Zundert VR1 blijft winnen

woensdag 7 oktober 2020, 19:00

Zundert VR1 blijft winnen

Na een verdiende overwinning tegen Gastel mochten onze dames het deze week opnemen tegen Roosendaal VR3. Roosendaal die na een 4-1 overwinning tegen de Moer natuurlijk lekker in zijn voetbalvel zat. Dit kon ze jammer genoeg niet helpen. Onze dames starten furieus aan de eerste helft. Hierbij volgde dan ook op korte tijd de 1-0 en 2-0 voorsprong. De dames waren echter nog niet klaar. Ayana was jarig en dat moest gevierd worden met een doelpuntenfeest. Tijdens de eerste helft leverde dit dan ook nog de 3-0 na een fantastische solo op. Het kon natuurlijk altijd beter dachten onze spitsen die elkaar aanspeelde en tijdens een 1 op 1 actie de 4-0 voor rust verzilverde.

Na de rust kregen we op korte termijn een drietal vrije trappen. Deze werden alle 3 rechtstreeks op de reeds onzekere keepster van Roosendaal geschoten. Jammer genoeg zonder succes. Onze dames lieten Roosendaal tijdens de tweede helft meer aan de bal. Roosendaal die op elke lijn van hun 4-3-3 toch steeds een sterke schakel hadden staan. Ondanks het balbezit kwam er geen duidelijke doelpoging uit door een sterk verdedigend collectief. Het glas ging tot op de bodem leeg tijdens het laatste kwartier waar ons spitsenduo voor de 5-0 en later ook de 6-0 zorgden.

Conclusie een sterke wedstrijd van onze vrouwen met een juiste uitslag. Volgende week wacht Schijf op ons. Schijf die hun wedstrijd van vorig weekend niet zag doorgaan. De tweede test van het seizoen voor onze dames. Met de vechtlust van afgelopen weken zal deze zeker ook aan een goed einde gebracht worden.

Zundert VR2 verdient meer

Een week na de 0-6 nederlaag tegen Viola stond er opnieuw een pittige tegenstander voor VR2 op het programma: Baronie VR4. Tegen de baronessen uit Breda stond echter, letterlijk en figuurlijk, een heel ander VR2 dan een week geleden. Door een groot aantal wel en niet verplichte absenties moest noodgedwongen een beroep worden gedaan op VR1. Echter, wat nog veel belangrijker was, er stond een team op het veld dat vanaf het allereerste begin wilde strijden voor de punten. De rake speech aan het einde van de donderdagtraining bleek niet aan dovemansoren gericht. Met de juiste instelling werd de tegenstander tegemoet getreden en de eerste duels gewonnen. Met name de verdediging zorgde dat het veld kort gehouden werd en dat er voor de tegenstander weinig ruimte was. Zundert kreeg enkele kleine mogelijkheden de score te openen terwijl Baronie vooral via de snelle linksbuiten het Zundertse doel probeerde te vinden. Zundert had echter het betere van het spel en het was dan ook zuur dat plots de tegentreffer in het doel lag. Zundert liet zich echter niet kisten en kwam vrij snel met een antwoord. De linkshalf, die regelmatig op de enkels werd getikt, werd weggestuurd, kapte twee tegenstanders uit en schoot de bal beheerst vanaf de 16 achter de Bredase keepster. Ruststand 1-1.

Dat Baronie puur voor de drie punten kwam bleek tijdens de rust toen de roodzwarten ter ore kwam dat de Baronessen afspraken het over een andere boeg te gooien gooien als ze het voetballend niet konden winnen. Een mooier compliment aan de Zundertse dames was niet denkbaar. Na de rust met een rechtsback prima debuterend als centrale verdedigster pakte Zundert de draad weer op. Baronie pakte echter steeds meer het initiatief en drukte Zundert wat naar achter. Tot echte grote kansen leidde dit nog niet al claimde Baronie wel twee keer een penalty. De goed leidende scheidsrechter liet zich niet van de wijs brengen door het verbale commentaar van de groenwitten. Zundert maakte het zichzelf wel onnodig lastig bij enkele doeltrappen. De opbouw, beginnend bij de keepster, gaat echter steeds beter en zorgde afgezien van enkele tenenkrommende momenten tot tevredenheid bij de coach. Volhouden nu! Weer was het Baronie dat een voorsprong nam en weer kwam Zundert snel op gelijke hoogte. Ondanks dat Baronie iets meer overwicht had leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. Tien minuten voor tijd viel toch een derde Bredase treffer. Bij de tweede paal werd een speelster over het hoofd gezien die de bal binnen gleed. Zundert zette nog aan, maar een derde gelijkmaker zat er niet meer in. Het roodzwarte team dat met karakter en strijd speelde verloor met 2-3, maar verdiende, vanuit Zunderts perspectief, meer tegen de huidige nummer 3.