Zundert/Wernhout MO15-1 wint Final League

zaterdag 10 juni 2023, 15:30

Zundert/Wernhout MO15-1 wint final league

Pieken als het moet. Presteren onder druk. Leveren als het gevraagd wordt. Terugknokken wanneer iedereen je opgegeven heeft. De MO15-1 gaf vanochtend een uitstekende samenvatting van het seizoen. Met het kampioenschap in de allesbeslissende  4e fase als resultaat. Dus feliciteer deze kanjers als je ze tegenkomt op de Aarbeienfeesten.

Voor degenen die de voorbeschouwing hebben gelezen op de website, wij vermoeden dat UVV’40 MO15-2 ook meegelezen heeft. Zij trokken zich nog voor de start van het toernooi terug. De derde plaats was dus al zeker gesteld. Zonder Eva, Meike en Jente, maar met Elke, Jana, Eline en Noa werd koers gezet richting Goirle. Op de warmste dag van het jaar mochten de bikkels van de MO15-1 nog een keer de kunsten laten zien. Op een smeulend kunstgrasveld nog wel. De bidons werden gevuld en er werd een extra koelbox met verfrissend water meegenomen. Overdreven? Nee, echt noodzakelijk. Hydrateren was erg belangrijk tijdens de slijtageslag die deze final league was. En als verslaggever en vlagger kan ik ook melden, dat ik iedereen die de Aarbeienfeesten gaat bezoeken aanraad om goed te hydrateren. Mocht ik het zelf vergeten, kun je me altijd helpen door iets aan te bieden. Iets wat ik trainer coach Eduard ook meerdere malen tegen zijn pupillen heb horen zeggen. Maar goed, genoeg over vanavond wanneer we het kampioenschap in de binnenstad gaan vieren. Eerst terug naar het plaats delict. De plaats waar de heroïsche prestatie werd behaald.

De dames gingen zonder grote verwachtingen op reis. Het spandoek waar kampioensteams mee op de foto gaan, was niet eens meegenomen naar het terrein van Van Onderaf Begonnen, kortweg VOAB.

VOAB was ook de eerste tegenstander. Zundert was weer ijzersterk achterin. Guusje heerste als altijd, Salem speelde een subliem toernooi op meerdere posities, Kira verving de afwezige Meike als voorstopper, alsof ze nog nooit iets anders had gedaan. En Lobke kreeg tweemaal de beste speelster van de tegenstander als directe opponent. Maar tweemaal was het Lobke die als winnares uit de strijd kwam. Ook debutante Noa deed het zeer verdienstelijk. Ik geef het je maar te doen, instappen bij een geoliede machine als de MO15-1. En zonder iemand te kort te willen doen, moet de doelvrouw Eline toch een bijzondere vermelding krijgen.  Voetbal is een teamsport. En de MO15-1 is hier een schitterend voorbeeld van. Het geheel is groter dan de som der delen. Maar Eline keepte niet goed, ze keepte niet uitstekend, ze keepte briljant. Goede uittrappen, goede reddingen op cruciale momenten en dapper in uitkomen.

Zundert/Wernhout kroop twee tot drie keer door het oog van de naald, maar kwam verder niet in gevaar. Ook omdat het middenveld met Elke, Lemke, Angela en Tes weer streed voor iedere meter en iedere bal. Er werd in samenwerking met de aanvallers Fieke, Feike en Jana hoog druk gezet, waardoor VOAB moeilijk van eigen helft af kwam. Toch duurde het even voordat Zundert/Wernhout op voorsprong kwam. Een verre uittrap van Eline werd door Jana op juiste waarde geschat. Oog-in-oog met de keepster bleef zij kalm en schoot de 1-0 binnen. Deze voorsprong trok het team vrijwel moeiteloos over de streep. Het vergat eigenlijk alleen de score op te voeren. De eerste overwinning en drie punten waren binnen. Na afloop werden ook nog strafschoppen genomen. Deze zouden indien twee teams exact gelijk eindigden de doorslag geven. Zundert/Wernhout won deze door goed ingeschoten ballen en katachtige reflexen van Eline vrij eenvoudig. Waarbij de scheidsrechter wel VOAB tweemaal een gestopte penalty opnieuw liet nemen omdat Eline te vroeg bewogen zou hebben. Scherp gezien, maar ook dit kon Zundert/Wernhout niet van de wijs brengen.

Daarna mochten de meiden even rusten. Dit was nodig. Alleen op de tribune was schaduw op sportpark van de Wildenberg. Hier zaten de enthousiaste supporters tevreden achteroverleunend te genieten van de prestaties van de meiden.

De tweede wedstrijd voor de meiden was tegen Gloria UC MO15-1. Zij waren in fase drie net boven VOAB geëindigd. Maar je voelde ondanks de hitte dat de gevoelstemperatuur tussen VOAB en Gloria UC een stuk lager lag. In de race naar de titel was het vlaggedrag van Gloria UC als bijzonder scherp ervaren door VOAB. En inderdaad die conclusie blijft ook wat betreft de perstribune overeind. Het had overigens geen effect op het resultaat van het toernooi. Daar was Zundert/Wernhout te sterk voor. Of beter gezegd, dat was buiten de veerkracht van de MO15-1 gerekend. Met een echte “remontada” werd het seizoen in stijl afgesloten.

Zundert/Wernhout met 30 minuten en een penaltyserie onder zware omstandigheden tegen een fris Gloria UC was in het begin een ongelijke strijd. Gloria UC was sterker. Er liepen ook een aantal speelsters die veel fysieke kracht in konden zetten in de duels. De lucifers en satéprikkers van Zundert/Wernhout kraakten regelmatig in duels, maar nooit braken zij. Toch was het Gloria UC dat binnen 12 minuten uitliep naar 0-2. De laatste wedstrijd in de final league, leek er één teveel voor de MO15-1. Toch richtte het zich nog eenmaal op. Fieke probeerde het nog na een blessure, maar moest zich toch laten vervangen. Na een mooie aanval met combinatie tussen Jana en Elke na goed doorzetten van Lemke, schoot Elke de aansluitingstreffer binnen. Het was typerend dat er niet geredeneerd werd van “zo, de eer is gered”, nee de bal werd snel uit het net gevist om nog voor de winst te gaan. En zo geschiedde.

Een lange bal van Tes kwam bij Jana, die hard en hoog de keepster kansloos liet. En of het nog niet genoeg was viel ook de 3-2. Een schitterend treffer van Angela. Een kers op de taart. De aanval tussen Feike, Tes, Elke en Jana had al meerdere mogelijkheden opgeleverd. Net toen Gloria UC dacht wat lucht te krijgen en de bal uit de zestien kreeg, viel de bal voor de voeten van Angela. Zij verschalkte met een subtiele, maar heerlijke boogbal de keepster. Zundert/Wernhout stond voor en lag zo op koers van de belangrijkste prijs van het jaar.  Gloria UC probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar kreeg geen voet aan de grond, mede door het sterke verdedigen van Salem, Noa, Lobke, Kira en Lemke. En ging het eens mis dan was daar altijd weer Eline.

Uiteindelijk gooide Jana met een mooi schot het duel in het slot. De meiden hadden weinig puf voor een nieuwe strafschoppenreeks. Deze werd dan ook verloren. Daarna mocht het in de wetenschap dat de buit al binnen was, nog kijken naar de strijd om plaats twee tussen VOAB en Gloria UC. Hier vielen geen treffers, waardoor VOAB op doelsaldo tweede werd.

Hierna werd de beker in ontvangst genomen en werden de bijbehorende foto’s gemaakt. Zundert/Wernhout M015-1 wint de final league en sluit een mooi seizoen in stijl af. Speelsters en staf van harte gefeliciteerd!