan het einde van het seizoen is gaan spelen maar deed dit beide uitstekend. Alec heeft een enorm loopvermogen en is sterk in duels waarmee hij vele middenvelders een vervelende middag bezorgd. Alec mag zich nog wat verbeteren in zijn passing en inzicht om de bal snel naar de juiste medespeler te kunnen spelen.

Sam: Wat hoger op het middenveld staat onze Sam, wat heeft hij stappen gemaakt dit seizoen. Sam heeft een enorm loopvermogen en kan hiermee perfect alle ruimtes tussen onze aanval en onze verdedigende middenvelders belopen. Ook is hij koning vrijlopen, zelden staat Sam gedekt. De grootste stappen heeft Sam gemaakt in zijn passing en inzicht, hij weet vrijwel altijd de bal te verleggen en naar de juiste kleur te spelen. Sam kan nog wel werken aan zijn verdedigende kwaliteiten om zo nog belangrijker te worden op het middenveld.

Kacper: Kacper is een all around speler, hij heeft op veel verschillende posities gestaan dit seizoen. Van centraal achterin tot rechtsvoor, overal kan hij uit de voeten. Kacper heeft een enorm goede actie in huis en is enorm snel. Als hij er zin in heeft dan is hij niet moe te krijgen en blijft hij maar lopen. Zijn grootste verbeterpunt is zijn rust bewaren, zowel aan de bal als tegen zijn medespelers. Hij mag zijn coaching nog wat positiever houden.

Morris: Naast Sam op het middenveld staat Morris. Helaas heeft Morris de gehele 2e seizoenshelft gemist door een vervelende blessure. Morris heeft net als Sam een erg goed loopvermogen en hij blijft maar gaan, een enorm belangrijke speler om erbij te hebben dus. Ook heeft Morris een goede pass in de voeten en is slaagt er altijd in om het spelletje simpel te houden door middel van goede passes. Morris kan zich nog wel verbeteren in zijn schotkracht en duelkracht. Hopelijk is hij komend seizoen weer helemaal hersteld en kan hij weer laten zien wat hij kan op de grasmat.

Ibrahim: Net als Kacper is Ibrahim een ‘’All-round voetballer’’. Ibrahim kan op vele posities uit de voeten en doet dit dan ook uitstekend. Hij heeft enorme stappen gemaakt in zijn individuele actie en kan dus ook menig tegenstander uitspelen. Ook verdedigend staat Ibrahim zijn mannetje en slaagt er dan ook vaak in om de bal te veroveren en weer bij de juiste medespeler in zijn voeten te spelen. Ibrahim kan zich nog wel verbeteren in zijn inzicht en zijn snelheid.

Damion: Dan gaan we over naar de aanval, waar over de rechterflank onze Damion kei en keihard aan het werk is. Deze watervlugge Damion blijft maar lopen. Damion heeft naast zijn loopvermogen ook een goede actie in zijn benen en heeft geleerd in het ‘’naar de goal toe snijden’’ na het passeren van zijn verdediger. Hier heeft hij enorme stappen in gezet dit seizoen. Ook is zijn afronding voor de goal erg goed. Damion kan zich nog wel verbeteren in het doseren van zijn energie, heel erg goed dat hij keihard blijft werken, maar soms kan hij beter belangrijke momenten uitkiezen om zijn energie in te steken.

Mats: Langs de andere zijlijn staat onze Mats op linksvoor. Mats is een enorm behendige speler die een goede actie op snelheid in huis heeft. Hij weet zich altijd in een kansrijke positie te brengen en heeft hier ook vele doelpunten door gescoord. Samen met Sam maakt hij veel 1-2tjes waardoor ze gelijk 2 tegenstanders kunnen uitschakelen en Mats vertrokken is. Wel kan Mats zich nog verbeteren in zijn omschakeling richting de verdediging wanneer de bal verloren is vanuit onze aanval.

Teun: De aanvoerder van het team. Teun is enorm belangrijk door zijn coaching in het veld. Teun speelt (meestal) in de spits. Daar heeft hij enorme stappen gemaakt in zijn balvastheid voorin waardoor na een pass in zijn voeten het gehele team aan kan sluiten naar voren, erg belangrijk om zo’n spits te hebben. Ook heeft Teun een goede actie in huis waarna hij met zijn goede afwerking vele goals heeft weten te scoren. Hierdoor is hij ook als buitenspeler inzetbaar. Ten slotte heeft hij ook nog eens een leuke vrije trap in huis. Teun kan nog werken aan zijn snelheid en schotkracht van verder van de goal af en mag soms dan ook nog wat eerder schieten.

Andrei: Last but not least, Andrei is een enorm snelle spits, geen verdediger die dit seizoen sneller was dan hem. Naast zijn snelheid heeft hij ook nog eens een goede actie in huis waardoor hij op snelheid vele verdedigers kan passeren. In zijn afwerking heeft hij dit seizoen ook enorme stappen gezet en heeft dan ook vele goals gescoord dit seizoen. Andrei kan zich nog wel verbeteren in zijn balvastheid, hiermee zou hij diepteballen nog wat vaker kunnen afwisselen door een bal in zijn voeten.

Dit was hem dan, de JO14-1 van seizoen 2023/2024, we hebben een topseizoen achter de rug. Iedereen heeft enorm veel geleerd en stuk voor stuk zijn ze allemaal gegroeid in hun voetbal, maar ook in hun persoonlijkheid. Er is geen twijfel aan dat als deze groep bij elkaar blijft, ze nog veel leuke voetbalherinneringen en prestaties gaan maken/behalen!