Zundert neem punt mee uit Clinge

maandag 18 april 2022, 21:30

Zundert neemt punt mee uit Clinge

Het reisje naar Zeeuws Vlaanderen leverde 1 punt op. Gezien de stand op de ranglijst wellicht teleurstellend, maar gezien de sterke thuisbalans voor de ploeg uit Clinge niet geheel onverwacht.

Het thema reizen is sowieso erg actueel. Want naast de ruime blessureboeg ontbraken Bas en Tjeu vanwege een vakantie. En kunnen we de komende weken nog meer mutaties in het team verwachten door reisplannen van de mannen. Daarom is het altijd goed om te kijken naar de 11 die wel op het veld staan. Zo was Lars, toch geen vaste basisklant, met twee treffers erg belangrijk tegen Clinge.

Het veld was vergelijkbaar met ons eigen veld. Het spel van Clinge was vergelijkbaar met het spel van de Zeeuwen in de eerdere confrontatie en ook het eerste doelpunt was weer voor Clinge.

Buiten een afstandsschot van Karim was er nog niet veel actie voor de doelen geweest. Balverlies van Zundert op het middenveld gaf Clinge de mogelijkheid snel uit te breken. En de stand op 1-0 te brengen.

Zundert ging in de achtervolging en al snel leek Mike met een rush vanaf de middenlijn de stand in evenwicht te brengen, helaas kon de doelman zijn poging keren. De aansluitende corner werd door Lars nipt overgekopt. Maar dat Lars hierdoor wist waar het doel zich precies bevond, werd even later duidelijk. Een voorzet van Siemen werd onhoudbaar ingekopt door Lars. 1-1.

Beide ploegen hadden voor rust nog zicht op een voorsprong. Een poging van Clinge spatte uiteen op de kruising en een schot van Karim op aangeven van Siemen werd gekeerd door de keeper. Zo bleef het 1-1 tot het rustsignaal.

Zundert leek naar rust op zoek naar de winst. Rob kwam in de ploeg voor Karim. Een nieuwe poging van Lars op aangeven van Siemen en een schot van Tim hadden een beter resultaat verdiend, maar ging beide naast. Toch leek er niet veel aan de hand. Zundert dat wat inspiratieloos speelde, was toch de bovenliggende partij. Clinge zette hier lange ballen tegenover, wat toch regelmatig voor onrust zorgde. Zo ook toen een verdwaald balletje tussen Thomas en zijn defensie viel. Niemand greep kordaat in, waarna de lachende derde er mee vandoor ging. Dit was de spits van Clinge die de 2-1 simpel binnentikte.

Zundert moest weer in de achtervolging. Weer door eigen toedoen. De backs Thomas en Menno werden vervangen door Sebastiaan en de debuterende Joey. Siemen was uit een vrije trap al een keer dichtbij, maar het was wederom Lars die met de kop een treffer produceerde. Uit een corner van Roy was hij trefzeker, 2-2. In de absolute slotfase waren Rob en Siemen nog een keer dichtbij de winnende treffer, maar zoveel geluk hadden de roodzwarten niet. 2-2 was dan ook een terechte einduitslag.

Zundert loopt hierdoor wat achterstand op en zal de komende drie wedstrijden, die allemaal op sportpark de Wildert afgewerkt worden moeten winnen om nog serieus op de prijzen mee te kunnen strijden tot het einde van het seizoen.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Thomas Kerstens (Sebastiaan van Hassel), Frenk Zagers, Roy Jacobs, Menno Schrauwen (W: Joey Daemen), Lars van Elsacker, Wim Kas, Karim Vriends (W: Rob Gommers), Tim Goethals, Siemen Boomaerts en Mike Daemen.