Voetbalquiz avond bij v.v. Zundert

vrijdag 29 december 2023, 16:30

Voetbalquiz bij v.v. Zundert

Los van de maandelijkse algemene kennisquiz organiseerde v.v. Zundert donderdag 28 december een voetbalquiz. De onvolprezen Quizmaster Kees Boot vuurde 100 vragen op de fanatieke spelers af. 100 vragen met vaak ook nog een a, b en c variant. Het was dus diep graven in het brein.

“Van welke club is dit logo?”, “Wie zijn deze 5 spelers en zet ze op volgorde van aantal interlands”, “Wie scoorde voor het laatst 20 doelpunten voor NAC in één seizoen?”, “”Waar wordt het EK damesvoetbal 2025 georganiseerd?”, maar ook “Welke speler zong welk liedje en belandde op welke plaats in de top 40?” Kortom voetbalkennis in de meest brede zin van het woord.

16 teams bogen zich over deze lastige vragen. Steeds werd na 25 vragen de balans opgemaakt. Het was een nek-aan-nekrace. Zeven teams, zeg maar het linkerrijtje waren erg aan elkaar gewaagd. Het was regelmatig stuivertje wisselen aan de kop. Maar uiteindelijk kwam er een eindstand uit de bus rollen. Hoe deze tot stand gekomen is, blijft onduidelijk, maar omdat er geen VAR aanwezig was, zijn er geen terugkijkmomenten mogelijk. Ook een hertelling komt niet voor in het quizreglement.

De nummers 4 tot en met 18 mochten allemaal een lootje uit de champagnekoeler trekken. Dit lootje bepaalde de gewonnen prijs. Het podium bestond uit twee afsplitsingen van de koningen van de donderdagavondquiz, Zomer’96. Too little to late werd derde, terwijl Seleção op een verdienstelijke tweede plaats eindigden. De overwinning ging naar “Wij zijn niet voor Oranje” die met 188 punten de meeste goede antwoorden hadden geproduceerd.

Al-met-al een leuke en geslaagde avond, met dank aan quizmaster Kees Boot en de service en hapjes van Sonja en Nicole achter de bar. De uitslag en de vragen werden tot in de kleine uurtjes met veel elan nabesproken.

Tot 7 januari op de nieuwjaarlunch! Meld je aan!

.

Linkje naar de stand