Voetbal op Maat spelers debuteren bij NAC

woensdag 8 november 2023, 18:00

Voetbal op Maat spelers debuteren bij NAC

29 oktober was het zover, het eerste toernooi van het NAC G-jeugdteam in de Bijzondere Eredivisie en wat voor één, debuteren in deze competitie op sportpark De Toekomst van Ajax Amsterdam, een kinder droom. Voetballen op de velden van deze wereldclub waar voetbal sterren als Wesley Sneijder, Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt jarenlang hun trainingen en wedstrijden speelden. 

Maar nu ook onze Zundertse Voetbal op Maat kanjers Michiel, Diego en Damiano!  Zij waren daar en hebben hun skills getoond, het ging hun meer dan prima af, grote klasse en wat zijn we trots op hun! 

De Bijzondere Eredivisie bestaat in totaal uit 13 teams van bekende clubs en de competitie bestaat uit meerdere toernooien door heel het land, NAC speelt tegen alle 12 tegenstanders één keer verdeeld over 5 toernooien. De eerste stop was Ajax waarbij gespeeld werd tegen ADO Den Haag en Heerenveen. Tegen ADO werd met 0-1 verloren maar tegen Heerenveen met 5-2 gewonnen. 

In aanloop naar dit eerste toernooi werd er een eerste succesvolle training met de selectie van het NAC G-jeugdteam afgewerkt op maandag 23 oktober op het veld bij WDS'19 in Breda. Hier werden de NAC talenten voorzien van hun eigen NAC tenue en werd het team klaar gestoomd voor hun deelname aan de Bijzondere Eredivisie. 

De volgende toernooien speelt NAC bij FC Emmen, AZ Alkmaar, VVV Venlo en ook bij NAC Breda zelf.

Naast de drie jongens is ook onze JG1 - Voetbal op Maat speelster Kaya te bewonderen bij NAC. Helaas kon zij in Amsterdam er niet bij zijn maar kijkt zij uit om samen met de jongens te knallen op het volgende toernooi op 3 december bij FC Emmen. 

Een saillant detail, de ervaringen opgedaan in Amsterdam werden positief overgebracht naar ons eigen team in Zundert met gevolg een grootse competitie overwinning afgelopen zaterdag op ons eigen veld: 12-1 tegen GSBW uit Goirle! 

Meer info over het NAC G-jeugdteam vindt je op de Facebook pagina: NAC Maatschappelijk

Meer info over Voetbal op Maat - JG1 vindt je op de team pagina op onze VVZundert.nl website