Zundert 2 promoveert!

dinsdag 11 juni 2024, 18:00

De laatste bijdrage van het seizoen in de rubriek “Het wel en wee van Zundert twee”. En wat voor één? Het verslag van DE wedstrijd van het jaar! 

 VERSLAG NACOMPETITIE FINALE VV ZUNDERT 2 VV ZUNDERT 2 – VV ACHT 2 

 Normaal gesproken wil je in het begin van een verslag nog niet teveel weggeven. Je wil de spanning laten opbouwen en mensen meenemen in het verhaal. Alleen is dit nu allemaal niet van toepassing, want we gaan meteen los vanaf het begin. Het is namelijk heel simpel. VVZ2 speelt komend seizoen in de 1e klasse. We gaan heel deze dag nabespreken vanaf de bespreking tot aan victoria, van busreis tot de bankzitters en van warming up tot aan de 100 meter sprint van Alex. Zet u leesbril maar op, pak een goed glas wijn (of water) en zet maar een schaaltje nootjes klaar want dit wordt er eentje. 

Zondagochtend kwart voor 10 verzamelden de spelers zich op sportpark de Wildert. bij een bijzondere wedstrijd moet je niet opeens rare dingen gaan doen en dat gebeurde gelukkig ook niet. Zo kwam Karim traditie getrouw 1 minuut van te voren aan en Kees een paar seconde voor de deadline binnen. De bespreking kon daardoor op tijd beginnen en zo waren we rond 10:15 klaar om te vertrekken richting Tilburg. De supporters waren inmiddels ook gearriveerd en zo stonden we klaar voor vertrek. De bus chauffeur maakte het nog even spannend door wat later dan gepland te arriveren, maar we waren op tijd gearriveerd op het sportpark. De muziek werd aangezet en zo konden we onszelf rustig omkleden. De warming up werd zoals altijd scherp uitgevoerd en iedereen leek klaar voor een mooie dag. 

Iedere trainer heeft zijn eigen manier van spelers oppeppen voor wedstrijden. Sommige blijven dood stil en zeggen niks en een ander die maakt een grapje. Nou Roy is gelukkig niet zo. Hij pakte de voltallige groep bij elkaar in een grote kring en sprak wat laatste woorden. Uit persoonlijk vlak kan ik zeggen dat zoiets wel wat met je doet. Basisspeler of wisselspeler, leider of assistent, iedereen staat erbij en je voelt de samenhang. Dat woord samenhang is misschien ook wel leidend voor het seizoen, want zelden is er zon hecht team geweest als nu. Die hele samenhang heeft ons gebracht waar we nu waren en die samenhang gaat ons vandaag ook er doorheen helpen. 

Onderstaande 11 namen mochten aan de aftrap verschijnen op een volgeladen sportpark. Sexy Lexie CVO AIR – WUTRU LIONE – MR MALIBU – DABA NASTROVIA – JELSKEEER BALJEET J DEENEY – MR SANGRIA – JACK’S’ GREALISH 

Wissels: GOAT – FURKAN – SCHRIK – BUUTEKANT LIENKS – DON SCOOBA – SVE – DJOB 

 STAF: ROYKE IN DE BEEK – SALEM – METTIS – MAAREKE - STEFANOVIC 

De spelers maken hun entree onder begeleiding van het arbitrale trio. Veel vuurwerk vanuit beide kanten zorgt ervoor dat we onder hoogspanning kunnen beginnen. Wie gaat er best met de druk om van een finale? Wie is er bestand tegen verbale uitingen vanaf de kant? Al vrij snel was in ieder geval duidelijk dat er bij beide teams wel wat spanning op stond. Bij de een resulteerde dit in een bal over de zijlijn en bij de andere in vroege frustraties. Zo hadden er bij VV Acht na 10 minuten al 3 een gele kaart kunnen hebben. De scheids bespaarde ze dit lot en zette op deze manier wel de toon voor de wedstrijd. Achja ook voor hem was het spannend zullen we maar zeggen. als na een ruim kwartier Cas zijn enkel richting het nabijgelegen treinspoor wordt geschopt is de maat vol, de eerste gele (randje rood?) kaart was een feit. De wedstrijd ging verder zoals verwacht van een finale. Heel veel spanning en weinig echte kansen. Wel werd duidelijk dat VV Acht echt geen misselijke ploeg is, want het eerste gevaar kwam van een uitstekende lange bal op een van de aanvallers. Deze botste echter op Alex en kreeg ondanks zijn auditie voor het toneel geen penalty. Vervolgens gebeurde er iets wonderlijks. Karim besloot zijn innerlijke Kroos naar boven te halen en legde een weergaloze bal achter de verdediging op Jacco. Deze maakte 1 op 1 met de keeper geen fout en schoot met LINKS hard en overtuigend binnen. 1-0!! 

Vasthouden en doorgaan met het strijdplan. Echter duurde dit maar een paar minuten. Een corner werd uitstekend verleng in de verre hoek en dus was de stand al snel weer 1-1. Hierna volgde een rommelige fase. Veel balverlies en overtredingen. Acht ging het best met deze onrustige periode om en kwam nog een paar keer voor de goal. Gelukkig zonder echt gevaarlijk te worden. Ebbe pakte voor de zoveelste keer de bal af van de befaamde spits met meer doelpunten dan wedstrijden (helaas is hij op dit moment nog steeds vermist) en verstuurde een uitstekende bal op Jacco. deze leek doorgebroken naar de goal en werd hardhandig neer gelegd. Na overleg besloot de scheids toch maar voor een gele kaart te gaan…. 

De wedstrijd ging richting de rust en opeens werd er vanaf de bank iets opmerkelijks gesignaleerd. Aan de overkant van het veld zat een bekende Nederlander. Rob van de bankzitters was zowaar aanwezig. Naderhand bleek dat hij zelfs het verslag had gelezen. Helaas was onze favoriet Roxy Ro er niet bij, volgend seizoen kans om dat goed te maken voor haar. Rob was overigens onder de indruk van onze ‘’gladde’’ Jacks op de linkerkant en heeft dit ook meermaals duidelijk gemaakt aan hem. Wie weet een nummertje samen opnemen Jacco? 

De wedstrijd is ondertussen aanbeland bij een welverdiende rust. De teams waren over het algemeen in evenwicht en de spanning bleef duidelijk voelbaar. Een tactische omzetting in de rust naar 3-5-2 zorgde ervoor dat Tijs het veld verliet voor Joey S. dit betekende voor Tijs het einde van zijn VV Zundert periode. Hij gaat voetballen met zijn vrienden bij Wernhout, toch jammer dat die een stapje omlaag doen na dit seizoen. Tijs zorg er maar voor dat ze terug komen, wie weet spelen we dan tegen elkaar. De tweede helft wordt aangevangen en meteen is duidelijk dat de spanning niet minder is geworden. Er moest duidelijk even wat gewenning zijn aan de omzetting. Zowel bij Zundert als bij Acht zorgde dit voor wat onrustig voetbal en veel lange ballen. De achterhoede met Cas, Wouter en Ebbe was hier echter uitstekend bestand tegen. Helaas was de achterhoede aan de andere kant zeker niet veel minder. Dit zorgde voor een lange fase met weinig kansen. Owen had ondertussen de pech dat zijn reeks verbroken werd. Na zo ongeveer 150/160 minuten voetballen(over 2 wedstrijden) en 20 overtredingen verder kreeg hij dan een toch gele kaart. Echter zorgde zijn spel er wel voor dat de middenvelder van de tegenstander 90 frustrerende minuten te verduren kreeg. Jelle en Karim schakelde de andere middenvelders ook vakkundig uit, dus daar kon het niet aan liggen. 

Rond minuut 65 kwamen de volgende wissels eraan bij Zundert. De moegestreden Daan en Jacco kwamen naar de kant. Sem en Jesse mochten hun komen vervangen. En laat het nou net die twee zijn die voor een giga kans zorgden. Jesse denderde over de linkerflank en gaf een puntgave voorzet richting de eerste paal. Sem dook daar op en kopte hard richting de goal. Echter was de keeper alert en tikte hij hem onder de lat vandaan. Aan alles leek het nu af te gaan stevenen op een verlenging. 

De teams waren evenwicht en de meeste krachten leken weg te vloeien. Kees was aan de warming up begonnen, want Cas had in de rust al aangegeven wat last te hebben. Maar Cas die had een verrassing voor ons in petto. Iedereen had zich al weggelegd bij een verlenging tot daar in de 4/5e minuut van de extra tijd een ongekende rush kwam van Cas. Langs 1, 2, 3 man en vervolgens een puntgave voorzet. Iedereen schoot omhoog, gaat dit het dan zijn? Ons geluksmoment wat Roy de beek in duwt? Ja dit was hem, want aan het einde van die voorzet stond hij daar. Onze Joey ‘’Deeney’’ Daemen tikt de bal via de onderkant van de lat erin. Het schrijven over deze goal brengt het kippenvel terug, maar wat er op het veld gebeurde is onbeschrijfelijk. Iedereen schoot omhoog en rende naar de corner vlag. Daar stond Joey namelijk vol ongeloof. Het is gebeurd, hij telt echt. 2-1 voor Zundert in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Als dit gefilmd is gaat je nog iets mooiers opvallen. Onze keeper Alex die een sprint trok van 100 meter om mee te juichen met iedereen in de hoek. supporters, spelers, de technische staf het maakte niet uit. Iedereen was in de hoek om dit te vieren. De tegenstander streed tegen de wanhoop en besloot op een leeg veld maar snel af te trappen en te scoren. Leuk geprobeerd jongens, maar die tellen we niet mee. Er werd nog een keer afgetrapt en een wilde lange bal getrapt door de mannen van Acht. Deze verdween over de achterlijn en dan weet je wel hoe laat het is toch? Waar voor menig Zunderts man de woorden ‘’jullie mogen stoppen’’ heilig zijn, was dit laatste fluitsignaal het voor ons. 

Einde wedstrijd en PROMOTIE naar de eerste klasse. Het is gelukt, de missie is volbracht en dat betekende maar een ding. ROYKE IN DE BEEK!! Daar komen we iets later op terug, want eerst het losgebarsten feest op het veld. Het middelpunt van deze vreugde? Joey natuurlijk. Het verhaal kon eigenlijk ook niet mooier. Van spanning en angst of hij door een blessure wel kon spelen, naar beslissend zijn. De emoties kwamen hierdoor misschien nog wel meer eruit. Dat dit een unieke gebeurtenis was hoeven we niet te beschrijven. Dit kon je wel zien namelijk. Want zelfs Ebbe en Nick begonnen aan de alcohol te sippe. Het feest werd voortgezet richting de kleedkamer. Het bier (en Malibu) vloeide rijkelijk en zelfs een supporter besloot maar mee te gaan douchen. Wessel bedankt voor ervaring, zal onthouden worden. De busreis naar Zundert kon ingezet gaan worden. Het feest is goed doorgezet bij de aardbeienfeesten en voor die verhalen mag je bij de hoofdrolspelers zelf zijn. De schrijver van dit verslag weet namelijk niet alles meer. Wel dat Tijs omgedoopt is tot Mr Sangria en dat sommige mensen niet zo goed tegen alcohol kunnen. Overigens zijn er wel traditie getrouw wat sigaartjes opgelicht. Dit verslag komt ten einde, net zoals dit seizoen. 

Net zoals het vorige verslag gaan we nog even een paar dingentjes hieronder mededelen en vervolgens sluiten we het seizoen mooi af. 

 • Joey, Jelle, Tijs, Wouter en Dorus. Leuk dat stoppen bij Zundert, maar ik neem dat jullie gewoon mee de eerste klasse ingaan? 

 • Alex, zodra de beelden er zijn geven we jou op voor de Diamond League atletiek. 

 • Weet iemand wanneer de officiële huldiging is? 

 • Roy heeft echt in de beek gelegen, volgend seizoen Jan in de beek? 

 • Aan iedereen die erbij was bedankt, jullie hebben samen met ons iets unieks meegemaakt Dit was het dan voor nu, op naar een nieuw seizoen met nieuwe verhalen.

Kleine mededeling, gelukkig speelt er nu toch nog een Zunderts team in de eerste klasse, graag gedaan boys.