Zundert met hakken over de sloot

maandag 25 november 2019, 8:00

Zundert wint met hakken over de sloot.

Na tweemaal bijna 55 minuten lacht Zundert het hardst! In een gelijk opgaande wedstrijd tegen een fel VVR, trekt Zundert de drie punten over de streep.

Na 5 jaar weer een treffen tussen Zundert en VVR in een competitie wedstrijd. In veel dorpen en steden is de clash tussen de “rooien en de blauwen” enorm beladen. De twist tussen Zundert en Rijsbergen is minder intens. Hoewel in het verslag van de wedstrijd Zundert 2- VVR 2 wel heel duidelijk gemaakt werd hoe (een deel) van de Rijsbergenaren over Zundert denkt. Laten we hier niet te veel woorden aan vuil maken.

Uiteindelijk werd het treffen tussen Zundert en VVR, een voorstelling van een in het roze uitgedoste leidsman met 22 figuranten, die aan zijn matinee mochten deelnemen.

De JO10 van Zundert had in de voorwedstrijd al het goede voorbeeld gegeven door met 8-0 te winnen van de leeftijdsgenoten uit Rijsbergen. Zundert startte energiek en legde VVR z’n wil op. De coach van de blauwwitten coachte fanatiek om in te zakken en niet te hoog druk te zetten. Zoals zo vaak dit seizoen schonk de tegenstander de bal aan Zundert. Het balbezit in de eerste minuut was nog te wijten aan de minuut die in acht genomen werd om een statement te maken tegen racisme op de voetbalvelden. Daarna ging Zundert op zoek naar een snelle treffer. Die viel enigszins toevallig. Na een sterk staaltje flipperkastvoetbal viel de bal voor de voeten van Dennis. Die snelde met de bal aan z’n voet dwars door de vijandelijke linies om met wetenschappelijke nauwkeurigheid de bal in de loop van Mike te plaatsen. Mike denderde op de doelman af en vond de ruimte naast de doelman om de vroege openingstreffer binnen te schuiven.

Hiermee was de dadendrang van Zundert nog niet gestild. Ook Tim E. werd op een vergelijkbare wijze de diepte ingestuurd, helaas werd zijn treffer geannuleerd vanwege buitenspel. Na deze wapenfeiten kwam VVR wat meer in de wedstrijd. De scheidsrechter begon met het uitgeven van gele kaarten zoals de catering van v.v. Zundert met warme chocomel, glühwein en apfelstrudels. Zowel de versnaperingen als de kaarten werden gretig uitgegeven.  VVR zag een grote mogelijkheid door Dennis van de lijn worden gehaald. Dom balverlies van Zundert was de aanleiding van deze reuzekans, waarbij ook Thomas werd omspeeld, maar waarbij het eenmansdestructiebedrijf Dennis de meubelen redde voor Zundert. Ook riep heel Rijsbergen nog een keer om een strafschop, toen een speler neerging in de Zundertse zestienmeter. Het vallen ging zoals vaker deze middag gepaard met veel gegil. De scheidsrechter zag er geen penalty in.

Aan de andere kant was het de soms onnavolgbare Tim E. die drie tegenstanders van zich afschudde. Toen het moeilijkste deel van z’n opdracht erop leek te zitten, bleek het venijn in de staart te zitten. Tot ontzetting van het massaal aanwezige publiek ging z’n schot net langs de verkeerde zijde van de paal. Verder was het een wedstrijd met veel onderbrekingen, die mede hierdoor erg rommelig was en nooit echt op gang kwam. De zeven minuten blessuretijd voegden dan ook niets toe aan het duel. Een helft met weinig goed voetbal, maar wel veel strijd. De liefhebbers van goed voetbal kwamen bedrogen uit. De enige “no-look”-passes, waren lange ballen zonder te kijken waarheen.

Na rust gingen de beide ploegen op dezelfde voet verder. De arbiter overigens ook, waardoor uiteindelijk een kaart of 10 het eindresultaat was. Zundert met Thomas K. voor Steven ging in de tweede helft op zoek naar een verdubbeling van de score. Die treffer viel ook. Na een mooie aanval, omzeilde Fabian slim de buitenspelval, waarna hij niet zelfzuchtig was maar Tim E. de kans bood om de bal binnen te schieten. Dat deed Tim E. dan ook. 2-0! Met nog 25 officiële minuten op de klok.

Echter hiermee was de wedstrijd nog lang niet gespeeld.

Vlak daarna maakte Rob L. op de achterlijn een overtreding, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Rob werd na enig misbaar van het veld gestuurd met een tweede gele en dus rode kaart. Gelukkig staat op dat soort momenten Thomas in de goal. Hij dook katachtig de strafschop uit z’n linkerhoek en zorgde hiermee voor vreugde en opluchting bij alles wat roodzwart was. Rob G. kwam in de ploeg om de positie van z’n naamgenoot over te nemen. Mike verliet het veld.

Toch maakte VVR iets later de aansluitingstreffer. Na een goed lopende aanval werd van dichtbij de 2-1 binnengetikt. Hiermee werd het slotoffensief van VVR ingeluid. Met opportunistischer spel werden de loopgraven van het eerste uur verlaten en werd de aanval gezocht. Tot hele grote mogelijkheden kwam men echter niet. Daarvoor verdedigde Zundert te geconcentreerd en vocht het prima als team voor iedere centimeter gras. Sterker nog, de grootste kans was voor Tim E. die door Dennis werd gelanceerd. In z’n snelheid speelde hij echter de bal te ver voor zich uit, waardoor de kans verloren ging.

In de absolute slotfase kwam Sebastiaan de moegestreden Tim E. nog vervangen. Tot hilariteit van het publiek als spits. Hij maakte het de defensie van VVR nog lastig ook. Ondanks weer een minuut of 10 blessuretijd waren er geen grote kansen meer te bezichtigen en won Zundert met 2-1. Hiermee nestelt het zich nog wat vaster in de brede top van de ranglijst. Een tweede plaats staat op het voorlopige tussenrapport. Met een goed gevoel konden de spelers en supporters naar de klanken van de muziek, die ontsnapten uit de kantine, waar de ski-party al begonnen was.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Philippine dat met maar 4 punten minder op plaats 9 staat. Philippine heeft als enige team in de competitie nog niet gelijkgespeeld. Reis mee met onze jongens om ze aanstaande zondag naar de volgende driepunter te schreeuwen. Met 22 doelpunten is Philippine een van de meest scorende teams, echter met 20 tegentreffers ook een defensie met veel tegentreffers. Spektakel in Zeeuws-Vlaanderen/ We laten weer een bus rijden, check de website voor vertrektijden en aanmelden. Erg leuk om dit v.v. Zundert te zien voetballen. Misschien niet altijd even goed, maar strijdend tot het laatste fluitsignaal

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Dennis Verheijen, Wim Kas, Steven Braspenning [W: Thomas Kerstens], Tjeu van der Heijden, Olivier van Hassel, Tim Goethals, Fabian Nelemans, Mike Daemen [W: Rob Gommers] en Tim Englebert {W: Sebastiaan van Hassel].

Wissels: Alex van Nederkassel, Thomas Kerstens, Sebastiaan van Hassel en Rob Gommers.