Jeugdteam in de spotlights

vrijdag 5 november 2021, 8:00

Vanaf vandaag is de rubriek “Jeugdteam in de spotlights” weer terug. Iedere week aandacht voor een ander jeugdteam. Dit kan zijn door een wedstrijdverslag, een bijdrage van de spelers of speelsters zelf, een spelersrapport of een voorstelrondje. Er is al een aantal teams dat regelmatig wedstrijdverslagen maakt. Deze kunt u terugvinden op de website, zowel bij verslagen als op de teampagina. De JO17-1 mag de aftrap van deze rubriek voor dit seizoen verzorgen.

v.v. Zundert JO17-1

Geleend van v.v. Zundert VR1 vorig jaar. Voorstel Vrijdag. Vandaag maken we in de rubriek Jeugdteam in de spotlights gebruik van de gelegenheid om de mannen van Zundert JO17-1 aan u voor te stellen. De wedstrijdverslagen worden wekelijks gedeeld op de teampagina. Mocht het te veel zijn in één keer om te lezen, bestudeer dan iedere avond drie spelers, zodat u weer op de hoogte bent voordat het volgende jeugdteam zich presenteert.

De JO17-1 is een groep van 15 spelers met een verschillende achtergrond. Een aantal kwam vorig seizoen al in de JO17-1 uit, een andere groep in de JO17-2 en weer een andere groep in de JO15-1. De taak aan trainers Antoine Fens en Erwin Smits om hier een geheel van te maken. De begeleidende staf bestaat verder uit John Bouw, die tevens de vlagger met dienst is. En tenslotte ook Corné Verschuuren voor de administratie en communicatie.

Nogmaals, de verrichtingen staan in de wedstrijdverslagen, maar een korte samenvatting van de resultaten tot op heden. Vooraf werd de tweede klasse als te hoog gegrepen bestempeld. Maar 5 wedstrijden in de competitie (inclusief de overwinning op het later teruggetrokken UVV’40 JO17-2) leverden 5 overwinningen op. En dus de voorlopige koppositie. Al hijgt dorpsgenoot Moerse Boys JO17-1 met maar drie verliespunten meer in de nek. En staat op 4 december nog een onderling treffen op de kalender. In de bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Klein Zundert trok Zundert JO17-1 met 2-6 duidelijk aan het kortste eind. Dus het zal een spannende race worden, met nog meer lastige hobbels. De competitie verloopt enigszins rommelig doordat twee teams zich teruggetrokken hebben. Hierdoor varieert het aantal gespeelde wedstrijden tot op heden van 3 tot 6.

Hierbij in alfabetische volgorde de mannen van de JO17-1:

Issam Aynaou: Staat meestal rechtsbuiten of rechts op het middenveld. Heeft een goede passeerbeweging, waarmee hij tegenstanders van zich afschud. Is steeds sterker en gebruikt zijn lichaam goed in de duels. Herovert hiermee veel ballen. Heeft ook een neusje voor doelpunten. Met 4 treffers staat hij tweede op de topscoorderslijst. Zou af en toe eerder op doel mogen schieten, want scoort eigenlijk nog te weinig voor z’n kwaliteiten. Issam is een goede teamspeler die altijd overzicht heeft en oog voor z’n medespelers.

Jeroen Bouw: Back die op beide flanken in te zetten is. Als het nodig ook op het middenveld. Speelt heel taakbewust en schakelt z’n tegenstander zonder uitzondering uit. Eerder vergeleken als een stuk hinderlijke kauwgom onder je schoen. Als Jeroen z’n tegenstander eenmaal vast heeft, laat hij deze nooit meer los. Ook in de opbouw maakt Jeroen vrijwel altijd de juiste keuze, waardoor hij weinig balverlies leidt. Heeft een goed inzicht en staat daardoor meestal goed gepositioneerd. Is onderdeel van een verdediging die weinig kansen weggeeft.

Dirk van Eekeren: Net als Jeroen back, die op beide flanken inzetbaar is. Dirk is een eenmansdestructiebedrijf. Hij sloopt alle spitsen van de tegenstander vakkundig. Hard maar fair, want krijgt opvallend weinig vrije trappen tegen. Ook Dirk is taakbewust en gedisciplineerd in z’n spel. Heeft ook oog voor randzaken, maar staat er op het moment dat z’n team hem nodig heeft. Toch is het te eenvoudig om Dirk alleen als hardwerkende kracht neer te zetten (wat overigens geen schande zou zijn). Dirk blijft onder alle omstandigheden rustig aan de bal en geeft meestal een goed vervolg aan de opbouw, waardoor Zundert aan voetballen toe komt.

Tymo Fens: Is letterlijk en figuurlijk gegroeid. Waar hij eerder lengte en daardoor ook snelheid te kort kwam, staat hij nu z’n mannetje in de duels. Zowel qua fysiek als qua snelheid. Tymo heeft een goed gevoel voor positie en snapt het spelletje. Hierdoor komt hij vaak voor z’n directe tegenstander om de bal af te snoepen. Of houdt hij z’n tegenstander voor hem en dwingt hij deze naar een deel van het veld waar geen gevaar kan ontstaan. Aan de bal bewaart hij het overzicht, waardoor de mooiste aanvallen meestal de oorsprong vinden in een slimme spelverplaatsing van Tymo. Hij valt niet zo op voor de supporters, maar is erg belangrijk voor het team, volgens de kenners.

Sieb van Hassel: De Hollandse Braziliaan. Swingt en danst met de bal langs tegenstanders alsof ze er niet staan. Soms op het middenveld, maar hoofdzakelijk actief op de links- en rechtsbuitenpositie. Sieb heeft een goede techniek, komt graag in de bal, om vanuit daar z’n acties te maken. Met een dribbel of combinatie zorgt hij voor veel dreiging. Sieb speelt met veel zelfvertrouwen en durft de bal te vragen, waardoor hij z’n medespelers altijd mogelijkheden biedt. Zou met z’n kwaliteiten vaker op het scoreformulier moeten staan. 1 doelpunt is te weinig gezien het aantal mogelijkheden. Speelde bijvoorbeeld in een wedstrijd met de JO19-1 een fantastische wedstrijd door op tijd te combineren, kan dus nog meer bieden aan het team.

Rick van Iersel: Laat zich het beste vergelijken met een Duracell konijn. Van begin tot het einde van de wedstrijd rent, tackelt, dribbelt en kopt hij over het veld. Met de bal aan de voet durft hij op te komen. Als een opgevoerde brommer raast hij over het veld. Net als z’n collega’s in de achterhoede is hij ijzersterk in de duels. Rick is ook kopsterk, zowel verdedigend als aanvallend. De verdediger is met 4 doelpunten gedeelde tweede op de topscoorderslijst. Vooral uit corners is dit een extra wapen. Rick heeft ook de snelheid en de sliding om sporadische missers van hemzelf of collega’s tijdig en correct te corrigeren. Mag soms z’n acties en krachten iets beter doseren en iets meer rust bewaren. Maar geen enkele tegenstander staat graag tegen Rick.

Lars Kardienaal: Jarenlang gebruikt als spits, maar lijkt nu echt z’n plaats te hebben gevonden als rechtshalf. De lange middenvelder boezemt angst in bij de tegenstanders. Heeft het vermogen om verdedigend te helpen als het nodig is, maar ook weer op tijd voorin aanwezig te zijn. Nu hij geen vaste man in z’n nek heeft hijgen, heeft hij meer tijd en overzicht. Hierin maakt hij vrijwel steeds de juiste keuze. Door z’n ervaring als aanvaller is de blik altijd naar voor gericht, wat snelheid en gevaar in het Zundertse aanvalsspel brengt. Heeft nog een beetje pech met de afronding, want stond vaak op de juiste plaats om een afvallende bal hard op doel te schieten. Een treffer kan niet lang uitblijven.

Quinten Lageuse: De benjamin van het stel. Volgens de kalender nog speelgerechtigd in de JO15. Maar een toeschouwer die deze kennis niet heeft zal hem niet snel aanwijzen als de rookie van het gezelschap. Speelt met veel branie op de belangrijke spitspositie. Is beresterk in de duels, durft dribbels aan te gaan, waarbij hij de techniek en snelheid heeft om een verdediging pijn te doen. Maakte al 6 competitietreffers. Was daarnaast ook goed voor een aantal assists. Werkt hard en is de vooruitgeschoven pion bij het onder druk zetten van de tegenstander. Ontfutselt meer dan eens de achterhoede de bal om tot gevaarlijke mogelijkheden te komen.

Jan van de Langenberg: De man die alle posities op de rechterzijkant al ingenomen heeft. Jan heeft wat last van z’n rug gehad en daardoor niet alles kunnen spelen. Als Jan z’n opwachting maakte, voetbalde hij prima mee. Soms verrassend snel opkomend over de vleugel, altijd balvast en rustig aan de bal. Jan onderschat zichzelf nog wel eens, maar is echt een betrouwbare factor. Hij beheerst het simpel voetballen. De bal snel overspelen naar een medespeler en niet verzaken in de duels. Als een soort stopverf vult Jan de vrije posities in. Dit is niet eenvoudig, maar doet Jan zonder morren, op een goede manier. Een echte teamspeler.

Sunvir Singh: De grootste prestatie van het team is waarschijnlijk geleverd door Sunvir in aanloop naar dit seizoen. Wat een discipline moet je hebben om in korte tijd zoveel af te vallen. Echt superknap. En het helpt hem in z’n voetbalspel. Sunvir wordt vaak ingezet als halfspeler of vleugelaanvaller. Hiermee valt op dat het met de techniek en balbehandeling wel goed zit. Sunvir weet wat hij wel en niet moet doen. En doet dat ook. Hij komt vaak slim in de bal. Schermt de bal af om vervolgens de centrale middenvelders aan het werk te zetten of hij verrast met een snelle direct pass. Sunvir is hiermee een spelversneller geworden, die begrijpt dat de bal sneller is dan de tegenstander. Ook heeft hij goed oog voor de spelers onder hem, die hij met een goede korte kaats in staat stelt om het spel te verleggen.

Mike Smits: Een echte gifkikker gaf ik ook eerder aan. Mike weet altijd het vuurtje op te stoken. Als z’n teamgenoten dreigen te verzaken, zorgt Mike in woord en daad dat ze bij de les blijven. Mike bestrijkt de hele vleugel, hij ondersteunt de aanval op tijd en was zelf ook alweer tweemaal trefzeker. Mike is een echte verbindingsspeler. Altijd aanspeelbaar en altijd op zoek naar de bal. Mike legt veel energie in z’n spel en legt veel meters af. Ook de zogenaamde “vuile meters”. Hiermee helpt hij z’n teamgenoten. Ook aan de bal zoekt hij diepte voor breedte, waardoor er snelheid en verrassing in het spel komt. Mike moet proberen iets langer op z’n benen te blijven staan, minder vaak de sliding in te zetten en de rust te bewaren.

Floris ten Velde: Een openbaring als centrale verdediger. Ik heb de ontwikkeling van Floris de laatste jaren van dichtbij mee mogen maken. Van speler uit de JO13-2, via degelijke back in de JO13-1 en verder, naar een soevereine laatste man dit seizoen. Van dromer, naar geconcentreerde verdediger. Floris is sterk in de duels, heeft een goed gevoel voor timing, waardoor hij uitstekend rugdekking geeft en altijd ogenschijnlijk eenvoudig het gevaar van de tegenstander onschadelijk kan maken. Daarnaast is hij ook comfortabel aan de bal. Hij durft de bal op te drijven en een linie over te slaan in de opbouw. Hierdoor kan Zundert makkelijk onder de druk uit komen en gevaarlijk worden. Het is mede aan de rugdekking en organisatie van Floris te danken dat er nog maar 1 tegendoelpunt gevallen is in de wedstrijden die meetellen voor de competitie.

Job Verkooijen: Een van de twee doelmannen. Het plan was om-en-om een wedstrijd te keepen met Roy. Helaas voor Roy is dit nog niet uit de verf gekomen. Door de handblessure van Roy, kon Job alle wedstrijden in actie komen. Ook toen hij tijdens de gymles licht geblesseerd raakte heeft hij op zaterdag de pijn verbeten en de wedstrijd tot een goed einde gebracht. Stand-by uit de JO15-1 Luc Fievet hoefde niet in het veld te komen. Job heeft ongelofelijk goede reflexen, waarmee hij een aantal zekere doelpunten heeft voorkomen. Met uitkomen heeft hij een soort haat-liefde relatie. Job is al een paar keer weifelend uitgekomen, waarna gevaarlijke situaties ontstonden. Maar ook een aantal maal kwam hij heroïsch uit z’n kooi om erger te voorkomen. Hierbij kwam hij meer dan eens in botsing met een tegenstander. Met pijntjes als gevolg. Het blijft lastig als doelman. En als je uitkomt is er geen weg meer terug. In de opbouw neemt Job soms nog te veel risico. Hier is nog vooruitgang te boeken. Neemt niet weg dat Job in de competitie wedstrijden die tellen, slecht eenmaal de bal uit het net moest vissen. Superknap dus.

Tieme Verschuuren: Gaat als aanvoerder en centrale middenvelder voorop in de strijd. Vecht veel duels uit en komt heel vaak als winnaar tevoorschijn. Is de man met  waarschijnlijk de meeste gelopen meters per wedstrijd, komt het meest in de duels en krijgt de meeste overtredingen mee. Loopt soms te veel met de bal op zoek naar een juiste oplossing. Moet dan kiezen voor een simpeler oplossing. Staat heel vaak aan de basis van gevaarlijke aanvallen en doelpunten. Heeft een goed overzicht en een prima lange trap. Hij gebruikt deze om het spel te verplaatsen van links naar rechts of andersom. Probeert met afstandsschoten ook op het scorebord te komen. Het houtwerk voorkwam dit een paar keer. Via twee benutte strafschoppen, waarvan 1 in twee instanties, staat de teller op twee op dit moment.

Roy Vissenberg: De onfortuinlijke doelman. Begon het seizoen met een slepende blessure aan z’n hand. Heeft hierdoor nog geen minuten als doelman kunnen maken. Is toch een aantal maal ingezet als speler en deed dit naar behoren. Heeft de vereniging ook een aantal maal geholpen door met de JO16 als speler mee te doen. Is in normale doen een goede doelman met goede reflexen en ook niet bang om uit te komen. Hopelijk herstelt de hand snel en kan hij met Job de concurrentiestrijd aangaan. Twee min of meer gelijkwaardige keepers met elk de eigen specifieke kwaliteiten zullen hopelijk het beste in elkaar naar boven halen en tot grootste prestaties komen. Roy succes met je revalidatie.

Zoals u heeft kunnen lezen is de JO170-1 een divers gezelschap, wat samen steeds meer een team aan worden is. Iedereen accepteert elkaars kwaliteiten en kansen. En wat nog belangrijker is, men is bereid om een stapje extra voor elkaar te zetten en elkaar te ondersteunen. Wat ook mooi is om van een afstandje te ervaren, is het geven dat spelers die voorgaande jaren vooral in teams gespeeld hebben waar minder aandacht voor tactiek en afspraken was, het nu erg leuk vinden om op een serieuzere manier het voetballen te benaderen. En vooraf en na afloop veel plezier te maken natuurlijk. De foto’s en filmpjes die op onder andere zaterdagavond verschijnen in de appgroep “Players Only” onderschrijven dit. Vaak zien we hier grote delen van het team samen lol hebben. En wat we hier verder zien? “What happens in players only, stays in players only”!

Hopelijk heeft u hiermee een beeld van de talenten van Zundert JO17-1. Echt een aanrader om binnenkort eens een wedstrijd van dit team te komen bekijken. Bijvoorbeeld morgen (zaterdag 6 november) om 15.00 uur thuis tegen Baronie JO17-3 op sportpark de Wildert.