Zundert wint weer niet

zondag 18 februari 2024, 17:15

Zundert  wint weer niet

De vrije val van Zundert lijkt nog steeds niet ten einde. Ook in de editie van Blij dat ik glij op sportpark de Wildert werd verloren. De eerste thuisnederlaag was overigens verdiend. Zundert bracht te weinig en Breskens had naast meer vuur in de duels ook bij vlagen het betere veldspel.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Het spel kenmerkte zich door veel balverlies aan beiden kanten. Daarnaast waren er veel overtredingen en ook kleine en grotere irritaties. Hierdoor ontvouwde zich een matig schouwspel voor een kleiner publiek dan normaal. De thuisblijvers zouden achteraf gelijk krijgen. De regen en wind gaven de wedstrijd het extra toefje somberheid.

Voor rust had Zundert eenmaal geluk toen de bal via de bovenzijde van de lat over ging.  Zundert was er met een poging van de prima spelende Owen en Rabin die net niet bij de bal kwam uit een rebound van een schot van Siemen dichtbij. Maar daar bleef het dan ook bij.

Na rust moest Zundert ten koste van een gele kaart gelijk aan de noodrem trekken. Niet echt een goede start van het tweede bedrijf. Daarna ging de wedstrijd verder zoals voor rust. Vooral de routiniers haalden deze middag niet het gebruikelijke niveau. Uit frustratie en onmacht gingen zij dit door overcompenseren proberen goed te maken. Dit werkte averechts. De tijd tikte verder en het leek een wedstrijd waarin degene die het eerste doelpunt zou maken spekkoper zou worden.

Lange tijd kon dit twee kanten op. Fabian vuurde op aangeven van de actieve Maarten op de vuisten van de keeper en ook Siemen zag tot tweemaal aan toe een schot in de korte hoek gekeerd worden. Breskens was steeds dreigend maar echt grote kansen konden niet worden opgetekend. Breskens pakte nog wat kaarten na overtredingen, Zundert na praten. Ook daar zat een verschil. Met Tjeu en Joey voor Rabin en Fabian werd in de laatste twintig minuten naar een bevrijdend doelpunt gezocht.

Zundert kwam van een koude kermis thuis, want een invaller van Breskens besliste bijna in z’n eentje het duel. Eerst door een kwartier voor tijd van grote afstand schitterend de verre kruising te vinden. Daarna met een voorzet die via een hak in de korte hoek tot doelpunt werd gepromoveerd. En als sluitstuk een vrije trap van net buiten de zestien die door deze invaller werd binnengeschoten.

Hiermee won Breskens verdiend van een onmachtig en tandenloos Zundert. De afloop werd door wat opstootjes ook nog ontsierd. Jammer en onnodig. Zundert staat intussen op plaats vijf, maar omdat alles onder de top 4 zo dichtbij elkaar zit, is dit maar vier punten voorsprong op een nacompetitie plaats en maar 5 punten op een positie die rechtstreekse degradatie oplevert. Hier staat nu nog de tegenstander van volgende week Rood Wit. Het zal dus heel snel, veel beter moeten.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Menno Schrauwen. Bas Englebert, Frenk Zagers, Stan Hombergen, Owen Maas, Maarten Arnouts, Olivier van Hassel, Rabin Hassan (W: Joey Daemen), Fabian Nelemans (W: Tjeu van der Heijden) en Siemen Boomaerts.

Wissels: Wouter Leeuw, Ebbe van de Wouw, Tjeu van der Heijden, Sem van Elsacker, Joey Daemen en Lars Vermeulen.