Terugkeer van Zundert Onder-23

In diverse periodes in het verleden heeft Zundert vriendschappelijke wedstrijden gespeeld met een combinatieteam van jonge spelers. Dit hebben we in het seizoen 2019-2020 weer opgestart, onder de naam Zundert Onder 23. Helaas hebben we mede door de Corona uitbraak ook dit traject stil moeten leggen.

Met de jonge selectie, waarin wel een aantal ervaren spelers zitten, maar weinig echte routiniers, is het soms best lastig om de stap te maken van de JO19 (voormalige A jeugd) naar de selectie. En al helemaal gelijk naar het eerste. Het instap niveau in de derde klasse en de vorige seizoenen zelfs tweede klasse is ook best hoog. Tevens werken we dit seizoen met een bredere selectie, mede om degene die vanuit de jeugd komen langer de tijd te geven om te wennen aan seniorenvoetbal. Dit jaar willen we vaker in actie komen met de O23 ploeg. Ook om er voor te zorgen dat alle spelers uit de selectie voldoende speelminuten kunnen maken en zich kunnen ontwikkelen.

Mede om dit proces te vereenvoudigen gaan we met andere verenigingen die hier tegen aan lopen, oefenwedstrijden spelen.  Er is een heuse competitieopzet, met wedstrijden voor de winterstop in een poule en daarna op basis van,de resultaten voor de winterstop een nieuwe indeling voor de tweede competitiehelft. De volgende verenigingen nemen deel: DSE, Gudok, Internos, Oosterhout, Reeshof, Sprundel, Terheijden, FC Tilburg, UVV'40. Virtus en WDS'19,

Hiernaast staat het voorlopige speelschema.

De mix van spelers uit Zundert 1, Zundert 2 en Zundert JO19 zal dan onder toeziend oog van de technische staf van Zundert 1 de wedstrijden af werken. Zo krijgen zij een nog beter beeld van het talent dat er rond loopt. Maar kunnen ook spelers die wat minder gespeeld hebben, door bijvoorbeeld blessures, minuten maken. Ook is het leerzaam om eens in een andere samenstelling of op een vreemde positie aan de bak te moeten. Maar het belangrijkste is om de ontwikkeling van spelers te stimuleren en hierin gericht te kunnen coachen, zodat de stap naar de senioren of binnen de selectie makkelijker gezet kan worden.

Dus noteer de data in je agenda en kom een keer kijken voor een kennismaking met Zundert O-23!

Opzet onderlinge JO23 competitie

Wedstrijdverslag Sarto O23 - Zundert O23 1 - 4

Wedstrijdverslag Internos O23 - Zundert 023 1-11

Hier het programma voor de winterstop:

Dinsdag 13-10 Zundert O23 - Terheijden O23

Dinsdag 10-11 Zundert O23 - Gudok O23