Roodzwarte harten avond succes

zaterdag 1 juni 2019, 10:00

Roodzwarte harten avond een succes.

In een gezellig versierde kantine, organiseerde de Roodzwarte harten een informatieve, humoristische en gezellige avond. Eredivisie-scheidsrechter Richard Martens hield een interactief verhaal, waarbij alle aanwezigen zich goed lieten horen.

Na te zijn ontvangen met koffie, thee en iets lekkers, begon Richard met het stellen van de vraag: “zijn er vragen vooraf?” Dat heeft hij geweten. De ene na de andere vraag vloog door de kantine. Met speels gemak gaf hij antwoord op de meest uiteenlopende vragen.

Je zag dat hij voor hetere vuren had gestaan. Hoewel het er scherp aan toe ging, is een kantine van v.v. Zundert niet te vergelijken met een vol stadion in Enschede of Den Haag.  En heel slim gaf hij Stan de rol van VAR. Stan mocht ingrijpen door te spuiten met de spray die scheidsrechters gebruiken om een muur op afstand te zetten.

Vervolgens hield hij een bijna 2,5 uur durend verhaal over belevenissen in de scheidsrechterswereld. Gevuld met voorbeelden, filmpjes, een kijkje achter de schermen bij de VAR en  vragen werd de kennis over de spelregels van het publiek getest. Hieruit bleek maar weer eens dat sommige zaken, ondanks VAR en beelden voor meerdere uitleg vatbaar blijven. En dat de regels niet bij iedereen bekend zijn. Ook onze eigen Rick Nelemans kwam nog voorbij in een wedstrijd waarin de virtual reality bril getest werd, waarbij de supporters kunnen ervaren wat een scheidsrechter ziet. Erg interessant!

Richard kon rond de klok van 23.00 uur rekenen op een daverend applaus. Onder zijn leiding werd deze avond tot een groot succes gepromoveerd, met slechts 1 gele kaart voor Louis haalde hij het eindsignaal. Hij voelde feilloos aan dat een roodzwart hart, vaak gecombineerd gaat met een dorstige keel. Tijdens de presentatie zijn de toeschouwers dan ook niets tekort gekomen aan snacks en drinken.

Na de presentatie nam de DJ het over en kon er nog volop nagepraat worden. Kortom een superleuke eerste avond van de Roodzwarte harten, die smaakt naar meer. Volgend jaar zullen weer extra activiteiten onder het mom Roodzwarte harten georganiseerd worden. Dus meld je weer aan, volgend seizoen.

Meer foto’s volgen via Facebook en website van deze avond.