Sportpark de Wildert weer stukje veiliger

woensdag 1 november 2023, 10:30

Sportpark de Wildert weer stukje veiliger

Het zijn juist deze zaken die het verschil kunnen maken.

als eerdere jaren, hebben ook dit jaar weer een aantal vrijwilligers de herhalingscursus reanimeren gevolgd. Het is goed om dit bij te blijven houden. Hopelijk dat we het nooit in praktijk moeten brengen.

Op het sportpark is het gedurende het seizoen een drukte van belang. Er hangt een AED-apparaat, maar niet voldoende leden waren bekend met de werking ervan. Afgelopen maandag hebben een aantal jeugdleiders, trainers en andere vrijwilligers de herhaling voor het certificaat BLS (Basis Life Support) en reanimatie met AED behaald. Tijdens de cursus werd onder enthousiaste begeleiding van Zundert Hart Veilig geleerd en vooral geoefend. Er werd veel gelachen, maar ook serieus met de theorie en praktijk aan de slag gegaan.

Uiteindelijk konden alle cursisten tevreden de training succesvol afronden met een mooi en belangrijke opfrissing van het certificaat. Drie kandidaten konden niet en halen het later in, drie anderen hadden via het werk of anders al herhaling doorlopen. Het aantal gecertificeerden via v.v. Zundert komt hiermee op twaalf.

Vanaf hier nogmaals een enorm dankjewel aan Zundert Hart Veilig. En van harte gefeliciteerd aan de geslaagden.