Zundert verzaakt op moment suprême

dinsdag 7 juni 2022, 7:30

Vooraf was het scenario duidelijk. Na overwinningen op toppers als Victoria’03 en HVV’24 en een gelijkspel tegen Groen Wit moest Zundert van STEEN winnen. En dan was het afhankelijk van anderen zoals  Groen Wit en HVV’24. Alle resultaten vielen de kant van Zundert op, alleen de eigen overwinning bleef uit. 10 minuten voor tijd had Zundert de nacompetitie in eigen hand, maar liet dit glippen.

Steen voorkwam hierdoor niet alleen degradatieduels in de competitie. Het won door de overwinning de derde periode en mag nu proberen de tweede klasse te bereiken. En positie waar Zundert met een overwinning had gestaan.

Steen kwam sterk uit de startblokken. Het verschil tussen een theoretische kans op promotie en de acute dreiging van  degradatie was duidelijk zichtbaar. Zundert deed haar best maar Steen ging er vol voor. Toch was de eerste kans voor Zundert. Kees kon door een duwtje net niet lekker op doel koppen.

Het was Steen dat uit het niets de leiding nam. Na een buitenspelsituatie liep de aanval van Steen verder. Een inschattingsfout op een botsende bal betekende de voorsprong voor Steen. Een aanvaller rondde meer dan bekwaam dit buitenkansje af, 0-1.

Daarna nam Zundert het heft in handen. Een schot van Wim na een slimme corner van Olivier werd gestopt. Ditzelfde gebeurde met een schot van Frenk in de korte hoek. Even later werd een kopbal van Frenk van de lijn gehaald door de defensie. Zundert verdiende de gelijkmaker zo kort voor rust. Toch kroop het ook eenmaal door het oog van de naald toen een aanvaller van Steen vrij voor Thomas naast schoot. Met een schot van Siemen na een mooie actie over het doel, bleef de ruststand 0-1.

Kort na rust kom de doelman van Steen ternauwernood een vrije trap van Roy uit de hoek ranselen. Zundert wilde snel gelijk maken. Thieu kwam in de ploeg voor Jelle. Zo werd er veel risico genomen. Een poging van Roy ging voorlangs. Wellicht was meenemen en terugleggen een betere optie geweest. De tijd begon te dringen. Mike kwam de moegestreden Wessel vervangen. Frenk ging mee in de spits en achterin was het 1-tegen-1. Als snel had dit resultaat, Mike ging door over rechts en gaf de bal voor. Frenk roste de bal tegen de touwen, 1-1.

Zundert ging vol voor de winst. En nam (te veel) risico. Achterin was het niet eens 1-tegen-1, eerder 1-tegen-2. Dit werd Zundert uit een counter ook direct fataal. Weer moest Zundert in de achtervolging.  Met Maarten voor Olivier werd er nog meer op de aanval gespeeld. Met te veel ruimte achterin. De 1-3 was dan ook een logisch gevolg.

Zundert was met een ziedend schot nog eenmaal dichtbij de aansluitingstreffer. Subliem keeperswerk voorkwam de spanning in de blessuretijd. Steen speelde het simpel uit. De sympathieke tegenstander uit Sint Janssteen bleef er niet alleen in, maar behaalde ook de periodetitel. Steen mag nu voor promotie naar de tweede klasse spelen. Dit had Zundert kunnen doen bij een overwinning.

Zundert besloot het seizoen in stijl. Net niet. Winnen van de bovenste ploegen en knoeien tegen de staartploegen. Zundert eindigde op de vijfde plaats met 1 overwinning te weinig. Hierdoor eindigt het seizoen toch in mineur, hoewel hier na een half uur niet veel meer van te merken was. Steen heel veel succes en Zundert op naar volgend seizoen!

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Kees Bullens, Frenk Zagers, Bas Englebert, Jelle Roelands (W: Thieu Vergauwen), Wim Kas, Olivier van Hassel (W: Maarten Arnouts), Roy Jacobs, Lars van Elsacker, Wessel Delcroix (W: Mike Daemen) en Siemen Boomaerts.

Wissels: Lars Vermeulen, Sjoerd Vreugde, Stijn Geuke, Maarten Arnouts, Mike Daemen en Thieu Vergauwen.