Zundert speelt zich (bijna) veilig

zondag 16 april 2023, 14:00

DSE en Zundert laten in een open wedstrijd zien dat aanvallend voetbal leuker is dan een potje parkeer de bus. In een onderhoudend duel, dat net zo goed in 5-5 had kunnen eindigen, wisselde het gunstige perspectief voortdurend van team. Beide ploegen hadden niets aan een gelijkspel en gingen “all-in”.

De eerste tien minuten waren bijna volledig voor Zundert. In de eerste minuut had een vrijstaande Rabin met een kopbal de score al kunnen openen uit een voorzet van Tjeu. Vervolgens waren Siemen en Olivier met schoten van afstand ook dichtbij de openingstreffer.

Die viel aan de andere kant. Gelukkig zag de arbiter dat de bal met de hand werd meegenomen. Zo bleef het 0-0. Het was wel een kantelmoment in de eerste helft. DSE werd sterker en was gevaarlijk met snelle uitbraken en via corners. Zundert wankelde en dankte doelman Thomas dat het deze fase ongeschonden doorstond.

Op die momenten zocht Zundert naar Siemen. Siemen was tweemaal dichtbij een doelpunt. Eenmaal schoot hij hard na een van z’n kenmerkende acties naar binnen en even later was z’n inzet net te zacht na eerst de gehele achterhoede overhoop gespeeld te hebben.

Vervolgens nam DSE het spelbeeld weer over en had de viermansachterhoede  van Zundert heel veel last met de 2 snelle spitsen van DSE. Het stond op dat moment tactisch niet sterk, de rugdekking ontbrak te vaak, waardoor Zundert enkele keren door het oog van de naald kroop.

Net voor de rust was het toch weer Zundert dat gevaarlijk was. Na een actie van Siemen, kwam Tjeu een teenlengte te kort om de voorzet te verzilveren. Zo bleef het miraculeus 0-0 in een duel met volop kansen.

Na de rust schrok Zundert gelijk wakker, want DSE kreeg een vergelijkbare kans als Zundert in de eerste minuut van de eerste helft. Het was toch Zundert dat op voorsprong kwam. En wat is er mooier dat de beste man van het veld deze treffer voor z’n rekening nam. Olivier kwam goed voor z’n tegenstander en veroverde diep op de vijandelijke helft de bal. Hij liet de bal éénmaal stuiteren op het hobbelige veld en zag de bal na een mooie stuit heerlijk voor z’n voet omhoog komen. Hij bedacht zich geen moment en roste de bal achter de kansloze keeper. 0-1!

Daarna drukte Zundert door. Een steekpass van Steven op Tjeu had een beter lot verdiend. De bal verdween in het zijnet. Wederom na voorbereidend werk van Steven, vuurde Siemen gevaarlijk richting goal. En ook pogingen van Mike, Tjeu en Rabin (2x) hadden een beter lot verdiend. Het was wachten op de 0-2. Met Rob voor de moegestreden Mike, probeerde Zundert voor verdubbeling van de score te gaan.

Een rode kaart voor Steven maakte een eind aan de stormloop. In een poging de bal te veroveren raakte Steven de tegenstander. Waar de supporters rekenden op een gele kaart, beoordeelde de scheidsrechter het vergrijp veel zwaarder, met een rode kaart tot gevolg. Niet veel later kwamen JO19-1 spelers Maarten en Daan, Rabin en Karim aflossen om de 0-1 over de streep te trekken.

Dit lukte ondanks een hele ruime blessuretijd vrij eenvoudig. Zundert groef zich niet in en bleef de weg naar voor zoeken en zo de tegenstander van de goal houden. Met de drie punten is er alleen een hele kleine theoretische kans dat Zundert nog nacompetitie voor lijfsbehoud moet spelen. Maar in principe is het nu veilig en kan het naar boven gaan kijken of daar nog iets te halen is.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Menno Schrauwen, Cas van Oijen, Thomas Kerstens, Steven Braspenning, Olivier van Hassel, Tjeu van der Heijden, Karim Vriends (W: Maarten Arnouts), Siemen Boomaerts, Rabin Hassan (W: Daan Bastiaenen) en Mike Daemen (W: Rob Gommers).

Wissels: Job Verkooijen, Stijn Geuke, Maarten Arnouts, Rob Gommers en Daan Bastiaenen.