Zundert / Wernhout MO17 kampioen

donderdag 9 juni 2022, 17:00

Wat.een.seizoen…! 

Je begint ergens aan met zijn allen. Een stel fanatieke meiden bij elkaar met over de gehele breedte een tomeloze inzet, voetbal inzicht, ontluikend en reeds bestaand talent. Maar bovenal: veel plezier met elkaar na een rottig Corona seizoen.

Op een jonge leeftijd in het diepe gegooid tegen best wel pittige en  goed voetballende ploegen. Daarvoor is BABS (nadere uitleg niet nodig) nodig dat wisten we vanaf het begin van het seizoen al! En dat heeft iedereen geweten; als een razende naar de top geschoten, soms met beetje geluk en een vleugje individuele kwaliteit maar zeker als team stonden de dames er. Het kampioenschap was al te ruiken… 

En dan: slecht weer in het voorjaar, op de loer liggende schoolexamens met de bijbehorende verplichtingen, afgelastingen en wat onverwachtse blessures.. De punten gleden (soms terecht, soms onnodig) uit de handen met nog één laatste kans om nog wat te kunnen bereiken voor het kampioenschap, maar dan móest er gewonnen worden in het verre Zierikzee. 

En ja daar waren ze weer: inzet, doelpunten en gewoon knokken voor wat ze waard waren uit bij MZC: met een 6-5 overwinning in de tas op naar een beslissende wedstrijd waar we niet zelf meer in de hand hadden. 

Wat er ook zou gebeuren: MOC (zeker) en MZC (ook eigenlijk) moesten punten laten liggen.

Dus: met zijn allen naar Bergen op Zoom en wát gebeurt daar?!? MOC en MZC laten punten liggen: 3-3!!!

Een droom uitslag waarmee we in punten, winst/gelijkspel en verliespartijen, doelsaldo, doelpunten voor èn tegen er he-le-maal hetzelfde voor stonden als MOC.

En nu dan….? Nou ja we hadden toch gewonnen van MOC met 3-0?

Dus de puzzelaars onder ons de KNVB gebeld en ja hoor; dát is dan dus beslissend, enkel de tabel op internet laat dat niet toe. 

Ja boeiuh: we zijn dus gewoon kampioen en daarmee basta!

Feesten met die hap enne nog eens dik verdiend ook (al zeggen we het zelf ).

Mooie tocht door de dorpen, mooi feest in Zundert en op naar een volgend seizoen!