RBC 1 - Zundert 1

donderdag 5 maart 2020, 12:00

De 0-2 overwinning op DSE moet voor de rood-zwarte selectie gelden als een opwarmertje voor de komende vier zondagen. Vanaf komende zondag staat de maand maart in het teken van duels tegen de overige ploegen uit de top vijf van de derde klasse A. Achtereenvolgens zal Zundert de strijd aanbinden tegen RBC, Victoria '03, SC Gastel en Terneuzen. Wedstrijden die duidelijk zullen maken of Zundert deze voetbaljaargang mee blijft doen om de prijzen. 

A.s. zondag is koploper RBC, dat zich op de laatste dag van van de internationale overschrijvingsperiode nog wist te versterken met een speler van het Belgische SK Beveren,  de eerste horde voor Zundert. Op sportpark De Wildert werden in speelronde twee de punten gedeeld met de voormalige betaald voetbalclub. RBC deed vorige week goede zaken door medekoploper SC Gastel te verslaan. In het Herstaco-stadion kwam Gastel goed uit de startblokken, maar verzuimde het te scoren. De Roosendalers wijzigden van spelsysteem en namen de regie over. Het resulteerde, net als in de heenwedstrijd, in een 1-0 overwinning voor RBC. Door deze overwinning is RBC alleen koploper geworden en haalde het de volle buit in de drie gespeelde wedstrijden na de winterstop. Ook Steenbergen (1-0) en MOC '17 (1-2) moesten in het nieuwe jaar het onderspit delven. Tussendoor oefende RBC tegen tweedeklasser Cluzona. In Wouw namen de Roosendalers nog wel een 0-2 voorsprong, maar uiteindelijk bleek de tweedeklasser met 6-3 te sterk. In de competitie verloor RBC dit seizoen slechts twee keer. In uitwedstrijden heeft de ploeg nog een ongeslagen status, maar thuis werd echter verloren van Philippine (1-3) en VVR (0-2). 

Zundert hoopt zondag aan de Borchwerf in Roosendaal de prestatie van deze twee ploegen te evenaren. Voor de rood-zwarten geldt echter het omgekeerde. Het keurkorps van hoofdtrainer Jack Sweres is thuis nog ongeslagen, maar moest uit drie keer haar meerdere erkennen in de tegenstander. Toch zal Zundert zondag een nieuwe uitoverwinning moeten behalen om zich staande te houden in de top van de derde klasse. Bovendien betekent winst dat Zundert in verliespunten op gelijke hoogte komt met de koploper. De voorgaande resultaten geven hoop. De Zunderste selectie haalde in de laatste twee gespeelde wedstrijden de volle buit. Van Steenbergen werd op de Wildert met 3-1 gewonnen. Vorige week zondag werd DSE in een niet hoogstaande wedstrijd verslagen. Dat is gedaan. Het vuurwerk moet nu beginnen! Rood en zwart succes!